Så fik jeg også lavet en madplan til uge 6. Lige rundt om hjørnet venter uge 7 og vinterferien for rigtig mange af landets skolebørn. Hvis man da ikke hører til dem, som først har vinterferie i uge 8. Tænk at det allerede er 5 uger siden, at vi fejrede nytåret og nu er år 2020 allerede rigtig godt igang og januar er slut. Og det er jo ikke kun januar, der er forbi, men vinteren lakker sørme også imod sin ende og nu mangler vi bare en lille kort februar måned, før det er forår. Også selvom vintergækker og erantis allerede blomstrer lystigt i haven.
Pga den lune vinter er der rigtig mange forårsbebudere, som er kommet lidt tidligt i år. Jeg har blandt andet læst, at der allerede er stenbiderrogn hos fiskehandleren, men da jeg ikke rigtigt tør binde an på det, har jeg ikke planlagt noget med stenbiderrogn i ugens madplan. Vi venter lige et par uger, selvom jeg bestemt køber en portion, hvis jeg ser den – en lille improviseret forret er jo altid lækker. Derudover kan vi bl.a se frem til hjemmelavet tomatsuppe, grydestegt kylling med persille og skysauce og pasta med masser af hvidløg, persille og rejer i den kommende uge. Og så skal vi også have en stak pandekager i bedste Rasmus Klump stil.
Madplan til uge 6.
Mandag – Det er godt nok ikke ligefrem sæson for tomater, men denne her skønne, hjemmelavede tomatsuppe kan snildt laves med gode dåsetomater og den smager altså fantastisk hele året rundt. En skøn varmegiver på en kølig vinteraften. Jeg serverer brød til suppen, men kogt pasta er også en mulighed.
Tirsdag – I stedet for at lave små, individuelle hakkebøffer, så laver jeg engang imellem én stor pandebøf med tomater og ost. Bøffen skæres efterfølgende ud i mindre stykker og serveres med ristede kartofler og en blandet salat med dressing, men pasta og en god tomatsauce er også en mulighed, hvis man foretrækker det.
Onsdag – Onsdag aften står menuen på en lækker rodfrugtgratin med bl.a. pastinakker og gulerødder og lidt ost på toppen. Nem og lækker aftensmad, der både kan gøre det ud for tilbehør og selvstændig hovedret med en god salat og brød til. Vi snupper gratinen som hovedret.
Torsdag – Koteletter i fad i en lidt grønnere udgave, hvor er der skruet op for grønsagerne og ned for cocktailpølser, bacon og fløde, men bestemt ikke for velsmagen. Jeg kan anbefale kogte ris og måske lidt ekstra, dampet grønt som tilbehør, hvis ikke man synes, at der er grønsager nok i fadet, men kartofler er bestemt også en mulighed.
Fredag – Nem og superlækker fredagsmad bestående af friskkogt pasta vendt med masser af hvidløg, persille og store tigerrejer. Et stykke brød, måske en grøn salat og et køligt glas hvidvin – så er det fredag.
Lørdag – En grydestegt kylling med persille og brun skysauce er måske nok noget, man mest forbinder med sommermad og mormorkøkkenet. Men jeg har altså fået sådan lyst til en god, gammeldags kyllingsteg, så det er lige hvad menuen står på lørdag aften. Tilbehøret bliver selvfølgelig helt klassisk med kogte kartofler og måske agurkesalat, hvis jeg finder et par fine agurker. Og så køber jeg i øvrigt en god stor kylling, så der også er aftensmad til søndag.
Søndag – Pastatærte med kylling, bacon og broccoli. Lavet på resterne + afpluk fra skroget af lørdagens grydestegte kylling. Nemt, lækkert og ligetil. Men får man nu ikke grydestegt kylling i ugens løb, eller bliver der bare ikke noget kylling til overs, så kan man selvfølgelig sagtens bruge 1-2 stykker kyllingebryst til pastatærten i stedet for. Så skal de bare lige koges eller steges på panden.
Ugens lækkeri – Hjemmelavede pandekager er altid godt. De holder både sommer og vinter og jeg har længe haft lyst til en kæmpe stabelfuld pandekager, så det må jeg hellere få gjort noget ved i ugens løb. Jeg foretrækker pandekager med syltetøj, men is, sukker eller bananer og nutella er nu heller ikke dårligt.
Jeg skal bekræfte tilmelding til madplan osv men kan ikke se hvor
Fandt ud af det
Helle – Det var godt 😀