Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Jordbær banoffee pie i glas.

0 kommentarer
Desserter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift jordbær banoffee pie i glas med flødeskum og jordbær på toppen

Jordbær banoffee pie er en variation over den klassiske banoffee pie. I stedet for bananskiver har jeg brugt friske jordbær, hvilket giver en mere frisk og sommerlækker dessert. Resten af blandingen har jeg dog ikke pillet ved, og der indgår således stadig sprøde kiks, karamel creme og en klat flødeskum på toppen. En virkelig lækker og dejlig nem dessert, der lynhurtigt er blevet et hit hjemme hos os. Perfekt til både weekend og hverdag, fordi den kan laves på ganske få minutter.

Jordbær banoffee pie – nem opskrift.

En jordbær banoffee pie er en virkelig nem dessert. Der indgår kun 4 ingredienser, og den laves i et glas, hvilket betyder, at der ikke skal jongleres med kageforme og fade. Jeg bruger sprøde digestive kiks, men du kan sagtens bruge andre slags (lignende) kiks eller kammerjunkere, hvis der skulle være en rest fra en omgang koldskål. For en mere krydret smag kan du faktisk også bruge bastogne kiks.

Jeg blander ikke de knuste kiks med smeltet smør, når jeg laver jordbær banoffee pie i glas. Smørret er ikke nødvendigt, når kagen ikke skal kunne “holde sig selv”, som det ellers er tilfældet med en stor, traditionel pie. Og smagsmæssigt mangler jeg det egentlig heller ikke. Men du kan sagtens tilføje smeltet smør til nedenstående opskrift.

Tip! Se også mine bedste tips til jordbær banoffee pie under opskriften.

Opskrift jordbær banoffee pie i glas med flødeskum og jordbær på toppen
5 fra 1 stemme

Jordbær banoffee pie

Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 150 gr digestive kiks (eller lignende kiks)
  • 500 gr jordbær
  • 1,5 dl dulce de leche (karamel creme)
  • 1,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  • Kom kiksene i en frysepose og knus dem groft ved at banke på dem med en kagerulle eller lignende. Fordel kiksene i 4 portionsglas.
  • Skyl og nip jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Fordel dulce de leche og jordbærstykker ovenpå kiksene.
  • Pisk fløden til skum og læg en klat flødeskum ovenpå hver dessert. Pynt med et halvt jordbær på toppen.
  • Desserterne er bedst, samme dag de er lavet, men evt. rester kan gemmes på køl til dagen efter. De er ikke frysegnede.

Video

 

Noter. 

 
Den original banoffee pie laves med bananer i skiver i stedet for friske jordbær. Beregn 2 store eller 3 mindre bananer til ovenstående opskrift, hvis du hellere vil lave den originale banoffee pie i glas. 

Tips til opskriften.

En klassisk banoffee pie laves med bananer i skiver, og du kan sagtens bruge en blanding af bananskiver og jordbær til den her dessert, hvis du synes.

Jeg har pyntet desserten med et halvt jordbær på toppen, men lidt grofthakket, mørk chokolade, knust daim eller mandelflager vil også være lækkert. Det giver en god smag og lidt ekstra knas til desserten. Rist gerne mandlerne på en tør, varm pande, inden de drysses over desserten. Det fremhæver smagen.

Vil du gerne have ekstra knas i desserten, så kan du tilsætte hakkede nødder eller mandler til kiksemassen. Lidt grofthakket chokolade (mørk, lys eller hvid) i kikseblandingen er også lækkert.

Den her opskrift er på jordbær banoffee pie i glas, men vil du hellere lave en klassisk pie i en form, så tilsæt ca. 100 gr smeltet smør til de knuste kiksekrummer. Mas blandingen ud i en springform – præcis som når du laver en cheesecake. Dog skal kikseblandingen gå lidt op af siderne på formen, så der ligesom dannes en fordybning til fyldet. Til sidst fordeles karamel creme, jordbær og flødeskum på kiksebunden.

0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer