Hvis man, som mig, er vild med sprødbagt butterdej med lækkert fyld, så kan man roligt læse videre i det her indlæg og glæde sig til opskriften, som byder på lækre, indbagte hakkebøffer med porre og pikantost.
Der lå næsten en hel rulle fersk butterdej i køleskabet, som var blevet til overs fra nytår og jeg havde desuden en pakke hakket oksekød, som skulle bruges, inden vi rejste på vinterferie. Og da jeg tidligere har lavet de her skønne indbagte koteletter med bacon, porrer og pikantost med stor succes, så var det jo oplagt også at prøve med hakkebøffer.
Jeg udelod bacon denne gang og brugte desuden lidt ekstra grønt i form af en peberfrugt, som passede perfekt til det hakkede oksekød, men ellers har jeg faktisk ikke lavet de store forandringer ift oroginalopskriften og sørme om ikke hakkebøfferne blev en lige så stor succes. Morten var i hvert fald ét stort smil, men kombinationen af bøf og sprød butterdej kan vist også som regel få smilene frem hos de fleste herrer.
Jeg brugte gul pikantost til fyldet til bøfferne og smagsmæssigt minder det ret meget om fyldet i en klassisk skinkestang – ikke mindst når det kombineres med butterdejen. Ostefyldet smelter selvfølgelig under bagningen og af samme grund synes jeg ikke, at det er nødvendigt at servere yderligere sauce til bøfferne, men det er jo en smagssag.
Selvom jeg udelod bacon, kan man selvfølgelig sagtens tilsætte bacon i tern til fyldet, hvis man har lyst, ligesom man kan tilføje eller erstatte grønsagerne i fyldet med andre slags grønt fx champignons, spinat, forårsløg, squash i tern, halve cherrytomater eller hvad man nu kan finde på. Man skal blot huske, at grønsagerne skal sauteres på panden, inden de blandes med osten, så væden fordamper. Ellers kan man risikerer, at væden løber ud under bagningen og gør butterdejen blød og slatten.
Jeg droppede som sagt sauce til bøfferne men serverede til gengæld en stor skålfuld blandet salat af resterne fra grønsagsskuffen og en portion ovnbagte rodfrugter med timian til. Der er jo tale om en temmelig fyldig ret, men ved at fokusere på let og grønt tilbehør, synes jeg, at det fungerer helt perfekt.
Indbagte hakkebøffer
Ingredienser
- 500 gr hakket oksekød
- 2 fed hvidløg (pressede)
- 2 spsk olie
- 1 porre (skåret i tynde ringe)
- 1 peberfrugt (hakket)
- 200 gr gul pikantost (anden flødeost kan også bruges)
- 1 rulle fersk butterdej
- sammenpisket æg til pensling
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Rør oksekød sammen med hvidløg, salt og peber og form 4 bøffer.
- Opvarm olien på en stegepande og brun bøfferne på begge sider - de skal ikke være gennemstegte. Sæt de brunede bøffer til side.
- Sauter herefter porre og peberfrugter et par minutter på den varme pande.
- Tilsæt pikantost og lad osten smelte. Rør rundt og smag til med salt og peber.
- Bred butterdejen ud og del den i 4 kvarte. Læg 1 skefuld ostefyld og en bøf på midten af hvert stykke butterdej. Pensl kanterne på butterdejen med æg.
- Fold butterdejen sammen om hakkebøffer og fyld. Der må godt trækkes forsigtigt i butterdejen, så den kan nå.
- Læg butterdejspakkerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg.
- Bag pakkerne ved 190 °C (varmluft) i 20-25 minutter, indtil butterdejen er gylden og sprød. Pakkerne må ikke bages for længe - så kan bøfferne blive tørre.
- Server de sprøde, indbagte hakkebøffer med kartofler og salat eller grønt.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. De indbagte bøffer kan desuden fryses.
Skal helt sikkert prøves. Vi er kæmpe fan af de indbagte koteletter(selv om vi oftest bruger kylling). Hvem ved…måske siger der ser bacon i 😜
Anja – Både koteletter, kylling og hakkebøffer er et hit herhjemme og bacon gør det jo bare endnu bedre 😉
MANGE TAK FOR DINE DEJLIGE OPSKRIFTER, SOM JEG ER MEGET GLAD FOR UHM
MVH EVA AMSTRUP
Eva – Velbekomme – så dejligt, at jeg kan være med til at inspirere 😀
Det godt ud skal prøves
Zanne – Dejligt at høre. Herhjemme er de også et hit 🙂
Er det ikke meningen, at fyldet lægges oven på bøfferne, hvorefter det hele pakkes ind i dejen?
