Kom maj du søde milde, gør skoven atter grøn. Vi har taget hul på maj måned og selvom vi nok må erkende, at maj er startet rimelig vådt i store dele af landet, så ændrer det ikke på, at skoven er blevet fint lysegrøn og at vi har taget hul på den sidste forårsmåned. Jeg har også taget hul på en ny uge på madfronten og er klar med en madplan til uge 19. Og den er selvfølgelig fyldt med let og lækker forårsmad.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan uge 19.
Mandag.
Aspargessæsonen er i fuld gang og denne her tærte med asparges og bacon er et hit hjemme hos os. Virkelig skøn med en blandet salat ved siden af. Bacon kan for øvrigt erstattes af skinke, kylling eller rejer, hvis man synes.
Tirsdag.
Selvom det er forår, så har maj også været ret våd foreløbigt. Så vi nyder stadig en portion varm suppe engang imellem. I denne uge bliver det en let krydret sød kartoffelsuppe med kokosmælk og chili.
Onsdag.
Kylling i fad med estragon er klassisk hverdagsmad, men jeg ville aldrig tøve med at servere det for gæster. En skøn ret, som vi får med kogte ris og en blandet salat eller dampet grønt. Men det er også ret lækkert med kartofler til.
Torsdag.
Tortellini i fad med broccoli. Nem og lækker hverdagsmad, som er klar på ingen tid. Fadet kan laves i en vegetarisk eller ikke-vegetarisk udgave – det kommer an på, hvilken slags tortellini man vælger.
Fredag.
Jeg hepper på grillvejr op til weekenden, men uanset hvad så skal vi i hvert fald grille en lækker mørbrad med parmaskinke og timian. Tilbehøret bliver kartoffelsalat med blomkål, som i bund og grund er en klassisk kartoffelsalat iblandet små buketter dampet blomkål. En lækker variation med lidt ekstra grønt.
Lørdag.
Ugens fisk bliver en helstegt regnbueørred med krydderurter og citron. Den kan tilberedes i ovnen eller på grillen, og er ret simpel at lave. Tilbehøret bliver formentlig små kartofler og dampet grønt. Og måske en kold sauce med creme fraiche, citronsaft og krydderurter.
Søndag.
Vi afslutter ugen med tyrkernes svar på pizza, nemlig tyrkiske pide med oksekød og ost. Pide er ret nemt at lave, men dejen skal selvfølgelig hæves, så det er en glimrende søndagsmenu, hvor man ofte har lidt mere tid. Jeg regner med at servere en salat med tomater, feta og oliven ved siden af.
Ugens lækkeri.
Rabarberne vokser så fint i haven. Dog er stænglerne endnu ikke kraftige nok til, at jeg vil “ofre” dem på rabarbersaft, men en portion rabarbersmør skal jeg have lavet i den kommende uge.