Så er det blevet tid til årets første – eller sidste – madplan. Det afhænger lidt af hvordan man ser på det, for min madplan til uge 1 gælder jo fra mandag d. 30. december, men lynhurtigt bliver det d. 1. januar og et helt nyt år ligger foran os.
Jeg har helt bevidst valgt, ikke at planlægge aftensmaden på selve nytårsaften. Det er jo en ganske særlig dag, hvor de fleste på nuværende tidspunkt formentlig allerede har helt styr på menuen, eller i hvert fald noget der ligner. Men resten af ugen har jeg planlagt og selvfølgelig trænger vi til noget saft og kraft og ikke mindst grønt ovenpå julens overdådige måltider. Og ikke mindst noget, der hverken er and, medister eller flæskesteg. Sådan har vi det i hvert fald herhjemme.
Ugens lækkeri bliver skønne, hjemmelavede snickers af den lidt sundere slags, som laves med dadler, peanutbutter og en god, mørk chokolade. Nu hvor det sidste juleknas er spist, kan det være lækkert med en lille lækkerbisken om aftenen og så må det jo gerne være en ganske lille smule sundere her i januar, hvor de færreste af os ligefrem har behov for mere fedt og tilsat sukker.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse og jeg videregiver selvfølgelig ikke oplysninger til 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 1.
Mandag – Dagen før nytårsaften er der som regel nogle elementer til nytårsmiddagen, som skal forberedes i køkkenet. Medmindre man er inviteret ud til nytår, og derfor kan slappe helt af, selvfølgelig. Men derfor må det jo gerne være lidt nemt alligevel og vi får ofte et lækkert stjerneskud pyntet med røget laks og rejer.
Tirsdag – Nytårsaften! Rigtig godt nytår!
Onsdag – Herhjemme er vi efterhånden vokset fra den alder, hvor 1. januar forbindes med tømmermænd og snask fra den lokale grillbar. Men lidt lækker, hjemmelavet fastfood er der altid plads til og jeg tænker, at menuen nytårsdag står på hjemmelavede kyllingenuggets med en god dip og grønsager i stave. Er man mere til burgere, så er de sprøde nuggets også skønne i en kyllingeburger, evt. med fritter til.
Torsdag – Der er ikke noget så lækkert som en god salat ovenpå julens fede spiser og laver man en lækker og cremet pastasalat med kylling, bacon og masser af grønsager, skal alle nok blive mætte og tilfredse. Pastasalaten er i øvrigt et hit i madpakken, så lav evt. en ekstra stor portion.
Fredag – Denne her pizza på en bund af blomkål er bestemt ikke til ære for januars traditionelle slankekure ovenpå julens overflod. Den er simpelthen kommet på menuen, fordi jeg synes, at den smager noget så godt. Blomkålsbunden kan naturligvis ikke sammenlignes med en sprød og tyndbundet pizza, så er det den slags, man har i tankerne, så må man hellere bage en traditionel pizza. Men kan man lide grønsager og lidt variation, så prøv en blomkålspizza. Jeg kan anbefale topping af tomatsauce, lufttørret skinke, frisk mozzarella og grøn basilikumpesto.
Lørdag – Selvom de fleste, italienske husmødre formentlig ville slå korsets tegn, så er denne her bearnaiselasagne med oksekød, ærter og kartoffelmos altså et hit. En pudsig ret, som smagsmæssigt minder lidt om den klassiske herregårdsbøf med ærter og bearnaise og vaskeægte comfort food, som vi trænger til i januar.
Søndag – Selvom julen er ovre, er der stadig et par vintermåneder tilbage, som vi skal igennem og de skal fyldes med gode gryderetter og varmende supper. Søndag står menuen på en gulerods-porresuppe, som får en skøn smag og bliver dejlig cremet, når den tilsættes pikantost. Let og lækkert.
Ugens lækkeri – Hjemmelavede snickers af den lidt sundere slags, som er lavet uden tilsat sukker men derimod med dadler, kakao, peanuts og god, mørk chokolade. Et hit til en god kop te om aftenen.