Så skal jeg da ellers lige love for, at efteråret har fået sit tag i os. Det regner og blæser og bog og agern drysser ned fra træerne sammen med de første, gyldne blade og lægger sig i fine små bunker på jorden. Det er helt i orden for mig – efteråret er min absolutte yndlingstid på året og jeg elsker, når skoven skifter farve og æblerne falder af grenene, duften af brænderøg i luften, tusmørket der falder på tidligere og tidligere og at det igen er tid til stearinlys og ild i brændeovnen.
Vi har en del på programmet i den kommende uge – blandt andet har vi billetter til Seebach musicalen i Fredericia og så har jeg fødselsdag fredag, så det skal nok blive en af de uger, som bare flyver afsted, nærmest før man får set sig om. Det skal nu ikke forhindre mig i at planlægge en masse skønne måltider for uge 41 og de kommer her…
Madplan uge 41.
Mandag – Menuen står på lækker, ungarnsk gullash. En forrygende efterårs- og vintersuppe med blandt andet oksekød i tern, kartofler, paprika og chili – den giver med andre ord varmen helt ud i tæerne og mætter dejligt. Vi spiser brød til suppen, men det er egentlig ikke nødvendigt, da der er rigeligt fyld.
Tirsdag – Vi skal i Fredericia Teater og se Seebach musicalen sammen med Tommy og Kim og vi glæder os helt enormt ovenpå de forrygende anmeldelser, som den har fået. Vi finder et sted og spiser aftensmad først, så jeg tager en fridag i køkkenet.
Onsdag – Menuen står på en skøn tærte med laks og spinat. Nem og lækker aftensmad og så tænker jeg, at vi skal have blandet salat og en god, hjemmelavet creme fraiche dressing ved siden af. Dressingen er super simpel og består egentlig bare af creme fraiche, friskhakkede krydderurter, citronsaft, sukker, salt og peber. Det fungerer også rigtig godt at dryppe lidt af dressingen ovenpå tærten.
Torsdag – Vi skal have chili con carne med låg af majsbrød – det er ikke så længe siden, at jeg lavede en stor grydefuld chili con carne og der er stadig en god portion tilbage, så nu kommer den i ovnen med et lækkert og gyldent låg af majsbrød på toppen.
Fredag – Fredag har jeg fødselsdag og vi har inviteret hele familien. Jeg har endnu ikke lagt mig fast på en menu, men de kommer til aftensmadstid og så skal vi have aftenskaffe og kage senere – så meget er der i hvert fald styr på 🙂
Lørdag – Menuen står på en lækker pandebøf med ost og tomat. Dertil hjemmelavet favoritsauce, ristede gulerødder med timian og sprøde, knuste kartofler med parmesan og timian.
Søndag – Det er ved at være længe siden, at vi sidst har fået kylling i fad med pikantost og bacon, men ovenpå en weekend med fødselsdagsfejring og huset fuld af gæster, tænker jeg, at vi har fortjent at blive forkælet med sådan en omgang. Tilbehøret bliver kogte ris og måske en omgang bønne- eller broccolifritter, som kan komme i ovnen samtidig med kyllingen.