Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 25…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

En ny uge = en ny madplan og med uge 25 er vi (næsten) igennem halvdelen af året. Som sædvanlig fatter jeg ikke, hvor tiden bliver af, men sådan er det vel bare, når man er glad og godt tilfreds. Jeg kunne dog godt ønske mig en smule bedre vejr, så i den kommende uge hepper jeg på masser af skønt sommervejr og solskin og i samme anledning har jeg fyldt madplanen med let og lækker aftensmad og et par udvalgte favoritter.

Desuden har jeg set, at hylden nu står i blomst og det betyder selvfølgelig, at vi skal have lavet hyldeblomstsaft, så lageret igen kan blive fyldt op. Der er ikke noget som et glas iskold hyldeblomstsaft på en varm sommerdag – en rigtig tørstslukker. Derudover er saften også skøn i drinks, i olie-eddike dressinger og ikke mindst i varme toddyer og hvid gløgg, når vi igen går imod kolde tider.

Madplan til uge 25.

Mandag – Verdens nemmeste, hjemmelavede pizzaer. De her pizzaer på naanbrød er ikke bare lækre, de er også supernemme at lave, hvilket er perfekt på en mandag, hvor man lige skal op i gear ovenpå weekenden. Jeg laver pizzaer med frisk mozzarella, lufttørret skinke og pesto, men man bestemmer jo selv og det er nemt at lave flere forskellige slags pizzaer, så alle bliver glade. Lav gerne en lækker salat til pizzaerne.

Tirsdag – Jeg hepper på solskin og har allerede planlagt, at der skal grilles uanset hvad (næsten). Menuen står derfor på krydrede kyllingespyd med chili og vandmelonsalat med feta, som for mig er den ultimative sommersalat. Udover kyllingespyd lægger jeg også et par kyllingebryster på grillen – så er der kylling klar til torsdagens kartoffelsalat.

OnsdagTortellini i fad med broccoli og mornaysauce. Skøn comfort food som er både lækker og nem at lave – lige hvad man trænger til ovenpå en lang arbejdsdag. Man bestemmer i øvrigt selv, om aftensmaden skal være vegetarisk, for friske tortellinier findes i en lang række varianter, som er både med og uden kød.

TorsdagKartoffelsalat med kylling og bacon. Kartoffelsalat er altså bare sommermad, så det basker. I denne her udgave har jeg tilføjet kylling og bacon, så kartoffelsalaten bliver til en decideret måltidssalat og ikke “kun” fungerer som tilbehør. Jeg serverer som regel med en lækker salat, men majskolber “on the side” er også et hit. Det bestemmer man jo selv.

Fredag – Weekenden fejres med en portion store og lækre tigerrejer med chili og hvidløg. En skøn menu, som også fint kan indgå som en del af en tapasanretning, hvis man synes. Rejerne kan tilberedes i en alubakke på grillen i stedet for ovnen, så hvis vejret bliver fint, er det jo helt oplagt at rykke udendørs. Jeg serverer rejerne med godt brød og måske en let salat.

LørdagHakkebøffer i fad med pikantost. En superlækker og lidt anderledes måde at lave hakkebøffer på og en af de seneste favoritter – både hjemme hos os og på bloggen. Jeg serverer bøfferne med ristede kartofler og dampet grønt eller salat til.

SøndagGratin med blomkål og gulerødder. Jeg elsker gratin, som er en af mine kødløse favoritter, så jeg glæder mig allerede til søndag. Gratin har desuden den store fordel, at man sagtens kan tilsætte diverse kød- og grønsagsrester fra køleskabet og gratin er derfor oplagt som “stop spild af mad” og perfekt på en søndag.

Ugens lækkeri – Hylden blomstrer og det er nu, vi skal ud og plukke de smukke, velduftende blomster, så årets produktion af hjemmelavet hyldeblomstsaft kan blive sikret. Jeg hælder gerne saften på ½ liters plastflasker og kommer dem i fryseren. På den måde kan saften holde sig næsten ubegrænset og det er skønt med et glas “flydende solskin” på en kold vinterdag.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer