Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 49.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 49

Med min madplan til uge 49 tager vi hul på december og årets sidste måned. Og selvom jeg efterhånden har været i julestemning i de sidste mange uger – sådan går det hvert år – så er det nu, jeg for alvor kan gå i gang med at julehygge.

Der er således et par gode vinterretter og risengrød at finde i min madplan til uge 49. Og derudover kan jeg med 100 % sikkerhed love, at december måned på bloggen bliver fyldt med julehygge. Og masser af lækker julemad, selvfølgelig.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis på mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan uge 49.

Mandag – Ugen starter med en lækker pastasalat med tun og grønt. Lidt sommerligt måske, men på denne her tid af året, hvor de tunge retter for alvor har indtaget madplanen, synes jeg nogle gange, det kan være rart med noget lidt lettere. Og en pastasalat er jo altid lækker.

Tirsdag – Jeg elsker suppe, så jeg nyder rigtigt vores ugentlige suppedag. I denne uge bliver det en skøn ostesuppe med pikantost og porre, som nok skal give os varmen helt ud i tæerne. Jeg serverer flute eller godt brød til suppen.

Onsdag – Aftensmaden står på en gang morgenmad, for denne her brunchtærte med skinke, pølser og spejlæg er faktisk superlækker til morgenmad i weekenden. Men vi får nu lige ofte så den nemme tærte til aftensmad. Gerne med en eller anden form for salat eller grønsager i stave og måske en god dip ved siden af.

Torsdag – Ugens kødfrie indslag bliver denne her forrygende auberginelasagne, som hører til blandt mine italienske favoritter. Der er ikke pastaplader i selve lasagnen. Den er i stedet er lagt sammen med aubergine i skiver. Men jeg serverer friskkogt pasta, salat og hvidløgsbrød ved siden af, og jeg lover, at alle bliver mætte.

Fredag – Weekenden skydes i gang med en pandefuld frikadeller. Jeg tænker, at vi enten spiser frikadellerne som frikadelleburgere med sennepsmayo og fyld af rødkål og agurkesalat eller på nybagt rugbrød med smør og lun rødkål. Det må tiden vise.

Lørdag – Lørdag aften skal vi have en lækker paprikagryde med kylling og bacon, som er en variation over den klassiske mørbradgryde. Jeg serverer kogte ris til paprikagryden og formentlig også nogle bagte rodfrugter eller dampet grønt.

Søndag – Ugen slutter med en klassiker fra mormorkøkkenet, for vi skal have hakkebøffer med masser af bløde løg, brun sauce og kogte kartofler. Det er ikke så tit, at vi får hakkebøffer. Men jeg synes faktisk, at det er helt hyggeligt at få en hakkebøf med bløde løg fra tid til anden.

Ugens lækkeri – Her i starten af december skal vi selvfølgelig have hjemmelavet risengrød, omend det bliver til dessert og ikke til hovedret. For mig vil risengrød nok bare altid smage lidt for “sødt” til helt at kunne udgøre en selvstændig hovedret.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer