Kogt torsk med sennepssauce er en klassisk ret og så smager den fantastisk. Fisken er lækker, har en fast og “bladet” konsistens og smager ikke sepcielt meget af fisk, hvilket gør den meget egnet til folk der ikke er så meget for den slags. Torsk er ikke billig fisk, faktisk er det lige før, at kiloprisen på frisk torsk er dyrere end på oksemørbrad, men frisk torsk er altså noget af det lækreste, og kan slet ikke sammenlignes med de frosne torskeklodser man kan købe i supermarkedernes frostbokse.Traditionelt kan torsken serveres med sennepssauce, hakkede hårdkogte æg, rødbeder og kogte kartofler. Vi fik kogte kartofler og bagte rødbeder til og det var mindst lige så lækkert. Rødbedernes sødme står rigtig fint til den skarpe sennepssauce og den blide fisk.
For at holde fisken hvid og fast i kødet under dampningen har min mor lært mig, at der skal tilsættes lidt eddike til kogevandet. Ikke for meget, for det skal ikke smage igennem i fisken, men lige en slat. Det lærte min mor engang og nu har hun lært mig det, så det gør vi altså. Sennepssaucen bliver lavet på en hvid, opbagt sauce som smages til med grovkornet sennep til den har bid – smag til og find ud af hvor stærk eller mild du foretrækker din sennepssauce.
Dampet torsk
Ingredienser
- 1 hel torsk
- 3 laurbærblade
- 4 spsk eddike
- salt og sorte peberkorn
Fremgangsmåde
- Skyl fisken under koldt vand og skær den herefter i passende stykker. Hold fisken som hvis den var et franskbrød og skær så tykke skiver.
- Kom torskestykkerne i en gryde, tilsæt laurbærblade, eddike, salt og 1 tsk sorte peberkorn og hæld vand på til det dækker.
- Bring gryden i kog og lad fisken småkoge i 10-15 minutter (afhængig af tykkelsen), indtil fiskestykkerne er lige netop møre.
- Hæld vandet fra torsken og server med sennepssauce og kartofler
Uhhh…det er også godt med det hele på, smask smask – bliver jo helt sulten igen nu:-)
Mange hilsner fra
Anne.
Oh ja, kogt torsk er godt, virkelig GODT!! Jeg er vild med torskens kød, fordi det kan pilles fra hinanden i flager, jeg synes det er så flot 🙂
Kæresten har virkelig fået smag for torsk, men kun når jeg serverer det med det hele: rødbeder, æg og bacon også 😉
Mange hilsner
Birthe
Hej “Maden i mit liv”
Jeg har et spørgsmål. Som sennepssovs-novice finder jeg din opskrift på netop denne lidt mangelfuld. Hvordan laves sovsen? Og hvilken type sennep skal jeg bruge?
Andreas – Uhhh, det var da godt nok en af de helt gamle opskrifter, som du har fundet frem. Netop denne her står på min liste over opskrifter, som skal have en makeover, for der er sket meget, siden jeg startede min blog for 11 år siden, og udgav de første opskrifter. Du har helt ret i, at opskriften på sennepssauce er endog meget mangelfuld og det skal vi selvfølgelig have gjort noget ved. Jeg foreslår derfor, at du damper torsken og jeg laver jeg saucen og så spiser vi det sammen, hvorefter jeg opdaterer indlægget 😉
Indtil da skal du bare lave en almindelig hvid, opbagt sauce og tilsætte sennep efter smag. Jeg kan godt lide en god, grovkornet sennep, men de fleste typer sennep kan i realiteten bruges. Mængden afhænger af styrken på senneppen, så mit bud må som sagt være at tilsætte sennep efter smag 🙂