Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 32…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så nærmer vi os afslutningen på uge 31 og derfor har jeg endnu engang siddet og puslet lidt med madplanen for den kommende uge. Sjovt, som jeg er blevet glad for at lave madplan – der var engang, og det er faktisk slet ikke så længe siden, hvor jeg var overbevist om, at vi i hvert fald aldrig nogensinde skulle leve efter en madplan – helt uden plads til spontanitet og fantasi. I dag kan jeg godt se, at de daglige indkøbsture, frustrationer over ikke at kunne finde på aftensmaden, take away og dyre løsninger var en lige så stor del af det at leve uden madplan, men det er først her bagefter, at det er gået op for mig, hvor meget aftensmaden fyldte i dagligdagen, da den ikke var planlagt. Og hvor mange penge de daglige indkøbsture og impulskøb kostede.

I dag sætter jeg tid af til at lave ugens madplan – jeg har gjort det til et lille hyggeligt pusterum, hvor jeg sætter mig med en god kop kaffe, blok og kuglepen og så går jeg i gang. Hvad vi kunne tænke os at spise i den kommende uge og hvad vi har i køleskabet/køkkenskabe i forvejen? Vores madspild ligger på et minimum, vores forbrug er mindsket og alle de daglige spekulationer omkring, hvad vi skulle finde på til aftensmad, er helt væk. Til gengæld er der stadig plads til spontanitet – mere låste er vi jo ikke af madplanen, så alt i alt har madplanerne været ren win win for os. Og med disse ord vil jeg gerne præsentere vores madplan for uge 32.

Madplan uge 32.

Mandag – Vi skal have god, gammeldags kyllingsteg med brun sauce, kartofler og agurkesalat. Overvejer, om der også skal laves lidt grøn salat med mormordressing til – klassisk sommermad, når det er bedst.

TirsdagRejesalat med forårsløg, mango og chili. Verdens bedste rejesalat, efter min mening, og så er den bare så nem at lave. Jeg regner med at bage et par lækre koldhævede flutes til salaten og supplerer måske også med lidt ekstra grønt ved at anrette rejesalaten på en bund af grøn salat.

Onsdag – Resterne af kyllingen fra mandag plukkes i mindre stykker og bruges til denne her lækre kyllingepie med forårsgrønt, som faktisk lige så godt kan kaldes sommergrønt, da fyldet primært består af ærter og gulerødder.

Torsdag – Med en smule held kan vi måske stege lidt kød på grillen, uden at være bevæbnet med paraply. Jeg tager i hvert fald et smut forbi slagteren og ser, hvad de har at byde på. Tilbehøret bliver temmelig klassisk, nemlig denne her skønne kartoffelsalat med karry og bacon og så en portion rissalat med masser af grønt. 

Fredag – Tomaterne er i højsæson og smager allerbedst lige nu. Det skal selvfølgelig udnyttes, så vi skal have en lækker tomatlasagne med bechamelsauce til aftensmad. Tilbehøret bliver en blandet salat og en form for madbrød, måske dette her flettede madbrød med pesto og ost. Lasagnen er uden kød og herhjemme hos os, er den et hit, men hvis man synes, kan man også servere den som tilbehør til kødretter. Fx krydrede hakkebøffer eller marineret kylling.

Lørdag – Jeg glæder mig allerede til lørdag, for vi skal have kalkun, som jeg elsker. Mange siger, at kalkun let bliver tørt og det er også rigtigt, at det kan have tendens til tørhed, men når det tilberedes som dette her kalkunbryst med pikantost og bacon, så bliver det altså ikke meget bedre. Vi skal have knuste kartofler og broccolisalat med æble og vindruer – men uden bacon – ved siden af. Vi kan sagtens nøjes med den bacon, som allerede er på kalkunen.

Søndag – Søndagsmenuen står på wienerkarbonader, som serveres med klassisk “wienertilbehør” i form af brasede kartofler og ærter. En nem og lækker måde at transformere en traditionel karbonade om til noget, som kunne minde lidt om en wienerschnitzel.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Stinne
6 år siden

Halløj, jeg har først lige mødt din blog og Waaaauuuuu? Jeg nyder dine flotte billeder mm.her hos os har vi levet efter madplaner i 10 år. Dels fordi vi på et tidspunkt ville spare op til hus. Og dels fordi vi brugte alt for meget af vores tid i div. Supermarkeder på at finde på aftensmad. Vi er seks her hjemme, to næsten voksne drenge og to mindre tøser, så det skal være mættende og indbydende. De store skal mættes og de små spiser med øjnene. Og efter besøg på din blog har vi valgt at prøve om vi kan finde nye favoritter til aftensmaden.
Idag holdt vi den yngste af knægtenes fødselsdag som brunch, og prøvede din brunchtærte med spejlæg og pølser, et mega hit for alle.
Tak for indput, er sikker på jeg kigger forbi igen.

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Stinne

Stinne – Tusind tak for din søde hilsen og velkommen her på bloggen 🙂 Det glæder mig, at der er andre end mig, der har fundet så kæmpe stor glæde ved madplaner, som kan hjælpe med at spare både tid og penge. Og stort tillykke med yngstesønnen – dejligt at brunchtærten faldt i god jord 😀

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine