Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hjemmelavede hundekiks med bacon og ost…

8 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Normalt køber jeg gerne lidt hundeguf til vores hund, når det er jul. Egentlig er det jo fuldstændig lige meget, for han lægger jo ikke mærke til, at noget er anderledes end det plejer. Hvis man altså ser bort fra, at han ligger og stirrer undrende på os, mens vi danser om juletræet 🙂 Men jeg kan nu godt lide at gøre lidt ekstra ud af det, også for dyrene, når det er jul. Fx har jeg lige sat et fugleneg op på terassen, hængt ekstra mejsebolde op osv osv.

Men i år tænkte jeg, at jeg ville gøre lidt ekstra ud af det, og prøve at bage en portion hundekiks selv. Tidligere har jeg ikke gidet den slags, for vores hund er faktisk ret kræsen hvad den slags angår, og normalt rører han hverken kiks eller tyggeben – ikke engang griseører interesserer ham, hvis jeg skal være helt ærlig. Bare han får sine “kugler” (Royal Canin foder), og lidt rester fra aftensmaden engang imellem, samt diverse frugt og grønt, så er han glad.

Men jeg har alligevel længe haft lyst til at bage en portion hundekiks, så jeg søgte på nettet for at finde en rigtig god opskrift, som den kræsne lille herre måske ville nedlade sig til at spise. Derfor fandt jeg en version, der både var med bacon, ost og æblemos. Han er vild med både ost og bacon og desuden en hund (hehe) efter æbler, så jeg tror måske der er håb denne gang.

Selve opskriften er blevet ændret en hel del. Fx brugte jeg både mere bacon og ost, og endte vist i det hele taget med at bruge lidt mere af det hele, men udskiftede til gengæld hvedemelet med rugmel, og nøjedes med at bruge hvedemel til æltningen, da dejen var lidt klistret.

Der blev en pæn bunke små kiks ud af denne her portion, så der er “julegaver” til de andre hunde i familien. Hvis man vil, kan man rulle dejen ud og udstikke hjerter, stjerner, juletræer eller hvad man nu har lyst til. Jeg nøjedes nu bare med at rulle dejen ud til en plade imellem 2 stykker bagepapir, hvorefter jeg skar firkanter på ca 2 x 2 cm ud med en skarp kniv.

Og selvfølgelig er kiksene til de andre hunde påsat et lille “til og fra” mærke med en julehilsen fra vores hund – sådan skal det altså bare være.

Hundekiks med bacon og ost.

Ca. 60 stk.

1 pk bacon i tern

1 dl revet ost, gerne en der smager lidt igennem fx parmesan

2 dl rugmel

1/2 dl hvedeklid

1/2 dl vand

1/2 dl usødet æblemos (jeg skrællede 2 æbler, som jeg kogte til mos)

1 æg

Evt. ekstra hvedemel til æltning

Kom lidt vand i en gryde og bring det i kog. Kom baconstykkerne heri og kog dem. Lad baconstykkerne dryppe godt af i en sigte og hak dem groft. Bland bacon, revet ost, rugmel, hvedeklid, vand, æblemos og æg i en skål. Ælt blandingen sammen og tilsæt evt. lidt hvedemel, hvis dejen er for klistret. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir. Dejpladen skal være lidt over 1/2 cm tyk. Skær dejen i firkanter på 2 x 2 cm med en skarp kniv og træk herefter bagepapiret over på en bageplade. Bage kiksene ved 200 grader i 25 minutter. Herefter brækkes de fra hinanden, lægges på ovnristen og bages yderligere 20-25 minutter ved 175 grader, til de er sprøde og tørre. Lad kiksene køle af og opbevar dem i køleskabet i en lufttæt beholder.

Subscribe
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Piskeriset
11 år siden

Det er altså en sjov ting at lave – lidt svær at smage til, hehe! Har hunden prøvet dem, og hvordan var dommen i så fald?

Kristine
11 år siden

Eeeejh hvor er det altså smart ! Har aldrig tænkt på, at lave mine egne hundekiks ! Hmm – måske vores lille diva skulle have mulighed for, at nyde disse lækkerbiskner en dag 🙂

Elsebeth
11 år siden

Glædelig jul og godt nytår, Anne.
Elsebeth

Maria Kristensen
7 år siden

Hej!
Fantastisk opskrift! Jeg er netop ved at lave disse og dem med tun.
Og de skal jo selvfølgelig også gives videre til “hunde-vennerne”, så jeg bliver nød til at spørge hvor du har de små fine folieposer fra?

Mange hilsener
Maria