Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 36.

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 36

Så er det blevet september. Den smukke og gyldne efterårsmåned, som er så fyldt med en overflod af lækre råvarer, sol og varme og alligevel en snert af efterår og brænderøg i luften. September vil altid være en af mine favorit-måneder. Og det gælder sandelig også på madfronten, hvor jeg har fyldt min madplan til uge 36 med en masse af de mange skønne madvarer, som er i sæson netop nu.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan uge 36.

Mandag.

Ugen starter på bedste vis med det her pastafad med kødboller. En virkelig skøn hverdagsret, der minder en hel del om den klassiske “Lady og Vagabonden” livret. Jeg synes dog, at denne her udgave er endnu bedre, fordi fadet drysses med ost og gratineres i ovnen.

Pastafad med kødboller og tomatsauce.

Tirsdag.

De første græskar er så småt begyndt at dukke op i butikkerne, og jeg glæder mig allerede til sæsonens første græskarsuppe. Jeg kan rigtig godt lide creme fraiche og et drys bacontern på toppen af suppen, men ristede græskarkerner, sprøde rugbrødscroutoner eller små æbletern er også godt.

Græskarsuppe – nem opskrift med hokkaido

Onsdag.

Boller i karry med ris. En af Familien Danmarks livretter der bare SKAL på menuen med jævne mellemrum. Jeg kommer æbletern i min karrysauce, men æblet kan uden problemer udelades, hvis saucen skal være helt klassisk.

Boller i karry – nem opskrift på klassisk livret.

Torsdag.

Jeg er desværre ikke nogen ivrig svampejæger, som kan spotte alle de lækre spisesvampe. Til gengæld har jeg spottet en masse svampe i butikkerne, så nu skal vi have svampe a la creme. Svampe a la creme kan både laves med blandede svampe og helt almindelige champignons. Jeg serverer gerne svampene på ristet brød med blandet salat, men den gode svampesauce er også lækker til pasta (evt med bacon) eller mørbradbøffer.

Svampe a la creme.

Fredag.

Jeg bliver aldrig træt af denne her skønne rejesalat med forårsløg, chili og mango. Den lækre og krydrede rejesalat er perfekt med godt brød og måske en blandet salat ved siden af og en dejlig start på weekenden.

Rejesalat med mango og chili.

Lørdag.

Min stegeso er så småt fundet frem igen og lørdag aften skal vi have en helstegt kylling med citron og timian i stegesoen. Perfekt familiemad, der kan forberedes på ca 10 minutter og så skal hele herligheden bare i ovnen. Jeg laver gerne en grøn salat som tilbehør.

Kylling med timian og citron i stegeso….

Søndag.

Søndag har jeg besluttet, at det må være tid til efterårets første forlorne hare med brun sauce, kartofler og ribsgelé. Og måske vi også skal have sæsonens første brunede kartofler til haren. Jeg laver gerne brunede kartofler i ovnen – det er supernemt.

Forloren hare med bacon – klassisk opskrift.

Ugens lækkeri.

Denne her blommekage er både nem at lave og virkelig lækker. Og så kan den laves med alle mulige former for frugt, så vil man ikke bruge blommer, så prøv i stedet med modne pærer, ferskner, æbler, rabarber eller hvad man nu kan finde på.

Blommekage.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kirsten Bæk
1 år siden

Jeg elsker dine opskrifter. Du bruger årstidens råvarer og især mange grøntsager. Maden er så varieret og flot at se på. Jeg er meget inspireret af dine dejlige opskrifter.