Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Chokoladekager med flydende midte…

4 kommentarer
Desserter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Disse her skønne chokoladekager med flydende midte hører til blandt de allernemmeste dessertopskrifter, som jeg kender. De er lynhurtige at lave og modsat en hel del af de andre opskrifter på chokoladekager med flydende midte, så skal disse ikke vendes ud af formen og anrettes på en tallerken med fare for at der går hul og alt det flydende render ud. Disse her spises direkte af formen med en ske og det gør dem altså noget nemmere at have med at gøre.

Desserten er super nem at lave, ingredienserne skal bare blandes sammen og så har de den store fordel, at de kan laves i forvejen og efterfølgende stå på køl i flere dage, hvilket gør dem eminent gode og nemme at servere for gæster – eller for sin kæreste, som en pludselig indskydelse på en helt almindelig hverdagsaften, hvilket denne her portion, som jeg lavede i går aftes, faktisk var. Kagerne skal blot i ovnen i 20 minutters tid og så er der serveret – evt. anrettet på en tallerken med lidt frugt og en kugle is.

Jeg laver gerne dej til 4 kager ad gangen og bager de to, som Morten og jeg så spiser. De resterende 2 gemmes på køl i rå tilstand til dagen efter, hvor de bliver bagt og spist. Kagerne kan ikke bages færdige og gemmes – de skal nydes, imens de er varme og friskbagte. Er man rigtig hard core, kan man måske også spise 2 stk på én gang, men jeg må indrømme, at den smeltende, varme chokolademidte sætter sin egen begrænsning for indtaget – også selvom de små kager smager helt fantastisk.

Jeg har skrevet i opskriften, at kagerne skal have mellem 20 og 25 minutter i ovnen, eller indtil de lige netop har sat sig, men stadig er flydende i midten og det er med fuldt overlæg, at jeg ikke er kommet bagetiden nærmere, for ovne er bare forskellige og selvom 20 minutter er lige i underkanten i min ovn, så er 25 minutter faktisk lidt for længe. Derfor anbefaler jeg, at man kigger til kagerne efter godt og vel 20 minutter og måske banker meget let ovenpå dem med en finger – så kan man ligesom danne sig et overblik over, hvor meget af kagen der endnu er flydende og hvor meget der er bagt.

5 fra 1 stemme

Chokoladekager med flydende midte

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Bagetid25 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 stk

Ingredienser

 • 125 gr mørk chokolade
 • 125 gr smør
 • 200 gr sukker
 • 2 æg
 • 3 spsk hvedemel
 • 1 nip salt
 • 1 tsk vaniljesukker
 • flormelis til pynt

Fremgangsmåde

 • Smelt chokolade og smør i en gryde over svag varme.
 • Pisk sukker og æg sammen og vend det i chokolade- smørblandingen.
 • Rør hvedemel, salt og vanilje i dejen og fordel den i 4 små ildfaste ramekiner.
 • Bag de små chokoladekager i ovnen ved 200 °C (ikke varmluft) i 20-25 minutter, indtil dejen lige netop har sat sig, men stadig er flydende i midten.
 • Lad kagerne sætte sig et par minutter og drys så de varme chokoladekager med flormelis og server.
De små chokoladekager kan laves i god tid i forvejen og stilles på køl. Så skal de bare bages lige inden servering. 
Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Christina
8 år siden

Hvor ser det lækkert ud! Jeg er vild med retter, som kan forberedes i forvejen, og jeg er faktisk på jagt efter flere af dem til hverdagen. Det er jo perfekt, når man har gæster, eller børn, der skal underholdes i timerne op til aftensmaden.

Emma
8 år siden

Det ser super lækkert ud! 😀
Hvor har du fundet formene henne?:)