Denne her skønne, indbagte kylling med bacon, flødeost og porre fik vi første gang serveret til en madklub. Og den var simpelthen så lækker, at jeg var nødt til at have opskriften. Der er bare et eller andet over sprødbagt butterdej med cremet ostefyld i midten.
Konceptet minder måske en smule om en klassisk skinkestang og man kan da også sagtens servere den indbagte kylling både til frokost, forret og som hovedret. Men vi spiser den altså primært som hovedret og så supplerer jeg gerne op med masser af lækker og knasende sprød salat.
Fyldet i originalopskriften består udelukkende af kylling, bacon, flødeost og champignons, men det gode ved den slags retter er, at man næsten altid kan supplere op med det man nu engang har liggende, uden af det går det mindste ud over smagen – tværtimod.
Jeg havde ½ porre fra jeg lavede de her forrygende farserede porrer i sidste uge – den snittede jeg fint og svitsede på panden sammen med champignons. Desuden havde jeg en rest frisk spinat liggende i en pose og det kom også lige på panden – frisk spinat fylder ret meget, men lige så snart det varmes op, falder det sammen og ser pludselig ud af ingenting, så brug bare en god portion. En anden mulighed kunne også være at tilsætte peberfrugt, forårsløg eller revet gulerod til fyldet, ligesom man sagtens kan supplere med lidt krydderurter, fx friskhakket purløg. Og har man kun en gabende tom grønsagsskuffe, så supplerer man bare fyldet op med nogle ekstra champignons.
Indbagt kylling er i øvrigt perfekt gæstemad, idet den kan laves i forvejen og så blot skal pensles med æg og sættes i ovnen ca. 30 minutter inden servering. Dette gør den i øvrigt også perfekt på en buffet – den behøver nemlig ikke være rygende varm ved servering, men kan sagtens spises lun. Endelig fungerer den glimrende som natmad – hvem kunne ikke spise sådan et stykke sprødt butterdej med lækkert fyld af kylling og bacon efter masser af dans, vin og snak?
Indbagt kylling med bacon og porre
Ingredienser
- 100 gr bacon i tern
- 400 gr kyllingebryst (skåret i tern)
- 200 gr flødeost naturel
- 1 spsk sennep
- 100 gr champignons (skåret i skiver)
- 1 stk porre (skåret i tynde ringe)
- 100 gr frisk spinat
- 1 rulle fersk butterdej
- 1 stk æg (til pensling)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Steg bacontern sprøde på en pande og lad dem afdryppe på køkkenrulle.
- Brun herefter kyllingestykkerne i baconfedtet på panden.
- Kom flødeost og sennep i en skål og tilsæt bacon og stegt kylling.
- Steg de skivede champignons på panden til de bliver gyldne. Tilsæt herefter porrer og steg i ca. 5 minutter. Til sidst tilsættes frisk spinat, som steges i 1-2 minutter, til det falder sammen. Krydr med salt og peber.
- Kom de stegte grøntsager i skålen med ost og kylling og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber.
- Rul butterdejen ud og fordel osteblandingen på langs på midten af dejen. Pensl kanterne med sammenpisket æg og luk derefter dejen sammen om fyldet.
- Læg butterdejspakken med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl overfladen med æg.
- Bag ved 190 °C (varmluft) i ca. 25-30 minutter, til den er gylden og sprød.
- Server den indbagte kylling varm eller lun med salat og dressing.
- Evt. rester kan holde sig på køl i 2-3 dage. Retten kan desuden fryses.
Den skal prøves ! Afgiver spinaten ikke en masse væde ? Jeg bryder mig ikke om “slatten” butterdej ?
Ebba – Nej spinaten afgiver jo væden, når den svitses på panden, så det er ikke noget problem. Men det kræver selvfølgelig, at man bruger frisk spinat. Alternativt kan du bare udelade spinaten, jeg brugte det jo kun, fordi jeg havde en rest i køleskabet 😀 😀
Åh det lyder lækkert, det må prøves ?
Lise – Jeg lover dig, det smager skønt 😀
Har man ikke frisk spinat, er det lige så godt at tø nogle frosne kugler op og klemme væden ud. Det bruger jeg ofte i forskellige retter.
Elsebeth – Som jeg har skrevet i indlægget, så kan spinat sagtens udelades – det blev kun tilsat, fordi jeg alligevel havde en smule frisk spinat liggende i grønsagsskuffen, som jeg tilsatte. Vælger man at tilsætte frossen spinat, så skal man dog huske at få klemt ALT væden ud – ellers kan den flyde ud og gøre butterdejen slatten og sprødbagt butterdej er nu altså at foretrække 😀 😀
Kan man ikke bruge noget andet istedet for flødeost
Hanne – Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt du ønsker at bruge en anden ost end flødeost, fx en mere fedtfattig udgave som diverse friskoste, for det kan man sagtens. Men hvis det drejer sig om at fjerne osten helt fra retten, så er jeg bange for, at det kommer til at knibe lidt mere, for det er ligesom den cremede ost, som binder fyldet sammen.
Måske kan du i stedet bruge creme fraiche, men så ville jeg nok vælge en 38 %, som kan tåle turen i ovnen og ikke bare gryner og løber ud over det hele. Jeg er dog langt fra sikker på, at creme fraiche kan bruges, men det er da et forsøg værd.
Alternativt kan du selvfølgelig bare blande fyldet – uden ost – og pakke det ind i butterdej – det kan i hvert fald godt lade sig gøre 🙂
Håber du kunne bruge mit svar.
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine.
Wow – det ser vildt lækkert ud. Den må jeg da bestemt prøve her i weekenden.
Tak for endnu en skøn opskrift fra din side.
Tove – Velbekomme 🙂 Jeg håber, at den indbagte kylling falder i Jeres smag 😀
Hvad med hytteost, mon ikke det en ide. Eller måske man kan jævne noget mandelmælk og krydre det lækkert og gøre det ud for flødeost. Det men mandelmælk har jeg ikke selv prøvet….det er måske en ide …. hvis det kan lade sig gøre.
Anne – Tak for dine gode fif, som hermed er givet videre – ville god stadig være nemmere, at komme med alternativer, hvis man kendte grunden – altså om det er ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt, eller det skyldes intolerance 😀
Jeg har lige lavet denne ret, og hold nu kæft hvor blev det bare lækkert ???
Jan – Det glæder mig, at du kunne bruge opskriften – tusind tak for din tilbagemelding 😀
Her laves den med kylling/skinkestrimler istedet for kyllingebryst og broccoli istedet for porrer 🙂 men vil glæde mig til at prøve denne opsk. næste gang.
LS – Århhh, det lyder også godt. Jeg vil prøve med broccoli og kylling næste gang 😀
Den smager absolut fantastisk. Brugte flødeost med ananas, istedet for hele stykker..det er ungerne ikke så vilde med. Undlod også spinat synes det kan tage smagen fra det andet.
Lindes – Uhhh en god idé med flødeost med ananas – selvom jeg er vild med ananas og hellere for meget end for lidt 😉 Spinat kan sagtens udelades – det var kun fordi, jeg havde en rest, at det røg i 😉
Åh nej, kan man ikkeund gå ananassen i retten ?
Solveig – Jooo det kan du da – du skal kun putte det i, som du kan lide. Tilføj evt. lidt ekstra af det andet fyld og hvad du ellers har lyst til at bruge 😀
Laver dette blot som kæmpe pandekage, hvor der bruges mel, æg, salt og mælk. Bages som en pandekage i ovnen og færdigt fyld kommes på og den rulles sammen og serveres. Lækkert!
PS som ost bruger jeg grøn pikantost
Marianne – Åhhh det er også godt – det er vist det, som jeg kalder en madroulade.
https://madenimitliv.dk/madroulade-med-skinke-og-salatfyld/
Den smager super godt både med kylling og med en rest skinke eller hamburgerryg 😀
Lyder lækkert og med mange variations muligheder ?.
Tænker du ikke en saltdej eller en tærtedej kan bruges i stedet for butterdej?
Bente – Jo, helt klart. Jeg bruger nogle gange en færdig rulle pizzadej fra supermarkedet – det smager dejligt, er nemt og ikke så mange kalorier 😀
2-3 personer og 1 pakke bacon tern (EN pakke)!!! WTF?? ?
Jesper – Altså de pakker bacon i tern, som jeg køber, indeholder omkring 150 gr bacon og når det så kombineres med kylling, flødeost og butterdej, så synes jeg faktisk, at det er nok, men det står jo enhver frit for at videreudvikle på opskrifterne og tilføje ekstra 😉 😉
Jeg er ikke så begejstret for ananas. Hvad kan du anbefale at bruge istedet for?
Vh
Marielle
Marielle – Jeg synes da bare, at du skal udelade ananas – det er jo ikke så frygtelig meget, der skal bruges, så der sker jo ikke noget ved bare at droppe det. Men hvis du gerne vil have godt med fyld, så kan du jo supplerer op med noget af det andet, fx champignons 😀
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Hvor køber du butterdej i ruller? Jeg kan kun finde det i plader – 6 str. i en pakke.
