Selvom pinsen er overstået for denne gang, skal I da ikke snydes for en af de aller lækreste desserter, nemlig ferskner i toscadej, som vi hyggede os med lørdag aften, imens vi så det Internationale Melodi Grand Prix. Selvom Danmark ikke var blandt deltagerne i år, så forhindrede det os nemlig ikke i at krybe sammen i sofaen og se hvordan de andre lande klarede sig. Faktisk en meget afslappet oplevelse, når man nu ikke behøvede sidde og spekulere over, hvorvidt Danmark havde en chance eller ej.
Jeg havde en halv dåse ferskner i køleskabet, som var blevet til overs fra en portion karrysuppe med kylling og ferskner og da jeg længe har haft lyst til at prøve at lave ferskner med toscadej, kunne de overskydende ferskner passende bruges her. Fersknerne var blevet forberedt i forvejen og skulle derfor bare sættes i ovnen, når vi fik lyst til lidt sødt, så nemmere kunne det næsten ikke blive. Bemærk i øvrigt, at nedenstående opskrift er beregnet til 4 pers – jeg syntes, det var nemmere, som udgangspunkt at gå ud fra en hel dåse ferskner.
Vi spiste de lune ferskner med det sprøde karamellåg med en klat kold creme fraiche til og det var en himmerigs mundfuld, men både is, flødeskum og vanille skyr vil passe perfekt ind i smagskombinationen. Pærer kan desuden bruges i stedet for ferskner, men da jeg næsten altid har en halv dåse ferskner, uden lage, stående, når vi har fået karrysuppe, ved jeg nu, hvordan de kan bruges i fremtiden.
Jeg forestiller mig, at fersknerne med toscadej også kan laves på grillen, hvis fadet med toscamassen sættes under kuglen, når kødet er taget af. Dermed er desserten reddet til sommerens lange og lune grillaftener og dem bliver der forhåbentligt mange af inden længe.
Ferskner i tosca dej.
4 pers.
1 ds. ferskner, afdryppede.
75 gr mandler, smuttede og grofthakkede
75 gr smør
75 gr sukker
2 spsk fløde
1½ spsk hvedemel
Fersknerne lægges med den runde side opad i et ildfast fad. Mandler, smør, sukker, fløde og hvedemel kommes i en gryde og røres sammen til en lind “grød” under jævn varme. Massen må ikke koge. Den varme toscamasse fordeles ovenpå fersknerne. Bages i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter til toscamassen er blevet til gyldenbrun og knasende karamel. Serveres med is, flødeskum eller creme fraiche.
Uhm, det ser bare goooodt ud, og så med cremefraiche og kaffe i solskinnet.
-Anne
Anne – Det smagte også bare super godt, så den kan jeg sagtens anbefale 🙂
Mange hilsner fra
Anne.