Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Dampet torsk med sennepssauce…

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fisk og skaldyr, Hovedretter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Kogt torsk med sennepssauce er en klassisk ret og så smager den fantastisk. Fisken er lækker, har en fast og “bladet” konsistens og smager ikke sepcielt meget af fisk, hvilket gør den meget egnet til folk der ikke er så meget for den slags. Torsk er ikke billig fisk, faktisk er det lige før, at kiloprisen på frisk torsk er dyrere end på oksemørbrad, men frisk torsk er altså noget af det lækreste, og kan slet ikke sammenlignes med de frosne torskeklodser man kan købe i supermarkedernes frostbokse.Traditionelt kan torsken serveres med sennepssauce, hakkede hårdkogte æg, rødbeder og kogte kartofler. Vi fik kogte kartofler og bagte rødbeder til og det var mindst lige så lækkert. Rødbedernes sødme står rigtig fint til den skarpe sennepssauce og den blide fisk.

For at holde fisken hvid og fast i kødet under dampningen har min mor lært mig, at der skal tilsættes lidt eddike til kogevandet. Ikke for meget, for det skal ikke smage igennem i fisken, men lige en slat. Det lærte min mor engang og nu har hun lært mig det, så det gør vi altså. Sennepssaucen bliver lavet på en hvid, opbagt sauce som smages til med grovkornet sennep til den har bid – smag til og find ud af hvor stærk eller mild du foretrækker din sennepssauce.

Ingen bedømmelser

Dampet torsk

Samlet tid25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel torsk
  • 3 laurbærblade
  • 4 spsk eddike
  • salt og sorte peberkorn

Fremgangsmåde

  • Skyl fisken under koldt vand og skær den herefter i passende stykker. Hold fisken som hvis den var et franskbrød og skær så tykke skiver.
  • Kom torskestykkerne i en gryde, tilsæt laurbærblade, eddike, salt og 1 tsk sorte peberkorn og hæld vand på til det dækker.
  • Bring gryden i kog og lad fisken småkoge i 10-15 minutter (afhængig af tykkelsen), indtil fiskestykkerne er lige netop møre.
  • Hæld vandet fra torsken og server med sennepssauce og kartofler
Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
13 år siden

Uhhh…det er også godt med det hele på, smask smask – bliver jo helt sulten igen nu:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Newyorkerbyheart
13 år siden

Oh ja, kogt torsk er godt, virkelig GODT!! Jeg er vild med torskens kød, fordi det kan pilles fra hinanden i flager, jeg synes det er så flot 🙂

Kæresten har virkelig fået smag for torsk, men kun når jeg serverer det med det hele: rødbeder, æg og bacon også 😉

Mange hilsner
Birthe

Andreas
3 år siden

Hej “Maden i mit liv”

Jeg har et spørgsmål. Som sennepssovs-novice finder jeg din opskrift på netop denne lidt mangelfuld. Hvordan laves sovsen? Og hvilken type sennep skal jeg bruge?