Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Indbagte koteletter med porrer og pikantost.

12 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød, Weekendmad
Gå direkte til opskriften

De fleste af os kan vist blive enige om, at koteletter i fad er godt. I hvert fald er vi meget begejstrede for fadkoteletter herhjemme og det er især denne her variant med bacon og pikantost, der hitter for tiden. Den opskrift kombinerede jeg forleden aften med denne her på indbagt kylling med bacon, porrer og flødeost og resultatet blev de her helt forrygende, indbagte koteletter med bacon, porrer og pikantost, som med det samme er strøget helt til tops på listen over vores absolutte livretter. Der er bare et eller andet drønhyggeligt over at få hver sin lille individuelle pakke serveret.

I stedet for pikantost kan man selvfølgelig bruge alle mulige andre former for friskost eller flødeost – bruger man naturel, kan jeg anbefale at smage til med lidt sennep – bare en enkelt spiseskefuld giver en virkelig lækker og let skarp smag til fyldet, som minder en smule om fyldet i en klassisk skinkestang. Og apropos fyld, så står det selvfølgelig enhver frit for at udskifte det ene med det andet, men som sædvanlig gælder det, at vandholdige grønsager skal svitses godt på panden først, så vandet fordamper. Springer man det punkt over, så vil vandet løbe ud af grønsagerne under bagningen og dermed får man en ret kedelig, trist, slatten og våd butterdej, hvilket ikke er særlig sjovt. Butterdej skal være sprød og lækker.

Jeg serverede en grøn og knasende portion salat til de indbagte basser. Helt enkel og lækker bestod den bare af et par håndfulde friske spinatblade, rødløg i tynde både og lidt god feta, men selvfølgelig kan man sagtens lave en noget mere avanceret salat, ligesom det også smager godt, at servere ristede kartofler og/eller ovnbagte rodfrugter ved siden af – det er jo sæson for rodfrugter og de kan passende hygge sig i ovnen, imens butterdejspakkerne bages.

De indbagte koteletter er for øvrigt glimrende gæstemad, for de kan forberedes helt indtil det punkt, hvor de skal i ovnen og inden da, skal de bare opbevares på køl. Ca 40 minutter inden spisetid kan man så tage de små pakker ud af køleskabet og stille dem på bagepladen og smide dem i ovnen. Hvis ellers også tilbehøret er forberedt og står klar i køleskabet, så bliver det da ikke meget nemmere at forkæle sine gæster med lækker mad uden at skulle bruge al tiden i køkkenet.

4 fra 2 stemmer

Indbagte koteletter med pikantost

Bagetid30 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 4 stk

Ingredienser

 • 100 gr bacon i tern
 • 4 stk fadkoteletter
 • 1 stk porre (skåret i tynde ringe)
 • 100 gr champignons (grofthakkede)
 • 200 gr gul pikantost
 • 1 rulle fersk butterdej (eller 4 små plader butterdej)
 • 1 stk æg (til pensling)
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Steg bacontern brune og sprøde på en pande og kom dem i en skål.
 • Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem på panden i baconfedtet. Stil dem herefter til side sammen med baconstykkerne.
 • Sauter porrer og champignons på panden, indtil grøntsagerne falder let sammen.
 • Kom porrer og champignons i skålen med bacontern, tilsæt pikantost og rør det sammen. Smag til med salt og peber.
 • Rul butterdejen ud og del den i 4 lige store firkanter.
 • Læg ¼ af ostefyldet på midten af hvert stykke butterdej. Placer herefter koteletterne ovenpå fyldet.
 • Pensl kanten af butterdejen med sammenpisket æg og fold dejen samen om fyld og kotelet. Der må gerne trækkes forsigtigt i butterdejen, så den kan nå.
 • Læg pakkerne med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl herefter med sammenpisket æg på oversiden.
 • Bag ved 190 °C (varmluft) i ca. 30 minutter indtil butterdejen er gylden
 • Server med salat og evt. ristede kartofler eller rodfrugter.
 • Indbagte koteletter er bedst, når de er nybagte og butterdejen sprød. De rå pakker kan dog fryses og optøs inden bagning.
Subscribe
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kirsten
7 år siden

Jeg skulle have gæster den 24/11-2016. Jeg lavede hakkebøf i fad med paprika.Det er ikke sidste gang jeg laver det eller andet fra dine opskrifter.Nu skal jeg til at studere dine opskrifter. Det var bare så godt, hold da op hvor det smagte.Det var bøf på en hel anden måde. Mums Kirsten Nielsen

Anja
7 år siden

Den her er en af vores nye favoritter. Mums. Min søn synes iøvrigt det er fantastisk at der er bacon i mange af dine opskrifter. Verdens bedste grøntsag?

Josephine
7 år siden

Kan man lave disse indbagte koteletter dagen før? Altså lave de små pakker klar, men først komme dem i ovnen i morgen? 🙂 Lækker opskrift forresten!

Britta
6 år siden

Lækker opskrift, familien var vild med det. Men som ved andre retter hvor man bruger butterdej, så bliver det blødt og lidt smattet i bundet. Har du samme problem ?

Mette
4 år siden

Kan man lave dem uden pikantost?? Fordi jeg vil lave dem til nogle gæster hvor den ene ikke kan lide ost

Line Kristensen
3 år siden

Æv æv, at jeg ikke kan printe opskriften 😒