Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Koteletter i fad med pikantost og bacon.

36 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Svinekød, Weekendmad
Gå direkte til opskriften

Koteletter i fad er næsten altid garanti for succes. I hvert fald hjemme hos os, hvor den skønne klassiker som minimum kommer på bordet en håndfuld gange i løbet af efteråret og vinteren. Jeg veksler lidt imellem 2 opskrifter, som er mine favoritter – udover de klassiske koteletter med fløde-tomatsauce selvfølgelig. Den ene er med karry, ananas og champignons, og den anden er de her koteletter i fad med pikantost og bacon. 

Koteletter i fad med pikantost – nem opskrift. 

Koteletter i fad med pikantost har den store fordel, at man kan tilsætte stort set hvad man vil og alligevel ende med en succes. Indenfor rimelighedens grænser, selvfølgelig. Der er med andre ord gode muligheder for at få tømt grøntsagsskuffen, når man nu er i gang. Koteletterne er derfor oplagte at servere søndag aften, hvor man måske alligevel skal have ryddet lidt ud i køleskabet og brugt resterne, inden der tages hul på en ny uge.

Desuden er det jo virkelig nemt at lave koteletter i fad. Koteletter, grøntsager og sauce skal godt nok tilberedes på panden, inden det fordeles i fadet, med derudover er det jo bare at stille det i ovnen, hvor det passer sig selv. Og imens kan man jo meget passende rydde op i køkkenet og dække et fint bord. 

Tip! Se også tips til lækre variationer + tilbehør til koteletterne under opskriften. 

4,50 fra 12 stemmer

Koteletter i fad med pikantost

Bagetid30 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 pk bacon i tern (ca 100 gr)
 • 4 stk fadkoteletter
 • 100 gr champignons i skiver
 • 1 rød peberfrugt (skåret i tern)
 • 1 lille dåse majs (ca 140-150 gr)
 • 2 tsk paprika
 • 1 tsk chilipulver
 • dl madlavningsfløde
 • 200 gr gul pikantost
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Steg baconstykkerne lysebrune og sprøde på en varm stegepande. Tag herefter baconstykkerne af panden og lad dem trække på et stykke køkkenrulle
 • Brun koteletterne 1-2 minutter på hver side i baconfedtet på panden. Læg dem herefter i et ildfast fad og drys med salt og peber.
 • Kom champignons på panden og sauter i et par minutter. Tilsæt herefter peberfrugt og majs og sauter indtil grøntsagerne har afgivet størstedelen af væden.
 • Rør paprika og chilipulver ud i grøntsagsblandingen og hæld fløde og pikantost ved. Lad blandingen koge op, så fløden tykner og osten smelter.
 • Smag saucen til med salt og peber og hæld grøntsager og sauce over koteletterne i fadet.
 • Sæt fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 20-25 minutter, indtil toppen er gylden.
 • Pynt med bacontern og evt. lidt friskhakket persille og server med kogte ris eller ristede kartofler og salat.
 • Bliver der rester, så kan de opbevares på køl i 2-3 dage og genopvarmes inden servering. Retten kan desuden fryses, men man kan risikere, at saucen skiller let pga flødeosten.

 

Lækre variationer. 

Jeg bruger som regel madlavningsfløde, når jeg laver koteletter i fad. Når man i forvejen har fat i en ret, som er fyldt med bacon, og i det her tilfælde også et bæger pikantost, så synes jeg, at det er helt fint at bruge madlavningsfløde. Dog kan man sagtens bruge piskefløde, hvis man foretrækker det. Saucen tager i hvert fald under ingen omstændigheder skade af det. 

De nævnte grøntsager i opskriften kan selvfølgelig erstattes eller suppleres med andre slags. Det kan eksempelvis være porrer, løg, forårsløg, squash, aubergine, rodfrugter og lignende. Man skal bare være opmærksom på at få sauteret grøntsagerne godt på stegepanden, så al overskydende væde fordamper. Især hvis der bruges mange vandholdige grøntsager. Hvis ikke det meste af væden er fordampet, kan den løbe ud i saucen, og det kan altså give en lidt “tynd” sauce. Selvom det heldigvis ikke på nogen måde går ud over smagen.

Tilbehør til koteletter med pikantost. 

