Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 10…

6 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så blev ugetallet tocifret igen – vinteren er ovre og vi har taget hul på marts måned. Marts er sådan en lidt underlig forårsmåned, synes jeg. Den kan være både vinterlig og kold og også lun, solrig og fyldt med forårsfornemmelser. På madplanen for den kommende uge er vi nok mest med på vinterholdet – der skal lidt mere varme til, før jeg helt dropper supperne og de gode gryderetter, som man kan varme sig på, men om ikke så lang tid bliver den store stegegryde gemt væk for i år og grillen fundet frem igen. Både vores lille gasgrill og den almindelige grill står faktisk overdækket på vores terrasse det meste af året, men det er virkelig forsvindende lidt, at vi bruger dem fra november til marts måned, når det er rigtig koldt og mørkt udenfor, så nu glæder vi os til snart at få gang i dem igen, også selvom det ikke lige bliver i løbet af den kommende uge.

Madplan uge 10.

Mandag – Mandagsmenuen er super nem og lækker – vi skal nemlig have svensk pølseret og selvom jeg i mange år holdt mig langt væk fra alle mulige former for svensk pølseret, så er jeg blevet ret vild med min egen opskrift på de ristede pølsestykker og kartofler i en cremet fløde-paprika sauce.

Tirsdag – Vi skal have kartoffel-lasagne med skinke og mozzarella – en simpel og nem ret fra ovnen, som smager fantastisk og altid er et hit herhjemme. Måske lidt salat ved siden af.

Onsdag – Ugens suppe bliver denne her nemme og lækre, cremede kartoffelsuppe med ristet bacon og lidt friskhakket persille på toppen. Jeg kunne seriøst leve af kartoffelsuppe og denne her opskrift er udviklet specielt til de dage, hvor jeg bare har lyst til varm kartoffelsuppe i en fart – den indeholder kun 4 ingredienser + lidt vand, salt og peber og den er min helt klare suppefavorit lige for tiden. Tilbehøret bliver disse her fantastisk pretzel bites, som er de skønneste små brød drysset med salt. De sælges normalt som kringler, men man bestemmer jo selv formen – jeg tænker, at jeg vil forme dem som små brødstænger, nu de skal fungere som tilbehør til suppe.

Torsdag – Menuen står på Italiens svar på den ultimative comfort food, nemlig klassisk spaghetti carbonara, som man bør unde sig selv at spise mindst én gang om måneden – i hvert fald hvis det stod til mig. Fantastisk simpel, nem og lækker pastaret med fløde, æg og bacon.

Fredag – Vi skal have hjemmelavet café mad og menuen står på en klassisk club sandwich med kylling og bacon. Tilbehøret bliver små, ovnristede kartofler og så lige en lille portion af verdens nemmeste aioli til at dyppe kartoflerne i.

Lørdag – Lørdag står menuen på denne her skønne, ovnbagte laks med sennep og honning og tilbehøret bliver denne her salat med spinat, bacon, vindruer, ost og valnødder – en fantastisk salat til laks og grillet kylling. Jeg laver nok en form for kold creme fraiche dressing, som kan dryppes ovenpå laks og salat.

Søndag – Vi skal have hakkebøffer med bløde løg og brun sauce. Tilbehøret bliver kogte kartofler og måske en asie, syltet agurk eller lignende – klassisk, dansk mad og så på en søndag. Måske man også skulle lave en dessert.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Skrotbil
7 år siden

Waoo det her skal bare prøves 🙂 Tak for indlægget ser virklig lækkert ud 🙂

Maden i mit liv.
7 år siden
Svar  Skrotbil

Skrotbil – Velbekomme – jeg er glad for, at du kan bruge madplanen 🙂

Hanne Møller kudsk
7 år siden

Øv for en stor fed reklamelok, der lægger sig ind over det hele og som jeg ikke kan”krydse væk”!! Kan du evt flytte/fjerne den?

Jeg har opgivet at læse ugens madplan ?
Tak for en ellers super blog!! Begge mine døtre er osse hoppet på, når det kommer til ugens planlægning.
venlig hilsen
Hanne Møller kudsk

Maden i mit liv.
7 år siden

Hanne – Reklamerne er desværre nødvendige, hvis jeg skal kunne leve af min blog, men de burde nu forsvinde af sig selv, når de er spillet færdige og desuden lægge sig i bunden af skærmen, sådan at du stadig kan læse teksten og scrolle frem og tilbage i indlægget, indtil reklamen forsvinder? Sådan er det i hvert fald sat op til at være rent teknisk. Jeg står ikke selv for reklamerne på bloggen, men jeg har lige fjernet den og så håber jeg, at det hjælper på det?

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine

Christina
7 år siden

Det lyder rigtig lækkert! Jeg synes ikke der er meget forår over vejret lige nu, så det er heller ikke her, at grillen findes frem?

Maden i mit liv.
7 år siden

Christina – Nej, der går lige nogle dage, inden vi skal grille – gider ikke stå ved grillen og fryse 😉