Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 10.

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 10

Så er jeg klar med en madplan til uge 10. Og samtidig kan vi konstatere, at vi nu er gået over til 2-cifrede ugenumre igen. Som sædvanlig flyver tiden afsted og lige straks, at vi igennem den første 1/5 af året. Det er altså lidt vildt at tænke på.

På madfronten bliver uge 10 en “blandet” uge. Forstået på den måde, at der er både lette og mere fyldige retter blandet sammen imellem hinanden. Jeg glæder mig således både til kyllingepie og rejesalat og til koteletter i fad med pikant sauce. Og ikke at forglemme – årets første, hjemmelavede påskeæg.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan uge 10.

Mandag.

Jeg synes, vi skal fejre starten på foråret med en lækker kyllingepie med forårsgrønt. Sådan en form for “omvendt tartelet”, hvor fyldet ligger for neden og den sprøde dej for oven. Jeg skærer butterdejen i strimler og fletter låget, men man kan også lægge butterdejen ud over fyldet og sætte det hele i ovnen. Så bliver der ekstra meget sprød butterdej.

Tirsdag.

Jeg er vild med simple pastaretter og denne her pasta med pesto er bestemt ingen undtagelse. Den smager fantastisk med hjemmelavet pesto, men en god, købt pesto kan bestemt også gøre det. Jeg serverer pastaen som selvstændig hovedret med hvidløgsbrød, men den er også lækker som tilbehør til stegt laks eller kylling.

Onsdag.

Onsdag aften skal vi have et par lækre rejemadder, men i stedet for bare at servere rejer med mayonnaise og citron på franskbrød, så tænker jeg at lave denne her skønne rejesalat med asparges, som altid er et hit.

Torsdag.

Jeg kan slet ikke huske, hvornår denne her tærte med kylling og bacon sidst har været på menuen. Men det får vi gjort noget ved i denne her uge.

Fredag.

Weekenden fejres med en lækker tacosalat, som jeg som regel serverer i en sprødbagt tortillakurv. Det er ikke spor svært at lave tortillakurve, men selvfølgelig kan man i stedet bruge sprøde tacoskaller eller tacoskåle. “Salaten” jo mest af alt en helt almindelig omgang texmex med krydret oksekød, salsa og blandede salatgrønsager.

Lørdag.

Lørdagsmenuen står på hakkebøffer i fad med pikantsauce, som er et af de helt store hits på bloggen. Tilbehøret bliver formentlig ristede kartofler og dampet grønt.

Søndag.

Søndag står menuen på nationalretten, nemlig stegt flæsk med persillesauce. Jeg steger altid flæsk i ovnen, så sværen bliver knasende sprød, præcis som på en flæskesteg, men man kan også sagtens stege det på panden. Tilbehøret er selvfølgelig kogte kartofler og rødbeder.

Ugens lækkeri.

Der er godt nok stadig en måneds tid til påske, men påskeæggene er så småt dukket op i butikkerne. Jeg kunne også sagtens forestille mig, at tage glæderne lidt på forskud og lave en portion påskeæg med kokos og chokolade i den kommende uge.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anette
1 år siden

Koteletterne i pikant sauce er vist smuttet – men det går jo nok – jeg skal i køkkenet og gøre klar, for her skal de spises i aften 🙂

Svenne
1 år siden
Svar  Anette

Ja, det må vist være hakkebøf eller karbonader, der er på panden.