Så er jeg klar med en madplan til uge 11 og dermed er vi nået sådan ca halvejs igennem marts måned. Som tiden da bare flyver, og pludselig springer bladene ud og sommeren er over os. På madfronten sker der dog ikke det helt store på denne her tid af året. Vi befinder os ligesom imellem to årstider.
Det er ikke rigtigt vinter, når fuglene synger og temperaturerne er milde, men omvendt er det virkelig koldt om natten, og vi står op til rim i græsset og is på søen. Den store stegegryde er faktisk gemt væk og gået i vinterhi, men omvendt synes jeg også, at det er for koldt til, at jeg har lyst til at stå og fryse ved grillen. Så lige nu hygger vi os egentlig bare med helt klassisk hverdagsmad og det er jo heller ikke så ringe endda.
Madplan til uge 11.
Mandag.
Denne her smørstegte kylling med spinat-flødesauce og frisk pasta er lynhurtigt blevet en rigtig hverdagsfavorit herhjemme. Nem, lækker og lækker – helt perfekt mad på en mandag.
Tirsdag.
Denne her kikærtegryde med kartofler og masser af krydderier er både nem at lave og dejlig mættende. Jeg serverer gryderetten med en klat creme fraiche og lækkert brød til, men man kan også tilsætte ekstra væde til retten og lave den om til en suppe.
Onsdag.
Menuen står på en lækker spansk kylling med chorizo, som er noget så nem at lave og smager himmelsk. Tilbehøret bliver ris og måske en eller anden form for dampet grønt eller salat.
Torsdag.
Det er heldigvis sæson for stenbiderrogn lidt endnu, og det skal udnyttes. Torsdag aften står menuen på en lækker rejesalat, hvor jeg vender lidt stenbiderrogn i. Jeg serverer salaten med flutes til, men den er også lækker på franskbrød, i croissanter eller sandwiches og som fyld i bagte kartofler.
Fredag.
Weekenden fejres med en lækker tacosalat, som jeg som regel serverer i en sprødbagt tortillakurv. Det er ikke spor svært at lave tortillakurve, men selvfølgelig kan man i stedet bruge sprøde tacoskaller eller tacoskåle. “Salaten” jo mest af alt en helt almindelig omgang texmex med krydret oksekød, salsa og blandede salatgrønsager.
Lørdag.
Lørdag aften står menuen på kogt hamburgerryg, som vi ikke har fået siden før jul. Dengang var det i en ret julede udgave med grønlangkål og brunede kartofler, men denne gang bliver det med et fad flødekartofler og en god salat til.
Søndag.
Resterne af lørdagens hamburgerryg skæres ud i fine tern og bruges som fyld i en lækker skinkestang af sprød butterdej med champignons. Nem aftensmad som er helt perfekt med en blandet salat til.
Ugens lækkeri.
Der er godt nok stadig nogle uger til påske, men påskeæggene er for længst dukket op i butikkerne. Jeg kunne også sagtens forestille mig, at tage glæderne lidt på forskud og lave en portion påskeæg med kokos og chokolade i den kommende uge.
Hej Anne-Kathrine. Jeg tjekker din blog næsten dagligt for nye opskrifter, da jeg med succes ofte har fået inspiration eller opskrifter hos dig.
Jeg har en forespørgsel på nogle blog indlæg. Som børnefamilie er det skønt med dine hurtige opskrifter, og du har måske gjort det tidligere, men et indlæg hvor du samler dine retter på max 30 min, max 5-6 ingredienser eller one pots, hvor det kan gøres klar, når barnet sover, ville være super for mig :-). Pt kører jeg også mælkefri diæt, så tips til hvordan jeg finder fine opskrifter uden, ville også være skønt. Rigtig god weekend
Katrine – Dejligt at høre, at jeg kan være med til at inspirere 🙂 Jeg har faktisk allerede lavet et par inspirationsindlæg med hurtig mad – de ligger lige her –
https://madenimitliv.dk/25-aftensmad-ideer-max-30-min/
https://madenimitliv.dk/nem-laekker-aftensmad-paa-30-minutter/
Ift en mælkefri diæt, så lider ingen af os af laktoseintolerance herhjemme, og af samme grund laver jeg ikke rigtigt opskrifter, hvor jeg bevidst erstatter mælkeprodukter med alternativer. Der tænker jeg måske, at det giver mere mening at kigge på diverse hjemmesider/blogs med mad laktosefri mad, da folkene bag disse ofte selv er laktoseintolerante og derfor meget bedre kan sætte sig ind i situationen og komme med gode opskrifter, produkter, tips til mælkeerstatninger osv osv. 😀
Kan man ikke bare erstatte div mælkeprodukter med laktosefri eller andre mælkelignende varianter?
Lene – Jo, det burde man jo kunne, og det tror jeg også, at man kan langt hen ad vejen 🙂 Dog er der nogle laktosefri mælkeprodukter, der reagerer lidt forskelligt ift. hvad man bruger dem til. Men den slags har man jo som regel meget bedre styr på end mig, hvis man eksempelvis er allergiker og vant til at bruge alternative produkter 🙂
Et lettere forsinket tak for dit svar. De to links er nu gemt på min mobil.
Tortellini med svampe, flødeost og bacon er en super ret, som jeg næsten altid har ingredienserne til. Børnevenlig, hurtig og lækker.
Hej A K
Tak for dine meget inspirerende opskrifter, prøver ofte nogle af. Altid dejlig mad.
Måske kan du hjælpe mig.
Jeg har syltet rødbeder efter en opskrift, jeg før har brugt.
Eneste forskel er, jeg denne gang har brugt lys eddike, tænkte ikke det gjorde nogen forskel.
Men de er blevet for sure 😝
Opskriften:
3 kg rødbeder
1200 g sukker
2,4 l eddike
Konservering
Så er spørgsmålet: hvad kan jeg gøre ved det ???
Mvh Birte
Birte – Uhhh, det var da et godt spørgsmål. Altså umiddelbart tror jeg ikke, at der kan være SÅ stor forskel på eddiker, men det kommer selvfølgelig an på, hvilken eddike du tidligere har brugt. Nu ved jeg jo ikke, hvilken opskrift, du har brugt, men det ligner bestemt ikke min. Jeg bruger ca 7½ dl eddike til 2 kg rødbeder. Jeg må være ærlig og indrømme, at jeg ikke er helt sikker på, hvad man kan gøre ved de sure rødbeder, men mit bedste bud må vist være, at prøve at tilsætte mere sukker til lagen.
Da de er konserverede går det selvfølgelig ikke, at åbne glassene og hælde lidt sukker i hvert. Jeg tænker derfor, at du må “sylte dem om”. Altså tilsætte mere sukker til lagen, hælde den over rødbederne på ny og lade dem trække i den sødere lage og så krydse fingre for, at det hjælper på den sure smag 😀