Så er jeg klar med en madplan til uge 13. Og på denne her tid af året, har jeg jo bare lyst til at fylde madplanen med masser af forårsmad. Jeg tænker blandt andet, at der skal et rigtigt lækkert stykke lammekød på menuen. Og er man ikke helt så vild med lam, som vi er herhjemme, så kan lam jo sagtens erstattes af okse- eller kalvekød. Enten et helt stykke kød eller en rigtig god bøf.
Derudover tænker jeg også, at vi skal have taget hul på påskelækkerierne. Jeg skal i hvert fald lave lækre, hjemmelavede påskeæg i den kommende uge.
Madplan uge 13.
Mandag.
Tarteletter med gulerødder, ærter og skinketern er en klassiker fra min barndom. Og selvom vi også fik tarteletter med høns i asparges, så er og bliver den her udgave med stuvede ærter og gulerødder altså min favorit.
Tirsdag.
Selvom det er forår, så nyder vi stadig at få en varm portion suppe til aftensmad engang imellem. Og denne her grønne ærtesuppe smager ikke bare godt, den er også noget så smuk at se på.
Onsdag.
Onsdag aften skal vi have en lækker pastasalat med kylling, karry og bacon. Pastasalaten er for øvrigt også oplagt til frokost og i madpakken så lav gerne en ekstra stor portion.
Torsdag.
En god blomkålsgratin hører til blandt mine absolutte livretter. Mums. Nogle spiser gratin som tilbehør til eksempelvis frikadeller eller hamburgerryg. Andre kommer tern af hamburgerryg/skinke ned i gratinen, hvilket også smager fint. Men herhjemme får vi gratin som selvstændig hovedret.
Fredag.
Fredag aften skal vi have et par lækre rejemadder, så tænker jeg at lave denne her skønne rejesalat med asparges, som altid er et hit. Den er for øvrigt også skøn til påskefrokosten.
Lørdag.
Der skal lam til om foråret og lørdag aften står menuen på en lækker, rosastegt lammekrone. Man kunne selvfølgelig gå helt klassisk til værks og servere flødekartofler til. Men jeg tænker, at vi i stedet skal have en portion feta kartofler, og måske salat.
Søndag.
Der er et skønt farsbrød med timian og bacon og ristede kartofler på menuen søndag aften, og jeg glæder mig allerede. Mad i fad, når det er allerbedst, og så kan det hele tilberedes i ovnen på én gang. Jeg er fan.
Ugens lækkeri.
Vi står lige foran påsken, og jeg skal helt klart lave en portion af de her skønne marcipanpåskeæg med daim i ugens løb.