Så er det igen blevet lørdag, og jeg er klar med en madplan til uge 33. Sensommeren har for alvor fat nu. Jeg synes især, man kan mærke det i luften, som er en smule mere fugtig, og diset – når det altså ikke skyldes regnbyger 🙈 Men derudover så er der også bare en helt særlig duft over sensommeren. Og så må vi jo ikke glemme alle de skønne råvarer, som er i sæson netop nu, og som vi skal huske at nyde.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan uge 33.
Mandag.
One pot pasta med tomat og bacon. En nem og lækker start på ugen. Og så bliver jeg bare aldrig træt af det fascinerende ved at komme en masse gode ting i en gryde, lægge låg på og vente ca 15 minutter, hvorefter aftensmaden er klar.
Tirsdag.
Selvom vejret måske ikke ligefrem har vist sig fra den mest sommerlige side i den sidste måneds, så griller vi selvfølgelig stadig. Og tirsdag skal vi grille et par kyllingebryster, som vi skal have til den her lækre kikærtesalat med spidskål og søde kartofler.
Onsdag.
Den her kartoffeltærte med rødløg og bacon er det sidste nye tærtehit herhjemme. En skøn sensommertærte, som kan laves både med og uden bacon, hvis det skal være en kødfri dag.
Torsdag.
Ugens kødfrie indslag bliver en rigtig vegetar-klassiker, nemlig en nøddesteg med champignons og timian. Min nøddesteg er indpakket i sprød butterdej og fungerer både som selvstændig hovedret og som tilbehør. Torsdag bliver det som hovedret med salat og dressing til, men man kan også servere ristede kartofler og sauce til “stegen”.
Fredag.
Vi kan vist godt tillade os at sætte maskeret blomkål med æg og rejer på menuen endnu engang. Det er trods alt snart 2 måneder siden, at vi fik det sidst, og med alle de lækre, danske blomkål, som er i butikkerne lige nu, smager det jo bare endnu bedre.
Lørdag.
Lørdag skal vi have pariserbøf med det hele. En klassisk weekendmenu herhjemme, der altid er populær.
Søndag.
Millionbøf i fad med kartoffelmos. Den let fordanskede danske udgave af shepherds pie, og en evig livret herhjemme. På den her tid af året, bruger jeg bagekartofler – de er lidt nemmere at mose end de nye kartofler. Vi får som regel dampet grønt til.
Ugens lækkeri.
De duftende hybenroser er efterhånden blevet til store, orangerøde hyben, så nu skal der laves hybenmarmelade med vanilje. Jeg halverer mine hyben, og fryser dem derefter ned. Så går det lidt nemmere med at rense de små frø ud.