Jens – Altså jeg breder et stykke dej ud på bordet, lægger fyld på og så en bøf ovenpå fyldet, hvorefter jeg folder dejen sammen om det hele og stiller pakken med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir. Når jeg placerer pakken med sammenføjningen nedad, får jeg vendt det hele om, så fyldet kommer til at ligge ovenpå bøffen, når man skærer i pakken 😀
Jeg har her til aften forsøgt atlave det. Venter du til at fyldet er kølet ned inden du pakker dem?
Jeg var ude for at butterdejen smeltede så meget inden jeg nåede at vende dem rundt, at de dermed ikke er lukket af i toppen.
Jeanni – Jeg mener ikke, at jeg ventede til fyldet var afkølet, men der kan jo have været flere faktorer, der har spillet ind. Blandt andet har vi en granitkøkkenbordsplade, der som bekendt er kronisk kold, og mit butterdej kan have været koldere end dit. Hvis jeg var dig, så ville jeg nok bare prøve igen og så afkøle fyldet let næste gang – så håber vi på et bedre resultat 😀
Vil det fungere at lave “pakkerne” dagen før eller evt nogle timer før gæsternes ankomst. Planlægger at bruge dem som gæstemad til 12 personer 🤗. Og tak for dine fantastiske opskrifter, lækre og lige til at gå til 👍
Aase – Du burde sagtens kunne lave pakkerne i forvejen, så de blot skal bages inden servering. Vær dog opmærksom på, at det kan være bagetiden skal forlænges en smule, når bøffer og fyld er køleskabskoldt og ikke kommer lige fra panden. Stik evt. et stegetermometer ned i en pakke og tjek, om de er varme nok i midten og begynder butterdejen at blive for mørk, så dæk til med et stykke stanniol 😀
Tak. En fantastisk ret. Havde en tilbage, som blev skåret i skiver, med salat til frokost. Mums 😋😋😋
Hilsen Kirsten H
Kirsten – Mums, det lyder heller ikke dårligt. Restemad fra aftensmaden til frokost er altså bare godt 😀
hej . vil lige høre hvilket tilbehør du bruger?
Maibritt – Det varierer lidt. På denne her tid af året får vi typisk i blandet salat og om vinteren er det skønt med en kålsalat eller ovnbagte grøntsager 🙂
Kære Anne-Kathrine. Lige mine smagsløg. Jeg glæder mig altid til lørdag hvor du har dine super gode opskrifter som jeg stort set altid benytter mig af. Tak for det,
Dorthe – Velbekomme 😀 Hvor er det bare dejligt at høre, at mine opskrifter og madplaner kan være med til at inspirere 😀
Hejsa, vi har i dag prövet denne opskrift, jamen altsaa det er da bare saa läkkert 🙂
Bente – Dejligt at høre – herhjemme er den også en favorit 🙂
Bente – Hvor er det altså bare dejligt at høre 🙂
Jeg skal lave bøfferne i aften og glæder mig allerede, har brugt mange af dine opskrifter og med stor succes, når man som jeg har været husmor i mange år og gerne vil være lidt med på vognen, er det fantastisk at få en hjælpende hånd, tak for det og rigtig god dag!
Joyce – Hvor er det bare dejligt at høre, at jeg kan være med til at inspirere med min mad og min opskrifter. Rigtig god dag til dig, også 😀
En Sikker vinder, hvis man gerne vil imponere sine gæster med sine færdigheder i et køkken.
Har du prøvet med filodej før? Jeg tænkte på at reducere bare en lille smule kcal 🙂
Jeg elsker din hjemmeside, du er en kæmpe inspiration i mit køkken:-)
Lene – Dejligt at høre 🙂 Jeg har ikke prøvet med filodej, men jeg er sikker på, at det sagtens kan lade sig gøre. Det kan i hvert fald ikke skade at give det et forsøg 😉
Ved du om man kan få glutefri butterdej?
Mvh Mette.
Mette – Det har jeg godt nok aldrig hørt om, men jeg må indrømme, at jeg heller ikke har kigget efter det. Jeg tror måske, at du skal prøve at Google efter det, for markedet for glutenfri produkter udvides jo hele tiden. Alternativt kan du måske prøve at skrive til producenterne af butterdej, fx Humlum 😀