Karin – Jeg tror, at du kan købe ruller med butterdej i alle supermarkeder. Jeg køber det i hvert fald både i Fakta, Netto, Lidl og så selvfølgelig i alle de større supermarkeder. Det ligger på køl ved siden af frisk pasta, ruller med tærtedej, pizzadej og nogle gange er der også dej til kanelsnegle og pølsehorn – det afhænger sådan lidt af supermarkedets størrelse 😀
Tak for svaret. Jeg har kigget og spurgt i Netto, Aldi og landets største superbrugsen. Jeg tjekker køledisken i stedet for frostdisken næste gang.
Karin – Ja, det lyder godt nok mærkeligt, hvis ikke du kan få en rulle butterdej i hverken Netto eller Super Brugsen – der køber jeg tit butterdej, men nogle gange så er det altså også nogle mærkelige svar man får, hvis man spørger en medarbejder. Fx er jeg blevet bedt om at kigge ved sennep og ketchup, fordi jeg spurgte efter sennepsfrø (og krydderihylden var åbenbart ikke en nærliggende mulighed) og jeg er også engang blevet sendt i Bilka’s Have og Gør-det-selv afdeling, fordi jeg spurgte, hvor de havde husblas 😀 😀 😀
Hmmm ville det ikke give mere mening selv at lave butterdejen i stedet for at bruge en præ-fabrikeret?
Carli – Jo, det ville det da helt sikkert, hvis man foretrækker det. På samme måde kan man jo bruge en hjemmelavet friskost i stedet for at købe den – den slags valg lader jeg gerne være op til den enkelte. Desværre har jeg endnu ikke haft held med hjemmelavet butterdej – den bliver ligesom ikke let og luftig nok, så jeg køber den gerne.
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine.
Mon ikke resultatet bliver nogenlunde det samme med frosne butterdejsplader?
Christina – Det er jeg ret sikker på – i hvert fald hvis man ruller dem, så de bliver en stor, sammenhængende plade – det er vist nemmest 😀
Servere du kun salat til ?
Anette – Ja, vi plejer at blive fint mætte med en god, blandet salat. Men hvis ikke det er nok, så kan man også spise lidt brød eller flute ved siden af 😀
Hej. Jeg har fyld i overskud, tror du det kan fryses? Tak for en særdeles dejlig hjemmeside. Mvh Christina
Christina – Det er jeg ret sikker på, at du sagtens kan – altså fryse fyldet til en anden god gang 🙂
Og velbekomme 😀
Tak for svar. Du kan tror det var en populær ret! Min mand og to små børn har bedt mig om at lave to stænger næste gang, vi spiste rub og stub?
Christina – Haha, ja det er ikke sådan, når man bliver spist ud af huset 😉 Glæder mig, at I alle var glad for opskriften 😀
Tak for rigtig god opskrift. Jeg fulgte opskriften i dag, vil bare ha lidt mer spinat i næste gang.
Jeg serverede følgende salat og dressing til og synes det passede rigtig godt til, fordi det er lidt friskt.
1/2agurk og 1 moden mango i 1 cm stykker, 1 hjertesalat i strimler.
Dressing: 4 spsk creme fraiche, saft fra 1 lime, 1-2 spsk klippet purløg og da jeg syns det var for surt, tilsatte jeg 2-3 tsk saft fra dåsen med ananas.
Butterdejen fandt jeg i rulle, i køledisken sammen med færdig ruller med tærtedej og pizzadej.
Karin – Tak for din gode opskrift, som jeg hermed har delt med bloggens læsere 😀 Det med spinaten er man jo heldigvis selv herre over – oprindeligt skulle der slet ikke spinat i opskriften, men fordi jeg havde ½ pose liggende i grønsagsskuffen, kom den med alligevel og det smager altså ret godt 😀
Hvilken sennep brugte du ❓❓
Pia – Det er lidt forskelligt og det bliver som regel den, vi nu har stående i køleskabet og som vi kan lide. Pt. har vi en classic yellow mustard, som ikke er alt for stærk, men de fleste typer sennep kan bruges.
Jeg har lavet adskillige af dine opskrifter med success. Andre opskrifter har jeg undgaaet, da der er ingredienser, hvor der staar f.eks. en pakke, en daase og en rulle. Nogle ting kan jeg gatte mig til. Der Er mange danskere, der bor I udlandet, der ville vardsatte en mere specificeret opskrift. Paa forhaand tak.
