Mon I efterhånden alle er gået på ferie? Der er i hvert fald blevet stille på vejene om morgenen, efter skolernes sommerferie er startet. Og jeg håber selvfølgelig, at I der har ferie lige nu, nyder det i fulde drag. Selv holder vi først ferie igen i midten af august, så jeg har netop lagt sidste hånd på min madplan til uge 27. Feriestilhed eller ej, så holder madplanen nemlig kun ferie én gang om året, og det er imellem jul og nytår 😉
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan uge 27.
Mandag.
Ugen starter med en pastasalat med kylling og bacon. Bloggens mest populære pastasalat med saftige kyllingestykker, sprød bacon og masser af grøntsager. Et rigtigt familiehit, som også er perfekt i picnickurven og til strandturen.
Tirsdag.
Denne her tærte med pikantost, skinke og champignons er et HIT herhjemme. Den smager lidt som en klassisk skinkestang og er helt perfekt med salat til.
Onsdag.
Sæsonen for danske asparges slutter til Skt. Hans, men mon ikke jeg lige kan nå en enkelt aspargesret mere? Vi skal nemlig have dem i en risotto primavera med ærter og asparges. Vi får som regel risottoen som kødfri hovedret, men den er også god som tilbehør til grillet kylling eller laks.
Torsdag.
Madroulade med skinke og salatfyld. Let og lækker sommermad, som kan serveres lun eller kold og fyldet er man jo selv herre over. Bliver der rester, er et stykke roulade også superlækkert til frokost dagen derpå.
Fredag.
Jeg elsker pil-selv rejer, som jeg synes, er en af de absolut hyggeligste sommerspiser. Og det er lige hvad menuen står på fredag aften. Tilbehøret bliver en lækker cocktailsauce til at dyppe rejerne i, nybagt brød, citronbåde og frisk dild fra haven.
Lørdag.
Lørdagsmenuen bliver en rigtig klassiker og livret fra bloggen, nemlig mørbrad i fad med bacon. Selvom mørbrad i fad måske mest opfattes som efterårs- og vintermad, så synes jeg helt ærligt, at det holder hele året. Jeg serverer ris eller nye kartofler til.
Søndag.
Pandebøf med ost og tomater. En pandebøf er i bund og grund en kæmpe hakkebøf, som skæres ud. Selvfølgelig kan man forme kødet til små, individuelle bøffer i stedet for. Men jeg synes nu, at det er meget hyggeligt med den store bøf, som serveres med kartofler og salat.
Ugens lækkeri.
Varme sommerdage og hjemmelavede milkshakes med jordbær er et match made in heaven. Og jeg skal så meget lave milkshakes med vaniljeis og danske jordbær i den kommende uge.