Med den her madplan til uge 50 er vi nået et vendepunkt for madplanerne, som de har set ud her på Madenimitliv i 8 år. Som nogle af jer måske har læst, så lukker Madenimitliv app pr. 31/1-24, idet min samarbejdspartner, som har har stået for udvikling/vedligehold af appen, ikke ønsker at fortsætte. Det har jeg selvfølgelig været ærgerlig over. Men det har også tvunget mig til at finde et alternativ til appen, nemlig Madenimitliv Madklub, som jeg glæder mig SÅ meget til at lancere i løbet af de næste par dage.
Madklubben er tænkt som en hyggelig lille klub, som giver dig en masse medlemsfordele, så du kan få mest muligt ud af hjemmesiden, og som samtidig sikrer, at jeg forsat kan udvikle og gøre Madenimitliv endnu bedre. Fremover vil madplanerne (inkl. indkøbsliste) således kun være tilgængelige for medlemmer af Madklubben. Men der vil så også være mulighed for at rette i madplanerne eller lave sine helt egne madplaner inkl. indkøbsliste, gemme favoritopskrifter, slippe for reklamer, dele sit medlemskab med sin husstand og meget mere.
Jeg glæder mig SÅ meget til at vise jer det hele, og I hører mere vedr. den nye Madenimitliv Madklub indenfor ganske kort tid
Madplan uge 50.
Mandag.
Midt i alle julerierne kan det være rart med noget, som absolut intet “julet” har over sig. Og vi starter ugen med en rygende varm asiatisk suppe med kylling og nudler.
Tirsdag.
Spaghetti cacio e pepe er en simpel og virkelig lækker pastaret med parmesan eller pecorino ost og rigeligt, sort peber. Server evt. med et lækkert stykke brød og en blandet salat.
Onsdag.
Juletid kan også være en travl tid, og derfor må aftensmaden gerne være lidt nem. Og de her millionboller i karry er virkelig nemme at lave. Smagen minder til forveksling om klassiske boller i karry, men det går meget hurtigere, fordi der ikke skal koges kødboller og laves sauce.
Torsdag.
Kold torskeret med creme fraiche, æg og rejer er nok mest kendt som frokostret eller populær forret til nytår. Men vi kan også finde på at spise det som hovedret med brød til, og det er lige, hvad menuen står på torsdag. Nøj, hvor jeg glæder mig.
Fredag.
Lun flæskesteg på rugbrød, gerne med rødkål til, er så hyggeligt til aftensmad i december. Eller som flæskestegssandwich, hvis man er mere til det. Jeg steger flæskesteg i airfryer, som giver saftigt kød og knasende, sprøde svær, men man kan selvfølgelig også lave langtidsstegt flæskesteg i ovn.
Lørdag.
Det tager tid, at lave confiterede andelår, men det er på ingen måde svært, at smagen er det møre møre andekød er altså helt eminent. Jeg serverer en lækker grønkålssalat til andelårene, men brunede kartofler er bestemt også lækkert.
Søndag.
Søndage er oplagte til simreretter, fordi man ofte har lidt ekstra tid til madlavningen. Ikke fordi der er meget arbejde i gryderetter, men de kræver ofte en længere tilberedningstid. Og søndag står den på gullash med kartoffelmos herhjemme.
Ugens lækkeri.
Risalamande med kirsebærsauce hører selvfølgelig juleaften til. Men ikke dermed sagt, at man ikke kan nyde et par portioner her i løbet af december, og jeg har planer om at lave en skålfuld i ugens løb.
Har fulgt dine madplaner nogle år, har fået lidt inspiration, men synes de er meget ensformige og de samme retter går igen og igen – og meget lidt variation i retterne – feks kylling og pastaretter tre dage om ugen, ikke så spændende
Aase – Mine madplaner er lavet ud fra, hvad jeg sætter på vores madplan herhjemme, og så deler jeg den på min hjemmeside som inspiration. Jeg er måske nok lidt farvet af, at jeg er uddannet diætist – derfor følger jeg nok ubevist Sundhedsstyrelsens kostråd, og holder lidt igen med det røde kød til fordel for kylling (som vi for øvrigt ELSKER herhjemme). Derudover har vi en fast fiskedag og 1-2 kødløse dage hver uge. Vi spiser typisk pasta 1-2 dage om ugen, kartofler 2-3 dage om ugen og ris eller brød (fx tærte, pizza, sandwich, burger mm) 1 dag om ugen. Men jeg tror alligevel, at det er MEGET sjældent, at vi får pasta og kylling 3 dage på en uge