Ingrid – Tusind tak for din mail – det skal jeg tænke over i fremtiden 🙂
Jeg er så småt begyndt at skrive gr, når jeg anvender flødeost (pikantost, naturel mm), fordi man er begyndt at producere flødeost i store 300 gr pakker og mindre 150 gr pakker som alternativ til tidligere, hvor der kun fandtes de klassiske 200 gr pakker.
Omvendt har en ds hakkede tomater jo være en ds hakkede tomater i hele mit liv, så jeg frygter også lidt, at jeg måske vil forvirre nogle læsere, hvis jeg begynder at skrive 420 gr hakkede tomater. Jeg må se, om ikke jeg kan finde en gylden middelvej – desværre har jeg meget begrænset plads/tegn til min rådighed i det system, som jeg bruger til at skrive opskrifterne ind i bloggen 😀
PS. Et lille tip kan evt. være, at taste en vare ind på et dansk online supermarkeds hjemmeside. Når jeg skriver ds/rulle eller lign. så er det som regel fordi, at der kun findes denne ene udgave her i Danmark og taster man en vare ind i søgefeltet, fx hos Nemlig.com, så dukker varen stort set altid op med billede og vægt 🙂
Blot en mulighed, hvis der skulle være nogle af mine ældre opskrifter, som du har undgået, men gerne vil afprøve og ikke kan lure målene 🙂
I aften har vi igen fået denne lækre indbagte kylling, den er altid et hit?? smager supergodt?
Heidi – Der bliver også altid jublet, når kyllingen er på menuen herhjemme – godt vi ikke er de eneste, som synes der smager skønt 🙂
Hej. Tak for en super lækker opskrift. Har lavet den et par gange og skal til at lave den igen. Alle er vilde med den. God både til daglig og gæster, som tilbehør eller for sig selv. Kan kun anbefales ☺️☺️
Anette – Hej med dig 🙂 Den der kylling er altså også bare et hit herhjemme hos os, både til frokost og til aftensmad 🙂
Årh det smager bare så godt! Ærgerligt det ikke just er kaloriefattigt?
Christina – Nej, kalorielet er det ikke ligefrem, men så kan man jo bruge en fedtfattig smøreost og måske udskifte bacon i tern med røget filet i små tern, som steges på panden. Den røgede filet indeholder 3 % fedt, hvis ikke jeg husker galt, og den tilføjer både den røgede og saltede smag, som vi kender det fra bacon. Den bliver godt nok ikke sprød, men det kan næsten være ligemeget, for bacon bliver jo også blødt igen, når det blandes med det øvrige fyld. Butterdejen til gengæld, vil jeg ikke undvære – så hellere spise indbagt kylling lidt sjældnere 😀
Sikke en fantastisk opskrift. Jeg valgte ikke at komme ananas i, men tænker det syrlige og søde fra ananas havde givet den lidt friskhed.
Stor ros herfra. 🙂
Tania – Tak for din søde besked – det glæder mig, at opskriften faldt I Jeres smag og jeg lover, at den smager super godt med ananas 🙂
Tak for en fin opskrift,
Jeg puttede spidskål,gulerødder,forårsløg yderligt i så vi droppede salaten til der var rigeligt til 2 voksne og to teenagere 👍
Jeanette – Det lyder dæleme også lækkert – tusind tak for tippet 😀
Her har lavet den tidligere, super lækker. Skal nu lave til en buffet til 20, mon jeg kan lave dem dagen i forvejen og så bare varme dem på dagen?
Mange hilser og tak for mange gode opskrifter?
Anne Mette
Anne Mette – Du kan sagtens lave den indbagte kylling i forvejen, men jeg ville nok overveje at nøjes med at forberede stængerne og pakke dem godt ind i husholdningsfilm, så dejen ikke tørrer ud. Så skal du bare pensle dem med sammenpisket æg og bage dem inden servering. Jeg har ofte gjort det på den måde og lavet stængerne om formiddagen, hvis de fx skulle serveres til natmad 🙂
Jeg er simpelthen helt pjattet med den her opskrift. Har serveret den flere gange for gæster, hvor den er blevet rost rigtigt meget, så nu tænker jeg, at jeg vil lave den til natmad, når jeg bliver 40 sidst på måneden, og skal holde damefrokost for ca. 40 gæster. Kan jeg lave den helt færdig med fyld dagen før, og så bare bage dem næste aften, eller tror du dejen vil stå og blive for smattet?
