Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 47…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Jeg har virkelig travlt for tiden. November er spækket med planer og selvom mange af dem er virkelig skønne, så betyder det jo ikke, at jeg har mindre travlt. Af samme grund er jeg også vildt glad for, at jeg holder fast i den ugentlige madplan. Når man har travlt, har erfaringen nemlig lært mig, at noget af det første der skrider, det er maden. Og så går der hurtigt går fastfood og take away i den. Jeg har ikke noget imod nemme løsninger på travle dage, men jeg foretrækker så afgjort de nemme løsninger, som jeg selv har planlagt, fremfor at ringe efter en pizza af nød.

Med ugens måltider skemalagt ved jeg, at der ikke bare er planlagt aftensmad, men der er sørme også købt ind og det hele ligger parat i køleskabet. Det betyder, at jeg ikke skal bruge unødig tid på at smutte i supermarkedet klokken “lidt i spisetid” og derudover behøver jeg heller ikke bekymre mig om, hvad jeg i det hele taget skal finde på til aftensmad. Ren win win. Og det er virkelig noget, som jeg sætter pris på lige nu, hvor jeg har susende travlt – vi mærker jo nok, at december lige så stille rykker tættere og tættere på.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis på mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 47.

Mandag – Herhjemme kan flødekartofler sagtens udgøre et helt måltid, hvis man kræser lidt ekstra for sagerne og det er lige, hvad jeg har gjort med de her flødekartofler med bacon og porre. Jeg serverer kartoflerne med blandet salat eller bagte rodfrugter og kan således sætte verdens nemmeste aftensmad med et minimum af kød på bordet. Men selvfølgelig kan flødekartoflerne også serveres som tilbehør til kødretter.

Tirsdag – Jeg er vild med en god lasagne og i løbet af de senere år, er jeg begyndt at udskifte oksekødet med hakket kylling og lave denne her skønne kyllingelasagne med lidt ekstra grønt. Jeg synes, at kyllingelasagnen er forrygende, men foretrækker man oksekød, så bruger man selvfølgelig bare det i stedet for kylling. Det er dog et spørgsmål, om man opdager, at der er brugt kylling i kødsaucen, hvis ikke man ved det.

Onsdag – Menuen står på en lækker chilisuppe, som langt hen ad vejen minder ret meget om hjemmelavet tomatsuppe, men med et lille kick af chili. Er der børn, der skal spise med, så skal man måske overveje at bruge hakkede tomater uden chili. De fleste større børn er dog vilde med suppen, som selvfølgelig kan serveres med kogt pasta eller nudler, kødboller og brød. Præcis som den klassiske tomatsuppe.

TorsdagKylling i sur-sød sauce. En klassiker fra kinagrillen og den kinesiske restaurant, men det er virkelig nemt at lave sin egen sur-sød sauce og så bestemmer man jo også selv, hvor mange og hvilke grønsager, saucen skal indeholde. Jeg serverer ris ved siden af og har man ikke lyst til kylling, så kan man sagtens lave retten med skinkekød skåret i tynde strimler i stedet for, fx en kotelet eller schnitzel.

FredagPizzaer lavet på en bund af naanbrød hører til blandt de nemmeste pizzaer, som jeg kender og de kan være færdige på ganske få minutter. Når bunden består af færdigkøbte naanbrød, er resten af arbejdsindsatsen jo begrænset. En nem og lækker fredagsmenu, hvor hver enkelt kan få deres egen lille individuelle pizza med valgfrit fyld. Jeg foreslår desuden , at man laver en blandet salat eller grønsagsstave og en god dip ved siden af.

Lørdag – Jeg har sådan fået lyst til et rigtig lækkert, hjemmelavet stjerneskud med laks og rejer, så det kommer på menuen i weekenden. Egentlig er det jo ikke sæson for grønne asparges, så måske bliver det til hvide asparges på glas, det må tiden vise. Men både rødspættefilet’er, røget laks og rejer skal der selvfølgelig til, sammen med den gode, hjemmelavede dressing.

Søndag – Jeg kører videre med de gode mormorklassikere i weekenderne og i denne uge bliver det til en portion farserede porrer med brun sauce og kartofler. Jeg har altid fået brun sauce til farserede porrer og det hører sig altså til, efter min mening, men man kan også serverer hvid sauce smagt til med muskat til porrerne.

Ugens lækkeri – December nærmer sig med stormskridt og det er så småt på tide at gå i gang med at forberede julebag, konfekt og knas. Jeg smugstarter lidt og regner med at lave en portion pebermyntepastiller med chokolade i løbet af weekenden. De er virkelig skønne og forsvinder som dug for solen, så jeg kommer nok til at lave flere inden jul.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer