Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 45.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så er jeg klar med en madplan til uge 45. Vi er kommet godt i gang med november, og selvom jeg synes, at vi har nok at se til, så bliver der sørme også tid til stearinlys-hygge og de første små julieforberedelser, som er så skønne at kaste sig over i november. I den her uge ser vi selvfølgelig også frem til andesteg på Mortens aften, der traditionen tro skal fejres den 10. november.

Madplan uge 45.

Mandag.

Vi starter med en portion pasta i flødesauce med bacon og ærter. Jeg serverer gerne med en stor skål salat, for at opveje lidt på bacon og flødesauce.

Tirsdag.

Tirsdag aften skal vi have svensk pølseret. Den klassiske gryderet med kartofler, løg og pølsestykker i en lækker tomat-flødesauce krydret med paprika.

Onsdag.

Onsdag står menuen på tunfrikadeller, som er nemme og relativt simple fiskefrikadeller. Et hit hvis man bor langt fra en god fiskehandler. Tilbehøret bliver et cremet kartoffelfad.

Torsdag.

Det er ikke længere sommer, men derfor kan vi jo godt nyde en lækker pastasalat alligevel. Og jeg glæder mig allerede til torsdag, hvor vi skal have græsk pastasalat. Pastasalaten indeholder alt det bedste fra en klassisk, græsk salat.

Opskrift græsk pastasalat med feta, oliven og grøntsager i en skål med et blåt og hvidt viskestykke

Fredag.

Fredag er det Mortens aften, og vi skal selvfølgelig have en langtidsstegt and med alt hvad dertil hører af brun sauce og hvide og brunede kartofler. Om man laver almindelig rødkål eller rødkålssalat eller begge dele til anden bestemmer man jo selv. Og så må jeg altså indrømme, at vi indimellem også supplerer med en langtidsstegt flæskesteg, hvis vi er mange til bords. Så er der noget for enhver smag. Skal der dessert til, så kan jeg kun anbefale risalamande eller risalamandekage, hvis det skal være lidt anderledes.

Lørdag.

Pizza møder focaccia brød og resultatet bliver denne her pizza focaccia. En form for deep pan pizza med masser af lækkert fyld på toppen, og den skønneste, svampede bund. Jeg serverer gerne med salat eller grøntsager i stave og dip til.

Søndag.

Langtidssimrede stegeben, også kaldet “gode ben” er en klassiker fra mormor-køkkenet, og en af mine livretter som barn. Tilbehøret bliver selvfølgelig kartofler og brun sauce. Og måske også hjemmelavet rødkål (rest fra Mortens aften) eller agurkesalat.

Opskrift stegeben på et musselmalet fad

Ugens lækkeri.

Godt nok er vi kun i starten af november, men mon ikke lige der kan blive plads til en tidlig julegodte i form af en portion brændte mandler?

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer