September går sin gang, og bortset fra et par enkelte (og særdeles tiltrængte) regnvejrsbyger, så nyder vi det skønne sensommervejr. Nu venter så en ny uge og dermed også en madplan til uge 39. Vildt at vi lige straks tager hul på 40’erne – altså når det kommer til ugenumre.
I uge 39 er der en af vores (og jeres) favoritsupper på menuen, nemlig kartoffel-porre suppe med bacondrys. Derudover skal vi også have sæsonens første portion varm kartoffelsalat, som jeg “lærte” at spise sidste år. Og sørme om der ikke også er blevet plads til en skøn simreret; lørdag aften står menuen nemlig på ossobuco.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan uge 39.
Mandag.
Vi starter ugen med et cremet kartoffelfad med chorizo og hjemmelavet mornaysauce. Har man ikke lyst til at lave sin egen mornaysauce, så kan man også købe en brik færdiglavet mornaysauce. Vi får dampet grønt til fadet, men en god salat er også lækkert.
Tirsdag.
En af mine, og jeres, suppe favoritter er helt klart den klassiske kartoffel-porresuppe med baconknas på toppen, som vi skal have mandag aften. Og jeg glæder mig allerede.
Onsdag.
Det er igen blevet tid til varm kartoffelsalat, og det bliver med tilbehør af gode pølser på grillen. Men medister, frikadeller eller hamburgerryg er også lækkert til.
Torsdag.
Pasta med tunsauce og ærter. En simpel og lækker pastaret, der kan være færdig på ganske kort tid, og derfor egner sig perfekt til en hverdagsaften. Jeg serverer som regel madbrød ved siden af, men salat er også en mulighed.
Fredag.
Fredag aften står menuen på burgere. Herhjemme bliver det de her skønne vegetarburgere, med saftige “bøffer” af bønner og kikærter. Men man bestemmer jo helt selv, om man vil have oksekød, kylling, fisk eller gris i sin burger.
Lørdag.
Lørdag er der ossobuco på menuen. Klassisk, italiensk simremad, som jeg som regel serverer med gramolata og kartoffelmos. Men ristet polenta, ris eller pasta er også en mulighed.
Søndag.
Denne her tærte med squash og bacon er både nem at lave og mættende. Og så er den selvfølgelig et hit hos os, der stadig har squash i haven. Jeg serverer salat til tærten, men man kan også vælge at tilsætte ekstra grønt til tærtefyldet i stedet for.
Ugens lækkeri.
Bagte pærer med honning og mandler smager helt genialt godt og er nemme at lave. Og så kan de bruges både til morgenmad, brunch og dessert. Om morgenen serverer jeg pærerne med en klat vaniljeskyr. Til dessert får vi creme fraiche, flødeskum eller is.