Vi spiser gerne koteletterne med ris til. Og så laver jeg også ofte en stor skålfuld grøn salat, selvom der faktisk er en pæn portion grøntsager i fadet sammen med koteletterne. Vil man ikke have ris, så kan koteletterne også serveres med kartofler, fx små ovnristede kartofler eller kartoffelbåde.

Udover salat kan jeg også anbefale ovnbagte rodfrugter, bønnefritter eller sprøde broccolifritter. Selvfølgelig kan man også bare nøjes med lidt dampet grønt i form af broccoli, porrer, rosenkål eller gulerødder. Det behøver jo ikke være så avanceret. Jeg kan bare godt lide at tilberede grøntsagerne i ovnen, når den alligevel er i gang. 

Subscribe
Notify of
36 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Ulla
7 år siden

Så er der købt ind til den opskrift. Glæder mig ??

Ulla
7 år siden

Nu kan jeg jo ikke sende dig billeder, men havde ikke lige lyst til svinekød i dag, men kyllingefilet passede super til retten. Se billede på FB ? Super lækkert ?

Anne
6 år siden
Svar  Ulla

Så skulle du prøve med mørbradbøffer, meget bedre.

Stine Poulsen
7 år siden

Vi prøvede denne her i dag og den gik ren ind, hos mig, manden og selv hende på 20 mdr. Spiste helt vildt ? Super lækker!

Asia
7 år siden

Jeg er i gang ?? håber også at det bliver et hit her ?

Jette
7 år siden

Jeg lavet retten igår , den er super lækker

Annie
7 år siden

Det smagte såååå godt og min mand var også vild med retten

Gurli Leer
7 år siden

Dejlig og lækker ret. Prøvede den i går til gæster ? – gjorde lykke. Tror man også kan lave den med mørbrad, det skal prøves næste gang, ja og kyllingebryst må blive senere. Dejligt med retter, der kan forberedes i god tid, og så vente i køleskab til det skal i ovnen.

Lena Warberg
7 år siden

Lækker opskrift, der var et hit hos både mand og børn hos os, her til aften 🙂
Jeg har næsten fundet din blog, og er ret vild med den, og har flere opskrifter i kikkerten der skal prøves af…
På min egen blog har jeg lige postet et indlæg om vores menu her til aften, og smidt en anbefaling af din blog, håber det er okay 😉
http://www.bywarberg.dk/2016/09/koteletter-i-fad/
Mvh Lena

Majbritt
7 år siden

Hvad menes der med et bæger pikantost? Er det et bestemt mærke, som er i et bæger?

Lisa
6 år siden

Det ser super lækkert ud, noget som bestemt skal prøves! 🙂 – men hvilken pikantost brugte du? 🙂

Margareth
7 år siden

Hej
Jeg vil lave denne ret og bruge kyllingefilet. Vil retten også blive god med kokosmlk i stedet for fløde?Det har en tyk konsistens, men er noget sundere end fløde?

Kirsten
7 år siden

Bliver retten ligeså god, når man laver den færdig dagen inden og kun skal varme den.

Charlotte Jørgensen
7 år siden

Æbler er også lækkert i retten.

Kirsten Kallesøe
6 år siden

Hej med dig
Vil hermed gerne sige dig tak for en fantastisk blog. Selvom jeg er en ældre husmor, bliver jeg klogere og i den grad inspireret af dine opskrifter og ideer.

Maden herhjemme er i den grad blevet mere spændende efter jeg fandt din blog. Det var i øvrigt din mors rejesalat, der satte det igang.

Tusind tak for opskrifter, der er lette at gå til, let forståelige forklaringer samt – ikke mindst – at man ikke skal i alle mulige specialforretninger for at købe ingredienser, som man måske kun bruger denne ene gang.

Glæder mig til at modtage dine nyhedsbreve.

De bedste hilsener
Kirsten

Sabine Beeck
5 år siden

I stedet for mais..Er der noget andet man kan bruges

Helle Olesen
2 år siden

5 stars
Mums! En virkelig lækker ret 😄

Dorte Wittendorf
1 år siden

Hej. Kan jeg forberede retten dagen før og stille den på køl til næste dag (altså uden at have haft den i ovnen) ) Mange hilsner Dorte