Anette – Det er også en af livretterne herhjemme og bestemt et hit til natmad. Jeg må indrømme, at jeg ikke ved, om du kan lave stængerne færdige dagen før, eller om det bliver for smattet, men jeg vil næsten tro, at det godt kan lade sig gøre. Bare du pakker dem godt ind, så butterdejen ikke tørrer ud. Jeg ved i hver fald, at du kan lave dem om formiddagen og bage dem inden servering til natmad og faktisk så vil jeg næsten også tro, at du kan lave stængerne allerede nu og så fryse dem ned (altså rå). Der findes jo masser af eksempler på færdigretter med rå butterdej og fyld, så jeg kan da ikke se, hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. Så er det blot at tø stængerne op på bageplader et par timer før, pensle med æg og bage dem 🙂
Stort tillykke med fødselsdagen – håber du får en fantastisk dag 🙂
Jeg vil bare lige skrive og fortælle – jeg bruger dine opskrifter SÅ tit, det er lige til mine smagsløg!
Mette – Tusind tak for din søde hilsen – det glæder mig, at jeg kan være med til at inspirere og at du kan bruge mine opskrifter 😀
Hej vil nu prøve din dejlige opskrift. Skal kyllingebryst ikke skæres i mindre stykker, inden de kommes i butterdej?😳
Lili – Jo, selvfølgelig skal kyllingen skæres i mindre stykker 😀
Det var en forglemmelse fra min side og jeg har netop rettet det til i opskriften – tak fordi, du gjorde mig opmærksom på det 😀
Hej!
Kan man bruge dijon sennep?
Vh Helle
Helle – Det kan man i hvert fald. Man bruger jo bare den sennep og den mængde, som man kan lide. Min kæreste er lidt “bange” for sennep, så vi bruger gerne en mild, men jeg kunne sagtens have en sennep med noget mere power 😀
Din opskrift kunne jeg godt tænke mig at servere, men tænker da at jeg gerne vil servere en salat til, hvad vil du foreslå. På forhånd tak.
B. Rasmussen – På denne her tid af året, hvor der ikke er så mange salatgrønsager i sæson, vil jeg nok foreslå en salat med kål, fx en eller anden form for coleslaw eller også en rigtig lækker broccolisalat 😀
Hvis jeg forberede så meget som muligt, kan jeg så underbage stangen en smule, og så give den det sidste tid i ovnen inden servering?
Kh
Laura – Det burde ikke være noget problem 😀
Hvad kan man udskifte champignon med her i huset bryder vi os nemlig ikke om det.
Patrick – Du kan sagtens udelade champignons og så bruge lidt ekstra porre og spinat. Alternativt kan du bruge nogle andre grøntsager, som I bryder jer om 🙂
Kan jeg bruge grøn pikant ost med urter og baconslice i stedet for
Maibritt – Jada – det bestemmer man jo helt selv. Du bruger bare den ost og den bacon, som du foretrækker 🙂
Mange tak for svar
Super lækkert Indbagt kylling. Nu har jeg lavet den 2 gange. Første gang jeg den som opskriften. Denne gang kom jeg revet gulerødder og blomkål i da jeg ikke havde champignon. Jeg tilsatte lidt karry da jeg steget kyllingen. Da jeg synes det klæde kyllingen sammen med ananas. Den faldt i god jord ved min mand og dreng. Tak for en god inspiration og nogen gode opskrifter. Især nå vi nu laver madplan hver uge.
Hanne – Velbekomme – dejligt at I kan bruge mine opskrifter og tak for tippet. Det lyder lækkert 😀
Vi prøvede denne opskrift i søndags, og den var en stor succes. Den skal snart på madplanen igen.
Den er virkelig lækker. Kan man forberede den, altså uden at bage den, og så fryse den, så man bare skal bage den inden servering?
Birgitte – Ja, det burde ikke være noget problem – jeg tænker umiddelbart, at du skal optø den helt, inden du bager den 😀
Hvor er ananassen blevet af?
Da jeg klikkede på min gemte opskrift, dukkede det billede og opskrift på en skinke/bacon tærte op!
Anita – Indimellem justerer jeg i opskrifterne hen ad vejen, hvis jeg synes, de kan blive bedre. Den her indbagte kylling er jeg fx begyndt at lave uden ananas, da jeg synes, det fungerer bedre. Ens smagsløg ændrer sig jo i løbet af livet. Men du kan jo sagtens fortsætte med at bruge ananas 🙂 Jeg skal lige være sikker på, at jeg forstår hvad du mener med, at der dukker en skinke/bacon tærte op? Hvor har du gemt opskriften henne?
Har lige læst din opskrift. Selvom den har nogle år bagen,vil jeg prøve den. Lyder såå lækkert
Line – Hvor er det dejligt at høre 😀