Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 1…

6 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Først og fremmest rigtig godt nytår til alle Jer, der følger med herinde. Vi havde en fantastisk hyggelig aften og der blev taget afsked med 2016 med maner, samtidig med at 2017 blev budt velkommen på behørig vis. Bloggen har lige stået stille et par dage, hvilket også er grunden til, at madplanen for uge 1 er blevet lidt forsinket. Dels har vi spist rester søndag og spist hos Mortens mor i går aftes, men derudover så går al min tid lige pt. med at finpudse min bacheloropgave, som skal afleveres på fredag og jeg har derfor har fokus langt væk fra både køkken, gryder og madlavning.

Men nu er der håb forude – opgaven er sendt til korrekturlæsning hos min lillebrors kæreste, som i sin egenskab af dansklærer må siges at være noget nær perfekt til det job og nu kan jeg igen fokusere lidt på hygge, nærvær og maden. Her følger derfor, i en lettere forsinket udgave, madplanen for uge 1.

 

 

Madplan uge 1.

Tirsdag – Menuen står på en helt klassisk omgang kylling i karry med ris og diverse topping i form af grønsager og frugt i små tern. Lidt a la ristaffel, men uden nødder og tørret frugt – det er jo trods alt januar med fokus på det mere sunde. Jeg koger ekstra ris, så er der til torsdag.

Onsdag – Vi går tilsyneladende et blæsende døgn i møde med mulighed for både sne, slud, regn og vind. Jeg har derfor planlagt, at vi skal have suppe onsdag aften og det bliver denne her mexicanske suppe med bacon og majs. Nem at lave og super lækker. Tilbehøret bliver groft brød, måske de her hjemmebagte spinatboller, som kan trylles frem i en fart.

Torsdag – Vi skal have de her fantastiske sprøde og spicy selleribøffer med en lækker rissalat til. Vi er ret vilde med selleribøfferne og kan sagtens spise dem uden tilbehør i form af kød, men hvis man synes, at det bliver lige kødløst nok, så kan selleribøfferne også sagtens udgøre tilbehøret.

Fredag – Menuen står på en lækker cobb salad med kylling, bacon, avocado og masser af lækre salatgrønsager – vi trænger til saft, kraft og knas ovenpå julens mange solide retter, så jeg glæder mig allerede. Tilbehøret bliver denne her pizzastjerne med tomat og mozzarella, og så vil jeg prøve at udskifte lidt af hvedemelet med en grovere meltype.

Lørdag – Lørdag aften skal vi have denne her skønne ovnbagte laks med sennep og honning og tilbehøret passer perfekt til smagssammensætningen i laksen, for det bliver de her ovnbagte rodfrugter med sennep, timian og honning, som tilberedes i ovnen samtidig med laksen. Desuden laver jeg en kold creme fraiche dressing, så vi også har lidt at dyppe hele herligheden i.

Søndag – Søndagen byder på ren afslapning, hygge, måske en lang gåtur med Villy og så en grydefuld langtidssimret gullash, som bliver serveret med hjemmelavet rodfrugtmos. En klassisk vinterret, som jeg har bestemt, skal på menuen herhjemme et par gange i løbet af de næste par måneder.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
polichronis
7 år siden

Kaere Anne-Kathrine,
Jeg har lige kigget paa gullash-gryden, det ser superlaekkert ud, har bare lige et spoergsmaal, hvad slags koed er skaert oksekoed?
Ogsaa vil jeg oenske dig godt nytaar og held og lykke med din bacheloropgave!
Hilsen Rikke

Maden i mit liv.
7 år siden

Rikke – Hehe, det er vist i grunden bare oksekød, som er skåret i mindre stykker – deraf navnet skært oksekød 😉
Men det er jo typisk sådan noget som fx oksebov, som bliver supermørt, hvis det får lov til at simre, der kan bruges 😀

Og rigtig godt nytår til Jer også 😀

Flemming Madsen
7 år siden

Hehe – igen ? Skært har ikke noget med at det er skåret i stykker at gøre. Det betyder grundliggende, at det er rent, dvs ikke saltet, røget eller lignende. Tak for dine opskrifter! Med venlig hilsen Flemming??

Maden i mit liv.
7 år siden

Flemming – Hahahaha 😀 Så fik vi det på det rene, Rikke.
Tusind tak for hjælpen, Flemming – man skal lære så længe man lever. Og velbekomme – det glæder mig, at du kan bruge opskrifterne 😀

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine

polichronis
7 år siden

Hej igen,
jeg taenkte straks paa det der med skaertorsdag som jo ogsaa betyder ren torsdag, da jeg saa Flemmings forklaring… Det var da meget sjovt, men altsaa saa bare” ren oksebov”, det skal vi have paa soendag, oej hvor jeg glaeder mig! Tak for hjaelpen.
Rikke

Maden i mit liv.
7 år siden

Rikke – Ja, det var godt vi lige havde Flemming, der kunne hjælpe 😀
Men ja, jeg bruger gerne oksebov og det smager fantastisk, så du kan godt glæde dig 😀