Så lukker og slukker vi lige straks for november, og tager fat på december. Årets sidste, men også absolut hyggeligste måned. Som sædvanlig sidder jeg tilbage med følelsen af, at året bare er fløjet forbi mig. Jeg synes kun lige, at jeg har siddet og planlagt forårets madplaner. Men ikke desto mindre er jeg nu klar med en madplan til uge 48, imens året går på hæld.
Madplan uge 48.
Mandag.
Ugen starter med en one pot cheeseburger pasta. Pastaen smager en lille smule som cheeseburger, men den har nok lige så meget fået sit navn, fordi ingredienserne er de samme som i en god burger.
Tirsdag.
Tirsdag står menuen på græsk stifado med kylling. En superlækker græsk-inspireret gryderet med masser af varme krydderier. Jeg serverer med ris, men brød eller ristede kartofler er også lækkert.
Onsdag.
Den her chilisuppe bliver vi aldrig trætte af. Den er nem at lave, og smager forrygende lækkert af tomatsuppe med et lille kick af chili. Og på den her tid af året, er det jo altid dejligt med en skål rygende varm grøntsagssuppe.
Torsdag.
Ingen jul uden stegte sild i eddike – i hvert fald efter min opfattelse. Og dem kan vi også sagtens få til aftensmad på rugbrød med rå løg og en julebryg til. Den her opskrift indeholder både appelsin og stjerneanis og er en smule “julet” i smagen. Men bliver det for meget, så kan begge dele udelades.
Fredag.
Hjemmelavede falafler er altid et hit her i huset. Og disse her er oven i købet nemme at lave, fordi de steges på panden som frikadeller, så man slipper for at stå med en gryde olie. Jeg serverer med pitabrød eller fladbrød og salat, tomater, agurk og creme fraiche dressing, men de er også gode i en salat.
Lørdag.
Lørdag står menuen på mørbrad i fad med bacon. Et rigtigt weekend- og familiehit, som kan serveres med ris eller kartoffelmos alt efter smag og behag. Jeg serverer dampet grøn til fadet, men bagte rodfrugter eller rodfrugtmos er også godt.
Søndag.
Søndag skal vi have en rigtig vinterklassiker fra mormor-køkkenet, nemlig kogt hamburgerryg og grønlangkål. Skal det være ekstra godt, så kan man også lave en portion brunede kartofler til.
Ugens lækkeri.
Den her konfektroulade er det ultimative stykke julekonfekt – fyldt med gode sager. Og den kan man sagtens lave i god tid inden jul, og nyde et par skiver til en kop kaffe i løbet af december.