Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 39…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Endnu en uge – og nu også snart en måned – er gået på hæld og nu tager vi hul på uge 39. Den sidste hele uge i september. Jeg elsker denne her tid på året, hvor butikkerne bugner med skønne efterårsgrønsager, æbler og pærer, lyng og græskar og er jeg vild med, når vi langsomt trækker indendørs efter en lang sommer – well, knap så lang og varm sommer i år, men alligevel. Det bliver tidligere mørkt og der tændes stearinlys ved aftenstide, der ligger dug overalt om morgenen, græsset er vådt og skoven begynder langtsomt at skifte den mørkegrønne farve ud og blive mere gylden. Sensommeren er ovre og der er for alvor efterår i luften.

Madplan for uge 39.

Mandag – Vi skal have pramdragergryde med mørbrad, bacon og pølser og ristede kartofler eller kartoffelmos ved siden af – det er ikke helt afgjort endnu. Retten er inspireret af den pramdragergryde, som vi får serveret på Svostrup Kro, hvor Mortens mor arbejder, og ret beset er der vel tale om en mørbradgryde, men jeg synes, at pramdragernavnet er lidt hyggeligt.

Tirsdag – Overalt sælges de smukke, orange hokkaido græskar og butternut squash/græskar, så nu er det tid til årets første portion græskarsuppe, som faktisk hører til blandt mine yndlingssupper. I det hele taget er jeg vild med græskar, som jeg synes, smager helt forrygende godt og så har de bare så mange forskellige anvendelsesmuligheder. Jeg tror, at jeg bager et flettet madbrød med pesto og ost til suppen.

Onsdag – Vi skal have en rigtig efterårsret, nemlig forloren hare. Og det bliver disse her harekillinger eller små forlorne harer i fad med brun sauce. Tilbehøret bliver kogte kartofler, ribsgelé, syltede asier og enten waldorfsalat med druer og valnødder eller broccolisalat med vindruer og æbler. 

Torsdag – Menuen står på helt klassisk spaghetti og kødboller i bedste Lady og Vagabonden stil. Det er en lidt stor portion, men det gør ikke spor, for resterne skal bruges lørdag.

Fredag – Vi skal have en hyggeaften med hjemmelavet smørrebrød, så jeg regner med at købe en ordentlig omgang rejer til rejemadder med citron og mayonnaise. Derudover koger jeg æg til et par højtbelagte æggemadder – også pyntet med lidt rejer – og mon så ikke også, at jeg skal et smut forbi slagteren efter et lag roastbeef. Lidt dessert skal der også til – det er jo fredag – og denne her brombærtrifli med makroner og flødecreme var et kæmpe hit i sidste uge, så jeg skal vist ud og samle lidt bær og lave et par stykker til. Det er jo med at bruge brombærrene, så længe de er lige til at plukke fra buskene.

Lørdag – Pizza night og vi skal have de her lækre, indbagte pizzaer med fyld af spaghetti og kødboller fra onsdag. Har man en rest spaghetti og kødsauce, så kan det også sagtens bruges og har man slet ikke nogen af delene, så er tomatsauce, revet ost og en rigtig god, italiensk skinke også et hit i indbagte pizzaer. Vi spiser lidt forskellige slags grønsager i stave og en god dip eller måske hjemmelavet hummus ved siden af pizzaerne.

Søndag – Menuen står på en lækker tærte med kylling og bacon. Tærten bliver smagt til med lidt karry og så tilsætter jeg desuden er par porrer i tynde ringe til fyldet. Porrerne bliver svitset af sammen med bacon på panden. Jeg tænker, at vi skal have en portion blandet salat ved siden af tærten.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer