Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 48…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så tager vi hul på den sidste uge i november og med fare for at lyde som en gammel nisse, så synes jeg godt nok bare, at november måned er fløjet afsted om ørene på mig. Lige om lidt skriver vi december og så kan vi så småt begynde at forberede os på at tage afsked med 2019. Jeps, sådan et år får hurtigt ben at gå på.

Jeg er i London fra mandag til torsdag i den kommende uge. Jeg er jo kæmpefan af alt, der har med jul at gøre, og kan således slet ikke forestille mig, ikke at komme til London på den årlige juletur og beundre de mange, smukke julelys, spise lækker mad og ikke mindst shoppe et par julegaver. Det betyder dog ikke, at madplanen for den kommende uge er aflyst, for den ligger klar lige herunder og jeg glæder mig til at komme hjem og “spise sammen med Jer igen” fra fredag 🙂

Husk at der også er mulighed for at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis på mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 48.

Mandag – Ugen starter på den nemme måde med en af mine favoritter, når det kommer til “mad i fad”, nemlig tortellini i fad med broccoli. Retten er klar på ingen tid og har man ikke lyst til at røre sin egen bechamelsauce, så kan man også sagtens bruge en brik færdiglavet mornay- eller ostesauce fra supermarkedet. Fadet kan lavet i en vegetarisk eller ikke-vegetarisk udgave – det kommer an på, hvilken slags tortellini man vælger.

Tirsdag – Det er såååå længe siden, at vi sidst har fået denne her eminent gode porretærte med kylling og karry. Faktisk havde jeg helt glemt dens eksistens, indtil jeg tilfældigt stødte på opskriften på bloggen – hip hurra for bloggen, som aldrig glemmer min opskrifter – og nu kommer den på menuen tirsdag aften.

Onsdag – Vintertid er suppetid og der er ikke noget så skønt som en god og rygende varm, hjemmelavet tomatsuppe. På denne her tid af året, er der ikke meget ved tomaterne i butikkerne, så der laver jeg suppen af gode tomater på dåse. Tilbehøret bliver formentlig noget brød af en slags, men det er også lækkert at koge lidt pasta eller nudler og komme en skefuld i suppen.

Torsdag – Det er så længe siden, at vi sidst har fået en paninisandwich med kylling, pesto og mozzarella, men det er altså rigtig hyggemad, som skal til engang imellem. Gerne med tilbehør af en lækker salat eller grønsagsstave og en god dip. Har man ikke en paninigrill, så bruger man selvfølgelig bare en traditionel toaster og har man heller ikke sådan en, så kan man sagtens tilberede sine panini i ovnen eller på en stegepande.

Fredag – Menuen står på stegt laksefilet med tilbehør af denne her skønne rodfrugtgratin med timian og måske også en eller anden form for blandet salat. Det må tiden vise. Jeg er vild med stegt laks, som blot drysses med salt og peber og steges et par minutter på hver side i en blanding af smør og olie på en varm stegepande, til fisken er lige netop gennemstegt. Efterfølgende får laksen et skud citronsaft og er så klar til servering.

Lørdag – Lørdag aften står menuen på en helt traditionel pariserbøf med det klassiske tilbehør. Lidt hyggeligt med sådan en anretning engang imellem og så er det jo noget så nemt at lave, hvis lørdagen byder på andre dejlige arrangementer, måske et julemarked.

Søndag – Søndagen byder på skøn simremad i form af en lækker gullash, som jeg selvfølgelig serverer med kartoffelmos til. Ristede kartofler eller ovnbagte rodfrugter kunne dog også være en mulighed.

Ugens lækkeri – Boderne med brændte mandler fylder igen gader og torve med skønne dufte og i den kommende uge skal jeg helt sikkert have lavet årets første portion brændte mandler. Der går virkelig mange brændte mandler hjemme hos os i december, så det er bare med at komme igang.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer