Så nåede vi udgangen af maj. Lige om lidt tager vi officielt hul på sommeren, og jeg er klar med et bud på en lækker madplan til uge 22. Herhjemme spiser vi fortsat løs af de lækre, grønne asparges, som er i sæson netop nu. Derudover er der selvfølgelig et par lette forårs- og sommerretter på menuen. Og så slutter vi af med en rigtig klassiker fra mormorkøkkenet, nemlig en dansk bøf med bløde løg og brun sauce. Det skal nok blive en skøn uge.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan uge 22.
Mandag.
Denne her kyllinge pot pie med grøntsager og kartoffellåg er et hit herhjemme. Især på denne her tid af året, hvor den kan fyldes med ærter, små nye gulerødder og friske asparges.
Tirsdag.
En kartoffeltærte med nye kartofler og bacon er både nem og lækker aftensmad. Og den bliver kun endnu bedre på denne her tid af året, hvor den kan laves med nye, danske kartofler. Jeg tænker, at vi skal have en blandet salat ved siden af.
Onsdag.
Det er yderst sjældent, at vi får hotdogs til aftensmad, men engang imellem så er det nu superlækkert med gode slagterpølser på grillen, lækre hjemmebagte pølsebrød og selvfølgelig alt det klassiske tilbehør.
Torsdag.
Pasta med grønærtepesto er en af mine mange, kødløse sommerfavoritter. Den søde ærtepesto spiller så fint sammen med den salte feta og oliven, som man selvfølgelig bare udelader, hvis ikke man bryder sig om dem. Jeg kan anbefale et lækkert madbrød ved siden af, men salat er også godt.
Fredag.
Når det skal være lidt let, så er jeg vild med at servere skønne måltidssalater. Denne her kartoffelsalat med rejer, asparges og avocado er et hit lige nu, hvor vi både kan få danske asparges og nye, danske kartofler. Mums.
Lørdag.
En kogt hamburgerryg er altså lidt af en vinterret, men de her hamburgerkoteletter spiser vi hele året og de er forrygende lækre og dejligt sprøde. Tilbehøret bliver dampet sommergrønt med en mild senneps-flødesauce, men stuvede ærter og gulerødder er også et hit.
Søndag.
Søndagsmenuen står på dansk bøf med bløde løg og brun sauce. En klassiker fra mormor-køkkenet, som jeg selvfølgelig serverer med kogte, nye kartofler og surt.
Ugens lækkeri.
Vi har allerede flere gange fået danske jordbær og de blev selvfølgelig nydt “au naturel”, så vi kunne få mest muligt ud af den lækre smag. Men nu er det vist blevet tid til en portion jordbær med chokolade til dessert en aften.
Tak for en rigtig god og inspirerende blog
Karina – Velbekomme – hvor er det bare dejligt at høre 😀