Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kylling i fad med pikantost og bacon…

27 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Denne her skønne kylling i fad, med en sauce lavet på blandt andet pikantost, fik vi til aftensmad forleden aften og jeg kan godt love, at det var forrygende lækkert. Kyllingen var mør og saftig, saucen dejlig cremet og krydret med paprika og små salte stykker bacon og alt i alt var det et match made in heaven.

Nu vil nogle måske mene, at det også lyder som noget af en kalorierig omgang, alene navnet “kylling i fad med pikantost og bacon”, men faktisk er det slet ikke så slemt, som det lyder. Jo, der er bacon i saucen – hvilket man selvfølgelig bare kan udelade eller erstatte af røget filet, som steges på panden – det giver lidt den samme saltede og røgede smag som bacon.

Derudover er der pikantost i saucen, men her valgte jeg at bruge den fedtfattige udgave, hvilket jeg oftest gør, når det drejer sig om ost i madlavningen – jeg spiser den originale på brødet, men bruger den fedtfattige i maden. Endelig er saucen lavet på mælk (hvilket vil sige minimælk her i foretagendet). Man kan selvfølgelig vælge at bruge madlavningsfløde eller endda piskefløde, hvis man foretrækker det, men jeg vil skynde mig at påpege, at osten bidrager med en både lækker og cremet sauce, så jeg synes ikke, at det er nødvendigt også at tilsætte fløde.

Jeg bruger ketchup til at smage saucen til med – ligesom jeg smager en lang række andre opskrifter til med en god ketchup, fx koteletter i fadpaprikagryde og whiskysauce, i hvilke der indgår tomatpuré eller tomat på dåse. Det kan godt være, at ketchup har været sådan lidt fy-fy i madmæssig sammenhæng – hvilket jeg sagtens kan følge, hvis det drejer sig om ganske ukritisk at overøse stort set alle former for mad med ketchup i anseelige mængder. Men ketchup kan andet og mere end at agere sauce/camouflage til diverse madretter – det kan nemlig tilføje både syre, sødme, salt og umami til en sauce eller gryderet og her synes jeg, det er helt på sin plads at anvende ketchup som “krydderi”.

Bruger jeg ikke ketchup, når jeg laver mad, hvori der indgår tomater, så bruger dog stort set altid et nip sukker – der er intet, der kan få tomater til at smage søde og solmodne, som et nip sukker. Derfor har jeg også angivet et nip sukker som alternativ til en spiseskefuld ketchup i nedenstående opskrift.

Vi spiste kyllingen med masser af dampet grønt (gulerødder og broccoli) og kogte ris blandet med ærter – en kombination som jeg efterhånden har brugt i en del år og som er super nem at lave. Risene sættes over at koge efter anvisning på posen og når vandet er kogt væk og risene skal trække, hældes en passende mængde optøede, grønne ærter ovenpå risene.

Når risene har trukket færdig, er ærterne varme og det hele kan røres sammen med en ske og sættes på bordet. Kombinationen af ris og ærter er god både til boller i karry og koteletter i fad og alle mulige andre retter, hvor man typisk serverer kogte ris og faktisk er de grønne ærter blevet en så fast bestanddel af kogte ris her i huset, at det føles som om der “mangler noget”, når vi en sjælden gang får ris uden ærter.

