Gyldne, knasende fiskestykker, serveret med sprøde pommes frites og rørt remoulade. Nogle gange skal der fast food på menuen, og hvorfor ikke lade det være af den hjemmelavede slags? I går stod menuen på en engelsk klassiker, som jeg ikke tidligere har prøvet kræfter med, nemlig fish n’ chips. Men udover den tid der gik med, at det hele skulle blive stegt færdigt, så var maden faktisk overraskende hurtigt at lave – og så var det oven i købet nemt! Perfekt hyggemad til en lørdag aften, og at dømme efter de lyde der kom fra kæresten, så er det absolut ikke nogen dårlig måde at spise fisk på 😉
Det er vigtigt, at fiskestykkerne serveres lige så snart de er færdigstegte, så hvis man ønsker hjemmelavede pommes frites til, er det en god ide at starte med at stege disse, hvorefter de kan holdes varme på en bageplade i ovnen ved 100 grader.
Englænderne spiser gerne eddike til deres fish and chips, og til friturestegt mad i det hele taget, men en rørt remoulade lavet på 1 del remoulade, 1 del creme fraiche og 1 spsk grofthakkede kapers fungerer også rigtig fint som dip til både fisken og pommes friterne.
Fish and chips
Ingredienser
- 500 gr torskefilet
- 50 gr hvedemel
- 1 dl øl
- 1 tsk salt
- 1 æggehvide
- olie til stegning
Fremgangsmåde
- Drys fiskestykkerne med salt og lad dem hvile i ca. 30 minutter. Dup dem herefter tørre med køkkenrulle, og skær dem i mindre stykker.
- Rør hvedemel og øl sammen og tilsæt salt.
- Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i mel og ølblandingen.
- Opvarm olien i en gryde – der skal være olie nok til, at fiskestykkerne kan flyde. Olien er klar, når det bobler omkring spidsen af en tændstik eller et lille træspyd.
- Dyp fiskestykkerne i øldejen og steg dem herefter i den varme olie i 3-5 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
- Steg kun nogle stykker af gangen, så oliens temperatur ikke falder for meget.
- Lad fiskestykkerne afdryppe på køkkenrulle og server dem med pommes frites, citronbåde og remoulade, mayonnaise eller tatar sauce.
Hvor ser det bare lækkert ud – elsker alt fra frituregryden og drømmer tilbage til da jeg boede i England og trøstespiste fish n chips hver gang jeg var nede i byen…
Prinsesse Suh – Mange tak, det var også både sprødt og godt 😉 Lyder ellers lækkert at bo i England, så kan da godt forstå, at man drømmer sig tilbage engang imellem 🙂
Jeg får helt flashback til en studietur til London, hvor vi levede af Fish og chips fra den lokale en hel uge. Meget snusket sted, men MEGET GODT! Er stadig lidt forundret over ingen nåede, at blive syge. Kan anbefale at komme 1 tsk eddike i dejen til torsken – det giver lige et pift.
Louise – Haha, mange folk har åbenbart minder der knytter sig til fish n’ chips 🙂 Der stod faktisk i opskriften, at man kunne komme 1 tsk eddike i dejen, jeg kom bare fra det igen, men det vil jeg prøve en anden gang 🙂
Det ser godt ud! Prøv at putte lidt karry i remouladen næste gang.
Elsebeth – Det smagte også skønt og usundt – det skal jo til engang imellem. God idé med karry, men desværre er jeg ikke så meget til karry. Eller sagt på en anden måde – jeg kan godt lide boller i karry, kylling i karry og lign, men bryder mig ikke om æggesalat med karry, karrysalat til sild, karrydressing osv, så jeg ved ikke, om det vil være et hit? Men kæresten vil garanteret kunne lide det, så jeg kan jo lave 2 portioner, og så smage på hans med karry 🙂
Har du selv lavet pomfritterne, eller hvor er de fra? De ser lækre ud!
Mona -Lige dem der er vist købte pommes frites, men det er jo en ældre opskrift, så jeg husker desværre ikke, hvor de er fra 🙂 Jeg går dog altid efter pommes frites af mellem tykkelse – de tynde bliver for hårde i ovnen og de helt tykke bliver bløde 🙂
Fritter SKAL altså også i frituren 😉 ellers er det jo “bare” en ovnstegt kartoffel 😂😂
Anne Marie – Ja, der er altså noget med helt sprøde fritter 😀