Så nåede vi en madplan til uge 40 og dermed også den 1. oktober, og skoven er begyndt at falme rundt omkring. For mig betyder 1. oktober også, at vi for alvor har taget hul på efteråret. Godt nok er september også en efterårsmåned, men jeg synes nu, den lige så meget er en smuk sensommermåned. Men nu er det blevet efterår, hvilket selvfølgelig også vil begynde at afspejle sig i madplanerne.
Madplan uge 40.
Mandag.
Jeg er ret glad for asiatisk mad, men som regel får jeg det slet ikke lavet ofte nok. Denne her asiatisk inspirerede suppe med kylling og nudler er dog jævnligt på menuen, og den er superlækker.
Tirsdag.
Den her pastasalat med fetacreme er et hit hjemme hos os. Og med et godt stykke hvidløgsflute til, kan den sagtens udgøre et helt aftensmåltid. Men den kan selvfølgelig også bruges som tilbehør til fx grillet kylling.
Onsdag.
Onsdag skal vi have laks i ovn med sennep og honning. En supersimpel ret, som smager fantastisk. Vi får ofte ristede kartofler og creme fraiche dressing til, men bagte rodfrugter er også godt.
Torsdag.
En god blomkålsgratin hører til blandt mine absolutte livretter. Nogle spiser gratin som tilbehør til eksempelvis frikadeller eller hamburgerryg. Andre kommer tern af hamburgerryg/skinke ned i gratinen, hvilket også smager fint. Men herhjemme får vi gratin som selvstændig hovedret.
Fredag.
Klassiske frikadellesandwiches med hjemmelavede frikadeller, rødkål og agurkesalat. Den BEDSTE start på weekenden. Grøntsager i stave og en god dip ved siden af er et hit.
Lørdag.
Lørdag aften står menuen på klassisk mørbrad i fad med paprika og bacon. Et rigtigt weekend- og familiehit, som kan serveres med ris eller kartoffelmos alt efter smag og behag.
Søndag.
Tarteletter med høns i asparges er som regel et hit hos både store og små. Det er ret nemt at koge en lille suppehøne eller kylling, men bliver det alligevel for tidskrævende, så lav evt. høns i asparges på 2-3 stykker kyllingebryst. Nemt og lækkert.
Ugens lækkeri.
Et bananbrød med fuldkornsmel er sådan en slags mellemting imellem et brød og en kage. Det smager virkelig dejligt, og er helt oplagt, hvis der ligger et par brune bananer i frugtskålen.
Jeg ved ikke om jeg måske har overset det.
Men hvad koster det at lave maden til sådan en uge?
Vi har planer om det skal afprøves for vi trænger virkelig til at prøve noget nyt og det ser Så lækkert ud👏
Jean – Det er bestemt ikke noget, som du har overset, for jeg udregner ikke priser for mine madplaner. Dels kommer det selvfølgelig helt an på, hvor man handler henne (budget eller et supermarked i den dyrere ende), og så har det jo også noget at gøre med, om man laver samtlige 7 måltider i madplanen eller blot plukker nogle stykker ud. Vi handler for 300-500 kr om ugen (inkl. rengøringsartikler, morgenmad, frokost, hundesnacks osv) og generelt er mine opskrifter rimeligt budgetvenlige. Indimellem er der jo så måltider på madplanen, som er lidt dyrere, fx en lammekrone, kalveculotte osv osv, men dem kan man jo vælge at droppe at lave 😀
Tusind tak for svar.
Vi sprang ud i det i denne uge og handlede for 50 kr den ene dag fordi jeg havde noget af det der skulle bruges hjemme.
Bortset fra det smager det simpelthen så godt og vi glæder os til vegetarburgerne her til aften.
Super blog!
Jean – Hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak for din tilbagemelding 😀