Så tager vi lige straks hul på en ny uge, og derfor er jeg selvfølgelig også klar med en madplan til uge 17. En uge hvor jeg håber, at det dejlige forårsvejr, som vi har nydt i den seneste tid, vil fortsætte, omend jeg godt kunne tænke mig, at det blæste lidt mindre. Men man kan jo ikke få alting, og under alle omstændigheder glæder jeg mig over, at vi har fået skudt grillsæsonen i gang herhjemme, hvilket vi fejrer med en omgang hotdogs. Derudover glæder jeg mig også til at lave rabarbersmør af de allerførste små, spæde rabarberstængler fra haven 💗
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan uge 17.
Mandag.
En tortillatærte er en supernem måde at lave tærte på, fordi bunden blot udgøres af en tortillapandekage. Herhjemme er tortillatærte med porrer og kyllingebryst et hit, men i bund og grund kan man bruge lige præcis den slags tærtefyld, som man allerbedst kan lide.
Tirsdag.
Tirsdag står menuen på tortellini i fad med broccoli. Fadet kan laves i en vegetarisk eller ikke-vegetarisk udgave. Det kommer an på, hvilken slags tortellini man vælger.
Onsdag.
Onsdag skal vi have en lækker og cremet aspargessuppe. Opskriften er med friske, grønne og hvide asparges, som er i sæson netop nu, og jeg kan varmt anbefale, at bruge friske asparges, når chancen byder sig. Kan man ikke spise aspargessuppe uden kødboller, så tilsætter man selvfølgelig bare det.
Torsdag.
Noget af det bedste jeg ved, på denne her tid af året, er at lave hotdogs med hjemmebagte pølsebrød og gode pølser på grillen. På solfyldte forårsdage er der endda mulighed for, at man kan spise årets første aftensmad i det fri, hvis man starter lidt tidligt eller finder en krog med læ.
Fredag.
Fredag = sandwich night og vi skal have sandwiches med hjemmelavet tunsalat. Jeg køber som regel et stort baguette, som jeg flækker og fylder med tunsalat og grønt, men sandwichboller eller -brød kan også bruges. Tilbehøret bliver som regel grøntsager i stave og en god dip.
Lørdag.
En kogt hamburgerryg er altså lidt af en vinter-ret, men hamburgerkoteletter spiser vi hele året og de er lækre og dejligt sprøde. Tilbehøret bliver dampet sommergrønt med en mild senneps-flødesauce, men stuvede ærter og gulerødder er også et hit.
Søndag.
Kalkunlår med rodfrugter er skøn simremad uden at der går regn, rusk og store stegegryder i den. Lækker weekendmad som er dejlig nem at lave. Kniber det med at skaffe kalkunlår, så prøv i Lidl. De har dem ofte i køledisken.
Ugens lækkeri.
Rabarberne vokser så fint i haven. Dog er stænglerne endnu ikke kraftige nok til, at jeg vil “ofre” dem på rabarbersaft, men en portion rabarbersmør er perfekt.