Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pastafad med ost, lufttørret skinke og tomat…

10 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Aftensmaden har stået på pasta – ikke den sunde og hjertevenlige korrekte slags, men derimod den syndige, cremede og ostefyldte variant, som bare skal til engang imellem. Der var godt nok tomater i retten og pastaen var fuldkornspasta, men nej, helt sund kan jeg nok alligevel ikke kalde retten.
Jeg startede med at koge omkring 350 gr pastaskruer møre i letsaltet vand – fulgte kogeanvisningen på pastaposen. Til denne ret vil jeg anbefale pastatyper som fx penne, skruer eller macaronni brækket i mindre stykker.

En pakke San Mazzo tomater blev lagt i et ildfast fad, dryppet med olivenolie og salt og peber. Herefter kom fadet i en 200 grader varm ovn og stegte i 10 minutter, til tomaterne var bagte og skindet var sprækket hist og her. En pakke lufttørret skinke blev skåret i mindre stykker og stegt på en tør, hed pande.

Ostesaucen til pastaen blev lavet af 250 gr mascarpone, 300 gr revet ost, halvt cheddar og halvt mozzarella og en spsk sennep. Ingredienserne blev rørt godt sammen i en skål. Den afdryppede pasta blev vendt rundt i ostemassen sammen med den sprødstegte skinke. De grillede tomater kom ud af ovnen og blev hældt i skålen med ostemasse, skinke og pastaskruer. Det hele blev vendt godt rundt og hældt tilbage i fadet. Herefter kom fadet i ovnen igen og stegte i 25 minutter ved 200 grader, til det hele var gyldenbrunt og lækkert gratineret…

Pastaen blev serveret med godt, italiensk flute og en rigtig god knasende salat, som jeg desværre glemte at tage et billede af. Jeg vil sige, at noget grønt og knasende næsten er et must til en ret som denne, der smager uanstændigt godt og har en lækker cremet konsistens pga al den gode ost, men også er en kaloriebasker af format.

Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
13 år siden

Birthe – Det er lige mad for en pastaelsker:-)

Mange hilsner fra

Anne.

LaTascha
13 år siden

Det-lille-køkken – du hapser bare og så render vi kalorierne af os, når weekenden der ovre:-)

Mange hilsner fra

Anne.

LaTascha
13 år siden

Xenia – mascarpone minder lidt om en meget meget tyk creme fraiche, eller lidt om flødeost. Det er også godt til desserter, fx tiramisu eller ostekage – mums!

Mange hilsner fra

Anne.

LaTascha
13 år siden

Heidi – Ja, ost er et must, men heldigvis kan de fleste ostehadere jo lide smeltet, varm ost:-)

Mange hilsner fra

Anne.

LaTascha
13 år siden

Hanne – Det er nemlig super lækker comford food:-)

Newyorkerbyheart
13 år siden

MUMS, det ser godt ud!! Jeg elsker jo bare pasta 🙂

Mange hilsner
Birthe

Det-lille-koekken
13 år siden

Det hapser jeg lige. Mums, det ser godt ud.
Pyt, det ikke er så sundt,det er snart weekend.
🙂

Xenia
13 år siden

Mmh, det ser lækkert ud! Jeg har faktisk aldrig smagt eller lavet noget med mascarpone – er det lidt a la hytteost eller mere i retningen af noget ostet cremefraiche… eller noget helt tredje?

~ Xenia

heidi
13 år siden

Uha, det er vist comfort food af bedste slags 🙂
Tænk hvad man går glip af, hvis man ikke kan lide ost!

Hanne's verden
13 år siden

Det er comfortfood lige efter mit hjerte!!
Den slags, som man blive får lyst til, på en travl dag.