Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 42.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Rosastegt andebryst med sprødt skind

Skolebørnenes efterårsferie banker på døren, og jeg er klar med en madplan til uge 42. Det er måske ikke jer alle, der holder fri i næsten uge, og det gør Morten og jeg faktisk heller ikke, men derfor kan vi jo godt hygge lidt ekstra. Og selvom det først officielt er Halloween i slutningen af oktober, så ved jeg, at der også er en del halloween-arrangementer, der løber at stablen i efterårsferien, selvom de måske mere er tænkt som uhyggelige fremfor hyggelige

Madplan uge 42.

Mandag.

Jeg er vild med lasagne i alle afskygninger og en kartoffellasagne med skinke og mozzarellaost er ingen undtagelse. Jeg serverer salat til lasagnen, men man kan også tilføje ekstra grøntsager til selve lasagnen, fx squash i tynde skiver.

Tirsdag.

Den her varmende vintersuppe indeholder en masse af vinterens skønne råvarer, såsom porre, pastinakker, jordskokker og kartofler. En nem og lækker grøntsagssuppe, som nok skal give varmen.

Onsdag.

Onsdag skal vi have mexicansk kylling. Alt i et fad og så passer maden sig selv i ovnen. Så kan det næsten ikke blive nemmere at lave aftensmad.

Torsdag.

Denne her pizza med bund af høvlede rodfrugter og pesto, skinke og ost er måske ikke lige det, som man forbinder med en traditionel pizza. Men den smager vildt godt, og jeg laver den med jævne mellemrum i løbet af hele efteråret og vinteren.

Fredag.

Ugens fisk bliver denne her skønne skaldyrssalat med rejer og krebsehaler. Vi spiser den som regel på franskbrød eller med flute til, men den kan også serveres i croissanter, i halve avocadoer eller på en bund af salatblade.

Lørdag.

Lørdag aften skal vi have and. Sæsonens første andebryst. Andebrystet steges på panden, så skindet bliver dejlig sprødt. Tilbehøret bliver rødkålssalat med druer, appelsin og valnødder og måske også nogle ristede kartofler. Vil man have sauce, så kan jeg anbefale en rødvinssauce.

Opskrift på rosa stegt andebryst i skiver på en skiferplade

Søndag.

Søndag skal vi have en lækker paprikagryde med kylling og bacon, som er en variation over den klassiske mørbradgryde. Jeg serverer kogte ris til paprikagryden, men kartofler er også lækkert.

Ugens lækkeri.

De her knasende sprøde salt-karamel popcorn er et hit, og et hyggeligt lille projekt, som man sagtens kan lave sammen med ungerne. Man skal bare sørge for at holde dem væk fra den varme karamel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer