Med uge 41 har vi fået sparket oktober måned rigtig godt i gang. Og det betyder selvfølgelig også, at jeg er klar med en madplan til uge 41 med masser af lækker efterårsmad. Her er både gode gryderetter og lækre supper at varme sig på.
Desuden er der en opskrift på hjemmelavede romkugler med nutella, som både er nemme og lynhurtige at lave. Et oplagt projekt til ungerne i efterårsferien eller til Halloweenfesten, hvor romkuglerne kan trilles i farvet krymmel og evt. pyntes med sukkerøjne. Faktisk kan romkuglerne også overtrækkes med orange eller hvid marcipan og forvandles til de fineste halloweengræskar eller spøgelser.
Madplan uge 41.
Mandag.
Kylling med spinat-flødesauce og frisk pasta er både nem og lækker aftensmad. Server evt. med brød til.
Tirsdag.
Tirsdag skal vi have en let krydret sød kartoffelsuppe med kokosmælk og chili. En skøn sjælevarmer.
Onsdag.
Spicy oksekød med spidskål og karry, er en lækker gryderet fyldt med grøntsager. Vi spiser gerne retten som den er, måske med ristede kartofler eller ris, men den er også god som fyld i tortillapandekager, madpandekager og forårsruller.
Torsdag.
Rejesalat med chili, mango og forårsløg. Et HIT herhjemme – både som forret og som hovedret, hvor jeg serverer rejesalaten på en bund af grønne salater med lækkert madbrød til. Prøv også at tilsætte avocado i tern til salaten – det er forrygende.
Fredag.
Pasta med pesto. Nem og lækker aftensmad og desuden en rigtig familie-livret. Jeg serverer som regel med hvidløgsflutes og evt. en lækker tomatsalat, men det bestemmer man jo selv.
Lørdag.
Der er et skønt farsbrød med timian og bacon og ristede kartofler på menuen lørdag aften og jeg glæder mig allerede. Mad i fad, når det er allerbedst, og så kan det hele tilberedes i ovnen på én gang.
Søndag.
Bøf stroganoff er sådan en rigtig klassiker, når det kommer til skønne simreretter. Og den er virkelig skøn med kartoffelmos eller sprøde kartoffelbåde og evt. ovnbagte rodfrugter til.
Ugens lækkeri.
Hjemmelavede romkugler er supernemme at lave, og smager skønt. Jeg varierer indimellem de klassiske romkugler og laver romkugler med nutella. Og de kan altså virkelig anbefales.
Rigtig lækre opskrifter især hvis man er flere (4) om bordet. Hvad hvis man er 1 eller 2? Og så mangler jeg virkelig at opskrifterne oplyser om ernæringsmæssigt indhold, lig fx BBC Good Food, Washington Post, NewYork Times Cooking og James Olivers nyeste kogebog.
Jeg bilver tit overrasket, både positivt og negativt
Marianne – Tak for din hilsen 🙂
De madplaner, som jeg deler her på min hjemmeside, er lavet ud fra de madplaner, som jeg laver til min egen familie derhjemme. Efterfølgende deler jeg dem gratis her på min hjemmeside til inspiration for andre. Jeg er klar over, at der findes husholdninger, hvor man kun er 1 eller 2 personer. Til dem kan jeg foreslå, at man halverer mængderne og/eller udvælger x antal retter fra ugens madplan, som man laver, hvorefter resterne kan fryses ned. Ønsker man ikke det, så tænker jeg, at man måske i stedet finder en hjemmeside, som har specialiseret sig i at lave singlemadplaner. Jeg tilbyder ikke madplaner til singler og par, da jeg i forvejen bruger 4-5 timer på at udarbejde de nuværende madplaner (inkl indkøbsliste og nyhedsbrev). Så hvis jeg skulle til at lave flere madplaner, så ville jeg simpelthen ikke kunne nå det her i min lille enkeltmandsvirksomhed 🙂
Af samme grund har jeg heller ikke ernæringsberegnet opskrifterne. Jeg har haft min hjemmeside i over 13 år, og har i tidens løb fået lavet +2000 opskrifter. Og hvis jeg skulle i gang med at ernæringsberegne dem alle, så tror jeg muligvis aldrig, at jeg ville blive færdig. Man kan selvfølgelig betale sig fra det, hvilket jeg er sikker på, at fx BBC Good Food, New York Times Cooking og Jamie Oliver har kunnet. Men for min lillebitte virksomhed (sammenlignet med de nævnte), hvor der kun er én ansat (mig), og hvor alt mit materiale stilles gratis til rådighed, så er det ikke en mulighed på nuværende tidspunkt 🙂
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine