Vi fik gratinerede rejer med hvidløg, persille og revet ost til forret i går aftes. En ret som jeg lærte at lave, da jeg var i erhvervspraktik som kok i 9. klasse, men som jeg ikke har lavet i flere år. Heldigvis havde jeg ikke helt glemt, hvordan de gratinerede rejer skulle laves. Heller ikke selvom det er over 12 år siden, at jeg var i praktik. Og de smagte mindst lige så godt, som jeg huskede.
Nem opskrift på gratinerede rejer.
Der var faktisk ikke nogle deciderede mål at gå efter, da jeg lærte at lave gratinerede rejer i min praktik. Kokke står jo ikke og vejer ingredienser af i køkkenerne. Men jeg har forsøgt at lave en opskrift, så I andre også kan få glæde af disse fantastisk, delikate hvidløgsrejer. Og hvis nogle af jer føler, at der skal tilsættes mere eller mindre af de forskellige ingredienser, så står det selvfølgelig enhver frit for.
Gratinerede rejer med hvidløg
Ingredienser
- 400 gr rejer
- 30 gr blødt smør
- 2 fed hvidløg (presset)
- 1 bdt persille (hakket)
- 100 gr revet ost
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kom rejer, smør, hvidløg, persille og salt og peber i en skål og vend det sammen.
- Fordel herefter blandingen i 4 ramekiner eller lignende små, ildfaste forme.
- Fordel den revne ost ovenpå rejerne.
- Gratiner rejerne i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 4-5 minutter til osten er smeltet.
- Server straks de gratinerede rejer med brød og evt. en grøn salat.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 1-2 dage. Retten er ikke fryseegnet.
Til forret og frokost.
Server de skønne, gratinerede rejer direkte fra ovnen. Gerne med noget godt brød med en sprød skorpe ved siden af. Så har man også noget til at suge det smeltede hvidløgssmør i bunden af skålene op med.
De ostegratinerede rejer er især et hit forret og frokost, og jeg synes, det klæder dem med en lækker, sprøde salat “on the side”. Især hvis man serverer rejerne til frokost. Selvfølgelig kan man også spise rejerne som let aftensmåltid, men det er kraftig kost. Og selvom de smager vidunderligt, så bliver man også hurtigt mæt.
Louise – Jeg håber du vil kunne lide dem, jeg er selv vild med dem:-)
Hej :-)Ej hvor ser det bare super lækkert ud. Den opskrift må jeg lige ha' skrevet ned og prøvet.
Sacha – Sjovt nok var det første min svigermor spurgte om, da jeg serverede rejerne i går, om det var muslinger.
Restaurant Neptun har nok været meget moderne og nyskabende for 12 år siden, da de skabte en variant med rejer istedet for muslingerne;-)
Håber du bryder dig om varianten med rejerne:-)
Mange hilsner fra
Anne.
@ Anonym.
I dette tilfælde Potato-Pota[r]to, hvem der sidder med limen til ministertaburetterne.
Det handler ikke om sundhed, men en dårlig undskyldning for at stoppe penge i statskassen.
@ Anne.
Det ligner en klassiker som vi fik med (dåse)muslinger i muslingeskaller til forret, da jeg var hjemmeboende.
Så der er lidt barndomsminder over dette indlæg – skal klart have prøvet din version med rejer.
Anonym – Jamen så tror jeg bestemt det vil være helt perfekt med en salat til rejerne.
Ja, den nye regering har jo ikke rigtigt kunne nå at få sådan en lov vedtaget efter mindre end en uge i regering, men det mente jeg ikke var relevant at skrive, idet jeg syntes det gav sig selv:-)
Og det med salaten var så også ret ironisk ment, idet jeg ikke havde nået at få lavet en salat – derfor de to smileys i slutningen af indlægget.
Mange hilsner fra
Anne.
Mig bekendt var det et flertal i Folketinget INDEN valget, der vedtog fedtbeskatningen; hvilket i parates bemærket ikke har gjort mig mærkbart fattigere, hvorfor vi stadig har råd herhjemme hos mig.
Birthe – Det er en super lækker og enkel ret som ikke kræver nogen videre planlægning eller indkøb. Altså hvem har ikke altid masser af smør og rigeligt revet ost i køleskabet;-)
Kærlig hilsen
Anne.
Det må jo være det de vil opnå, siden de lægger skat på fedt ;-D
Anyway, det ser jo – som sædvanlig – fantastisk ud. Det står nu som nr. 1 på min to-do-lister, for hvem kan sige nej til rejer, smør, hvidløg og ost i en og samme ret???
KH
Birthe
Hej Anne-Kathrine, vil det være muligt for dig, at sætte nogle cirka mængde på opskriften?
På forhånd tak. #;O)
Flemming – Uhhh, det er ikke helt nemt, men beregn ca. 1 håndfuld rejer til 1 lille spsk smør og brug så hvidløg, persille, citronsaft, salt og peber efter smag. Ost drysser du jo bare på toppen, ligesom når man laver en pizza 🙂
Bruger du rå eller kogte rejer til retten?
Tak
Hanne – Jeg bruger helt almindelige rejer i lage. Hvis jeg bruger rå rejer i en opskrift, så vil jeg altid angive det som rå rejer 😀