Maj 2021 har vist sig fra sin kølige og særdeles våde side. Faktisk har vi ikke engang for alvor fået gjort terrassen sommerklar, for vi har endnu ikke tilbragt en varm eftermiddag derude. Men forhåbentligt ændrer det sig, nu hvor vi lige straks tager hul på juni måned. Under alle omstændigheder har jeg gjort mit til at skabe lidt sommerstening ved at lave en madplan til uge 22 med masser af let og sommerlækker mad. Og på trods af det våde og kølige vejs, så stortrives rabarberne i haven tilsyneladende også. Jeg har i hvert fald svært ved at følge med, så der skal også laves en ordentlig omgang rabarbergrød i den kommende uge.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 22.
Mandag.
Denne her kyllinge pot pie med grøntsager og kartoffellåg er et hit herhjemme. Især på denne her tid af året, hvor den kan fyldes med ærter, små nye gulerødder og friske asparges.
Tirsdag.
Herhjemme er madtærter altid populære og denne her tærte med blomkål og parmesanost er ingen undtagelse. Især ikke nu, hvor der er lækre, danske blomkål.
Onsdag.
De her spinatpandekager med skinke og ost er rigtig sommermad. Gerne med en god salat og dressing ved siden af eller grøntsager i stave, hvis det skal være lidt mere børnevenligt. Skinken i spinatfyldet kan for øvrigt udskiftes med kylling, rejer eller bacon.
Torsdag.
Ugens fisk bliver en pandefuld tun- og torskerognsfrikadeller, som ikke bare er nemme at lave men også et hit i de fleste børnefamilier. Tilbehøret bliver en lækker tabouleh med bulgur, persille og peberfrugt.
Fredag.
Vi fejrer weekenden med en rigtig Lady og Vagabonden klassiker, nemlig spaghetti med kødboller i tomatsauce. Jeg laver altid en ekstra stor portion, når vi får spaghetti og kødboller eller spaghetti bolognaise, for så er der nemlig rester til skønne pizzaer.
Lørdag.
Lørdagsmenuen står på hakkebøffer i fad med pikantsauce. Måske ikke en speciel sommeragtig ret, men vejret har dæleme heller ikke været specielt sommerligt i maj måned. Tilbehøret bliver nye, kogte kartofler, som jeg rister med lidt smør i en gryde og en god salat.
Søndag.
Søndagsmenuen står på indbagte pizzaer med spaghetti og kødboller. En af mine favoritter fra pizzariaet, omend den nok ikke er specielt autentisk. Men godt smager den i hvert fald. Jeg serverer gerne grønsager i stave og dip ved siden af, når vi får pizza. Så er der lidt grønt at nippe til.
Ugens lækkeri.
Rabarberne skyder fortsat flittigt i haven, og jeg forsøger at følge med og få brugt flest muligt. I løbet af denne uge vil jeg lave en lækker portion rabarbergrød med vanilje. Perfekt i desserter, fx en rabarbertrifli eller bare serveret i en skål med lidt fløde.