Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 45.

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 45

Med uge 45 træder vi ind i november. Og dermed er der taget hul på årets næst-hyggeligste måned – i hvert fald efter min mening. Nu skal vi igen til at overveje at lave gløgg, spise de første æbleskiver, tænde et par lyskæder i haven, bage en ølkage og måske købe de første julegaver. Alt dette afspejles selvfølgelig også i min madplan til uge 45, hvor jeg så småt tager fat på julerierne. Men i første omgang holder jeg mig nu bare til en lækker ølkage, der smager noget så dejligt af varme krydderier og efterår og jul. En helt perfekt måde, at byde november velkommen på. Og så glæder jeg mig virkelig til at nyde denne dejlige måned, som er den skønneste optakt til julemåneden.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mit nyhedsbrev. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mail, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 45.

Mandag – Ugen starter godt med en portion spaghetti carbonara, som er en af mine mange, italienske livretter. Italienerne har om nogen forstået det der med at skabe magi med ganske få ingredienser. Jeg kommer dog fløde i min carbonara, hvilket jeg synes, gør saucen ekstra cremet. Men der er ikke fløde i den originale version.

Tirsdag – Jeg nyder virkelig at få en skål varm suppe til aftensmad om efteråret. Og i denne uge bliver det en ungarsk kartoffelsuppe, som kommer på menuen. Suppen er lækker, budgetvenlig og ikke mindst supernem at lave.

OnsdagGræsk stifado. En lækker og simpel, græsk gryderet med kylling, tomat, perleløg, gulerødder og varme krydderier der smager helt fantastisk. Jeg serverer gerne ris til, men kartofler og/eller brød er bestemt også en mulighed.

Torsdag – Vi skal have hjemmelavet lasagnette med oksekød og bechamel. En form for lasagne, men som er lidt hurtigere at lave, idet man ikke skal “opbygge” en lasagnette, men blot blande pasta og kødsauce sammen i et fad. Jeg tænker, at tilbehøret bliver ovnbagte rodfrugter. Det er så nemt, at smide en portion i ovnen, når den alligevel er tændt.

Fredag – Weekenden fejres med rigtig hyggemad i form af de her skønne tigerrejer med chili og hvidløg. Rejerne serverer jeg som regel til forret eller som en del af en tapasmenu, men de er altså også superlækre som hovedret med salat og godt brød til. Jeg beregner omkring 200 gr rejer pr. pers, hvis der er tale om en hovedret, men det kommer jo helt an på appetitten og tilbehøret.

Lørdag – Det er oplagt at lave mad i stegesoen i weekenden. Prøv en “lørdagskylling” af den bedste slags i form af denne her kylling med timian og citron i stegeso. Alt i ét fad og så skal det bare hygge sig i soen. Perfekt weekendmad i min verden.

Søndag – Søndag skal vi have klassisk, dansk mormormad i form af farserede porrer med brun sauce og kartofler. Så bliver det næppe mere traditionelt. Vil man ikke lave sauce og kartofler, så kan de farserede porrer også snildt spises på rugbrød.

Ugens lækkeri – En ølkage er måske nok noget, som primært forbindes med jul. Men det er altså også den skønneste før-julekage, som er smækfyldt med varme krydderier og smager helt genialt på en kølig efterårsdag. Især med koldt smør på og en varm kop te.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Pernille
3 år siden

Hej😊
Jeg har tilmeldt mig 2 gange til at få madplan og indkøbsseddel, men der sker ikke rigtig noget.
Kan du hjælpe?
Bh Pernille