4,39 fra 13 stemmer

Kylling i fad med pikantost

Samlet tid45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 3-4 stk kyllingebryst
 • 1 pk bacon i tern
 • 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
 • 2 røde peberfrugter (skåret i små tern)
 • 2 spsk tomatpure
 • 1 spsk paprika
 • 2 spsk ketchup
 • 200 gr gul pikantost (jeg bruger den fedtfattige)
 • 3 dl mælk
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Varm olien op i en stor pande.
 • Del hvert kyllingebryst i 2-3 mindre stykker og brun dem godt i olien.
 • Læg kyllingestykkerne i et ildfast fad og krydr med salt og peber. 
 • Kom bacontern på den varme pande og steg til de er lysebrune og sprøde. Fordel herefter baconstykkerne ovenpå kyllingen.
 • Sauter forårsløg og peberfrugt i baconfedtet i et par minutter. Er der meget fedt tilovers på panden, så kassér evt. noget af det først.
 • Rør tomatpure, paprika og ketchup ud i grønsagerne på panden. Tilsæt pikantost og mælk og varm saucen op under jævnlig omrøring, så osten smelter og saucen tyknes.
 • Smag til med salt og peber og fordel saucen over kylling og bacon i fadet. 
 • Sæt fadet i ovnen ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 30 minutter.
 • Pynt evt. fadet med forårsløg og lidt friskhakket persille og server med kogte ris og masser af dampet grønt.
Man bestemmer selvfølgelig selv, om man vil bruge den fedtfattige eller den alm. pikantost, men der er så mange skønne smagsnoter i retten, at man ikke kan smage, at der er brugt et fedtfattigt alternativ til saucen. 
Subscribe
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lone Lübke
7 år siden

10⭐️ til Kylling i fad med pikantost ?
Heldigvis var der en lille rest til frokosten i dag .
Vi fik det med frisk pasta og salat.

Maden i mit liv.
7 år siden

Lone – Uhhh, det lyder heller ikke dårligt med frisk pasta og salat – det glæder mig, at I kunne bruge retten og også kunne nyde resterne 😉

Christina
7 år siden

Som tilbehør stegte jeg snittet spidskål og revet gulerødder på panden vendt i lidt karry. Ikke helt dårligt, hvis man vil undgå risene.

Maden i mit liv.
7 år siden

Christina – Tak for dit gode fif – uanset om man spiser ris eller ej, så lyder det som lækkert tilbehør 😀

Hanne
7 år siden

Bertram på 8 år har bedt om opskriften så den må siges at være godkendt…..ikke at jeg magter at følge en opskrift ret præcist, jeg tilsatte ret meget røget paprika, lidt chipotle chili og et skud tilfældige snittede grøntsager fra gårsdagens salatbuffet.
Jeg har aldrig overvejet at putte ærter i risene, men det fik min rishadende 12 årige til at godtage den del af traktementet. Og så fik vi råkost til – men alligevel; selv med alle tilretningerne var det et lidt anderledes indslag i vores hverdagsmenuer.

Maden i mit liv.
7 år siden
Svar  Hanne

Hanne – Tusind tak for din søde hilsen, Bertram på 8 år har god smag, kan du godt hilse ham fra mig og sige 😉 Og skønt at jeg kan være med til at inspirere og så kommer du selv en helt masse ekstra ting og sager i maden – det er sådan noget, som gør madlavning hyggelig, efter min opfattelse. Glæder mig, at en portion ærter fik risene til at glide nemmere – hos nogle børn er det omvendt, der skal der ris til, for at få ærterne til at glide ned 😀 😀

Helle Iversen
6 år siden

Din hjemmeside er til stor inspiration, du har virkelig mange lækre opskrifter, men jeg synes reklamerne gør siden urolig. Kan man fravælge dem på nogen måde?

Maden i mit liv.
6 år siden

Helle – Tak for din ros til siden. Jeg tror ikke, at du kan fravælge reklamerne, da det ikke er noget, som jeg manuelt lægger på – de kommer alle fra mit annonceringsbureau – jeg har dem i hvert fald selv liggende, når jeg arbejder på siden, men jeg har måske bare vænnet mig til, at de er der. Reklamer er desværre en nødvendighed, da det koster mange penge at drive en blog af den størrelse, som min efterhånden har fået. Et alternativ ville være, at læsere skulle betale for at få adgang til siden, men det synes jeg på den anden side heller ikke er så fedt. Mit bedste råd kunne være, at du evt. gemmer eller udskriver de opskrifter, som du senere vil bruge. Så kan du anvende opskrifterne uden reklamer i baggrunden 😀

Birgitte
6 år siden

Jeg er enig i at siden er meget urolig pga reklamerne, i hvertfald på en IPad . Det er lidt syndt for en ellers god side.

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Birgitte

Birgitte – Hmmm, jeg må så indrømme, at jeg meget sjældent er på bloggen via iPad – jeg bruger som regel pc eller min mobil, og det synes jeg ikke virker specielt uroligt. Der er rigtigt, at der starter en reklamefilm, når man scroller ned over en siden, og jeg må indrømme, at det primært er de små reklamefilm, som jeg lever af, men filmen følger så bare med ned i bunden – eller ud til siden på min pc – hvor den afspilles på ca 20 sek. og forsvinder igen. I hvert fald både på min telefon og pc.

Det optimale ville selvfølgelig være at have en side, som var helt uden reklamer, men da det koster mange penge at drive en blog af denne her størrelse, så er det desværre umuligt – i hvert fald hvis jeg skal have råd til fortsat at have bloggen. Så skal jeg i stedet ud i at overveje at sælge medlemsskaber, så folk kan købe sig adgang til bloggen og opskrifterne, men det har jeg heller ikke rigtigt lyst til 🙂

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine

Pia Sørensen
6 år siden

Super skøn opskrift, det er et hit her hos os. Vil man kunne lave den i forvejen og så bare varme den op inden den skal serveres?

Maden i mit liv.
6 år siden

Pia – Det kan man sagtens – du skal bare være opmærksom på, at den måske skal have lidt længere tid i ovnen for at blive helt gennemvarm, når retten kommer direkte fra køleskabet i stedet for fra den varme pande. Dæk evt. fadet til med lidt stanniol, hvis det begynder at blive lidt for mørkt på overfladen 😀

Ann
6 år siden

Hvis man vil lave dobbelt op, skal man så bruge 2pk pikant ? Det lyder jo af lidt meget.
Glæder mig til at smage denne ret!

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Ann

Ann – Tjaaa, det kommer jo lidt an på, hvor meget sauce der skal være, men ellers så vil jeg sig ja til 2 pakkker 😀

Jane B.
5 år siden

Hej. Ikke fordi det gør noget, men bare til din info, så bliver de 3 overskrifter (ingredienser, fremgangsmåde og noter) oversat til engelsk, hvis man printer opskriften ud via “print opskrift” knappen

Christina
4 år siden

Super lækker ret!
Dejlig mør kylling og skøn sovs, det er ikke sidste gang vi har fået det til aftensmad👍🏼

Kirsten Høier
4 år siden

Tak for en super opskrift. Lille rest til frokost. Jeg brugte porrer og gulerødder i små tern, da jeg ikke havde forårsløg. Næste gang jeg prøve med mørbrad.
Bruger ofte dine opskrifter.
Hilsen Kirsten H

Hanne Laursen
4 år siden

Herlig ret, som jeg lavede i går til børn og børnebørn – stor succes! Jeg tilførte lidt Tabasco-sauce og fik lidt mere bid i retten. Næste gang vil jeg skrue ned for ketchuppen, for jeg synes det blev lidt for sødt. Smag og behag you know!
Vi fik forøvrigt pasta og dampede grøntsager til.
Super god ret, og en meget inspirerende blog du har!

Dorte Wittendorf
3 år siden

Tak for den lækre opskrift, vi har fået den 2 gange og den gør lykke hver gang. Min søn og svigerdatter ønsker sig nedfrosne retter i barselsgave for at gøre den første tid lidt nemmere madmæssigt. Egner retten sig til nedfrysning når der er ost i, eller vil det skille tror du ? Mange varme hilsner Dorte

Birgitte Andersen
3 år siden

5 stars
dejlig ret til både børn og ældre,

Lone Frydensberg Jørgensen
3 år siden

Kan det laves med brystfilet med skind og et lille lårben?