Den seneste uge har budt på vaskeægte april-vejr. Det ene øjeblik har jeg lyst til at tænde op i grillen og hygge på terrassen og det næste overvejer jeg, om vi skal have hentet stegegryden op fra kælderen, selvom den officielt er pakket væk indtil efteråret. Også på madfronten kan være det lidt svært at følge med, men heldigvis er vores madplan kun vejledende – der bliver godt nok købt ind til de forskellige retter én gang om ugen, men der er altid plads til at afvige fra planen, så længe det betyder, at vi ikke er nødt til at smide mad ud og når det passer ind i vores øvrige planer selvfølgelig. Heldigvis, for det er ikke sjovt at sidde og skutte sig over en portion salat med kylling, når regnen slår mod ruderne og man i virkeligheden har mest lyst til en portion skoldhed suppe at varme sig på. I madplanen for den kommende uge – den sidste uge i april – har jeg dog taget højde for lidt af hvert og der er således planlagt mad både til de kølige og til lune dage.
Madplan uge 17.
Mandag – Ugens starter godt med en portion oksekød i fad med kartoffellåg og ost. En skøn ret som passer sig selv i ovnen og primært består af en god kødsauce med låg af kartoffelskiver og en cremet sauce på toppen. Nem og lækker og helt perfekt, hvis man skulle have en rest kødsauce til overs. Restemad på den virkelig gode måde.
Tirsdag – Når først der ligger rim i græsset om morgenen og bilens forrude skal skrabes fri for is, så ryger der altså suppe på madplanen igen for en kort bemærkning og det bliver en af mine personlige favoritter. Verdens nemmeste (og billigste) suppe må simpelthen være denne her cremede kartoffelsuppe, som jeg elsker og som kan serveres med eller uden bacon i tern på toppen – det bestemmer man jo selv. Tilbehøret bliver en pizzastjerne med tomat og ost – det er længe siden, at jeg sidst har bagt sådan en og den er altså super lækker.
Onsdag – Jeg har længe gerne ville eksperimentere med en rigtig god opskrift på tabouleh eller tabbouleh, som er en mellemøstlig salat med blandt andet couscous eller bulgur, masser af hakket persille, olivenolie og citron. Især her til sommer, tænker jeg, at en rigtig god tabouleh vil være helt perfekt til grillmaden. Udover salaten skal vi enten have tun- og torskerognsfrikadeller eller de her sprøde og spicy selleribøffer. Grillet marineret kylling kan dog også anbefales til tabouleh.
Torsdag – Rodfrugterne synger på aboslut sidste vers og vi spiser formentlig forårets sidste torsdag aften, når vi skal have forloren hare med sauce, kartofler og ovnbagte rodfrugter. Tilbehøret bliver en skøn broccolisalat med blandt andet vindruer og æble i tern – altid et hit her i huset.
Fredag – Vi skal have let og lækker aftensmad i form af maskeret blomkål med rejer, hårdkogte æg, ærter og masser af andre sprøde grønsager og så selvfølgelig en creme fraiche dressing med krydderurter på toppen. Flutes ved siden af – jeg skal afgjort have eksperimenteret mere med hjemmebagte flutes – og så er alle glade. Bland-selv-slik og vindruer til dessert – det er jo fredag.
Lørdag – Jeg glæder mig allerede til lørdag, hvor menuen står på disse her forrygende lækre indbagte koteletter med porre og pikantost. Det er en solid omgang, så tilbehøret bliver bare salat på resterne fra fredag og en god dressing – vil man gerne have lidt ekstra tilbehør, kan jeg anbefale en portion små, ristede kartofler.
Søndag – Vi skal til barnedåb hos min kusines søn med stor buffet. Aftensmaden må derfor gerne være nem at lave og ligge lidt let i maven og jeg tror, vi ender ud med et par lækre sandwiches med hjemmelavet tunsalat.