Så nåede vi uge 26 og dermed den sidste uge i juni. Og med fare for at gentage mig selv, så bliver jeg altid noget så overrasket, når jeg indser, at det halve år er gået. Om lidt siger vi farvel til juni og så begynder juli måned. Hold nu fast, hvor tiden bare flyver afsted. Men nu gælder det i første omgang en madplan til uge 26. Og jeg kan se, at der er lagt op til en klassisk, dansk sommeruge som dem vi er vant til. Lidt sol, lidt skyer, lidt vind og lidt vand, hvilket selvfølgelig afspejles i madplanen, der byder på lidt af hvert.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan uge 26.
Mandag.
Ugen starter på bedste vis med det her pastafad med kødboller. En virkelig skøn hverdagsret, dem minder en hel del om den klassiske “Lady og Vagabonden” livret. Jeg synes dog, at denne her udgave er endnu bedre, fordi fadet drysses med ost og gratineres i ovnen.
Tirsdag.
Jeg er vild med denne her lækre peberfrugtsuppe, som vi skal have tirsdag aften. Både smagsmæssigt og udseendemæssigt minder suppen om en klassisk tomatsuppe, men den har en lidt mere rund og mild smag, og den er virkelig lækker.
Onsdag.
De her koteletter med tomater og mozzarella på en bund af kartofler og grøntsager er et kæmpe hverdagshit herhjemme. Gerne med dampet grønt eller en god salat til.
Torsdag.
Aspargessæsonen er i fuld gang og denne her tærte med asparges og bacon er et hit hjemme hos os. Virkelig skøn med en blandet salat ved siden af. Bacon kan for øvrigt erstattes af skinke, kylling eller rejer, hvis man synes.
Fredag.
Fredag skal vi have maskeret blomkål med æg og rejer og en lækker krydderurtedressing. Og selvom det maskerede blomkål efterhånden har nogle år på bagen, så er der altså tale om skøn sommermad, som stadig holder 100 %
Lørdag.
Hjemmelavet ristaffel er sådan en hyggelig form for aftensmad. Og denne her opskrift på kylling i karry er oven i købet så nem, at man sagtens kan bruge lidt ekstra tid på at lave endnu flere skåle med lækre toppings. Perfekt weekendmad.
Søndag.
Karbonader med stuvede ærter og gulerødder. En af favoritterne fra mormor-køkkenet, og så smager de stuvede ærter og gulerødder jo bare allerbedst lige nu, hvor de fine og sprøde sommergrøntsager er i sæson.
Ugens lækkeri.
De fleste kender jordbær dyppet i chokolade, men kirsebær dyppet i chokolade smager mindst lige så godt, og så ser det bare noget så fint ud. En perfekt lille haps – også til sommerfesten eller studenterfesten.
Mange tak for lækker opskrifter 1år 😊😊
Suzanne – Velbekomme – dejligt at du kan bruge mine opskrifter 😀
Spændende opskrifter
Birgit – Tusind tak – dejligt at du kan finde inspiration 😀
Det ser virkelig lækkert ud det hele umm
Lizette – Tusind tak – hvor er det bare dejligt at høre 😀