Så får januar lige straks ende. Vi har bogstavelig talt gået os igennem den første måned i 2021, og nu er vi klar til februar og en madplan til uge 5. Uge 4 var kold og frostklar og det ser ud til at fortsætte ind i uge 5, så jeg har fyldt madplanen med et par gode og varmende vinterretter fra ovnen.
Derudover er der en lækker aspargessuppe på min madplan til uge 5, og så har jeg spottet de første stenbiderrogn hos fiskehandleren. Stenbiderrogn er jo en rigtig forårsbebuder, så selvfølgelig skal vi have blinis med stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg. Jeg har faktisk også set vintergækker og pilegrene med de første, dunede gæslinger på nogle af vores mange gåture, så alt i alt går det imod forår.
Madplan til uge 5.
Mandag.
Baconruller på porre-kartoffelbund. En skøn ret med kartofler og porrer, frikadellefars og bacon og så er det jo rigtig vintermad. Helt perfekt, at sætte sådan et boblende varmt fad på bordet, direkte fra ovnen, på en kold vinteraften.
Tirsdag.
Ugens kødfrie indslag bliver en lækker og cremet aspargessuppe. Opskriften er med friske, grønne og hvide asparges, men om vinteren/efteråret dropper jeg gerne friske asparges, og bruger i stedet en ekstra dåse asparges. Hvis man synes, kan man jo sagtens tilsætte et bundt friske, grønne asparges, selvom de ikke er i sæson. Og kan man ikke spise aspargessuppe uden kødboller, så tilsætter man selvfølgelig også bare det.
Onsdag.
Menuen står på en kyllingetærte af la cæsarsalat – en skøn kombination af tærte med kylling og den klassiske cæsarsalat. Jeg tror, jeg skærer lidt forskellige grøntsager i stave og laver et par gode dips til. Vi trænger til saft, kraft og knas på denne her tid af året.
Torsdag.
Vi skal have flammkuchen med løg og lufttørret skinke. Frankrigs og Tysklands svar på pizzaen.Jeg serverer gerne en let, grøn salat vendt med en olie-eddike dressing ved siden af og så måske et glas kølig hvidvin.
Fredag.
Det er efterhånden blevet sæson for stenbiderrogn og det skal selvfølgelig fejres med en portion blinis med stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg. Det er vel ret beset en forret, men vi kan nu også godt finde på at købe en ordentlig portion rogn og så spise blinis til hovedret. Evt. suppleret med en rejemad.
Lørdag.
Græsk moussaka med oksekød, kartofler og aubergine. Jeg er vild med den græske udgave af “lasagne” og serverer den gerne med hjemmelavet tzatziki, store oliven og godt brød. Tomatsalat med feta er også skønt. Man kan sagtens lave moussaka uden kartofler og blot nøjes med aubergine, men jeg synes, at kartoflerne giver en lækker fylde til retten.
Søndag.
Wokmad er både nemt, sundt og lækkert og denne her wok med kylling og grøntsager er bestemt ingen undtagelse. Perfekt aftensmad på en søndag, fordi man uden problemer kan snige evt. “trætte” grøntsager fra grøntsagskuffen med i wokken og så er man klar til en helt ny uge. Er man ikke til nudler, så kan wokken sagtens laves med kogte ris.
Ugens lækkeri.
Selvom der stadig er et par uger til fastelavn, så skal vi nu have hjemmelavede fastelavnsboller i den kommende uge. De her fastelavnsboller med hindbærskum er både lækre og supernemme at lave. I stedet for at lave wienerbrødsdej snyder jeg nemlig, og køber en pakke frosne fastelavnsboller, som blot skal bages. Bollerne kan efterfølgende fyldes med flødeskum, flødecreme og marmelade, eller hvad man nu kan lide.
Dejlige opskrifter glæder mig
Hanne – Hvor er det bare dejligt at høre 😀
Jeg får ikke en mail, når jeg tilmelder mig. Kan du hjælpe?
Annemette – Nu har jeg prøvet at tilmelde dig og så må vi håbe, at jeg har lidt mere held. Du skulle gerne modtage en bekræftelsesmail, som du skal godkende. Når det er klaret, kan du se frem til at modtage mine nyhedsbreve hver lørdag morgen 🙂 Hver dog OBS på at bekræftelsesmailen en sjælden gang smutter i spam/uønsket post.
Får ikke mail, ved tilmelding. 🙁
Susanne – Æv, det var da træls. Jeg kan evt. lige prøve at tilmelde dig her i min ende – så kan vi se, om det hjælper 🙂
Du skal først modtage en bekræftelsesmail, som du skal godkende. Når det er klaret, kan du begynde at modtage mine ugentlige madplaner hver lørdag morgen. Vær dog OBS på, at bekræftelsesmailen i sjældne tilfælde kan snige sig en tur i spam/uønsket post. Og så har jeg desværre også været udsat for, at systemet ikke har kunnet “godkende” nogle af de lidt mere “specielle” mailadresser (ikke gængse adresser som hotmail, gmail mm). Endelig er der den mulighed, at du har en så stærk virusbeskyttelse på din computer, at den ganske enkelt afviser mails fra systemet. Det er der nogle enkelte, der har været udsat for. Dvs at mails ikke engang ender i spam/uønsket post, men ganske enkelt bare blokeres.
Hvor køber du frosne fastelavnsboller
Grete – Det varierer lidt. Lige for tiden har de dem i alle supermarkeder – så sent som i weekenden så jeg dem i Føtex, Rema og Kvikcly/Brugsen 🙂
Glæder mig til opskrifterne.
Lene – Hvor er det bare dejligt at gøre 😀
Ser dejligt ud.
Dorrit – Tusind tak 🙂
Jeg vil gerne have tilsendt din madplan og opskrifter.
Ser lækkert ud 🙂
Annette – Dejligt at høre – jeg har netop tilføjet dig til listen. Nu skulle du gerne modtage en bekræftelsesmail, som du skal godkende, og så er du klar til at modtage mine nyhedsbreve. Vær dog OBS på, at bekræftelsesmailen indimellem sniger sig en tur i spam/uønsket post 😀