Mazariner, med eller uden chokolade på toppen, er simpelthen en af mine yndlingskager og når der så yderligere tilføjes rabarber, så kan det altså ikke blive ret meget bedre. Kombinationen af den lækre, svampede og marcipansøde kage og de syrlige rabarber er ganske enkelt eminent god og dette her er så afgjort en af mine absolutte yndlings rabarberkage-opskrifter, selvom denne her gammeldags rabarberkage med makroner og flødeskum og denne her rabarberkage med mandler bestemt heller ikke er ringe.
Mazarinerne blev serveret lune med iskold creme fraiche rørt med lidt vanille til vores aften-te på terrassen forleden aften og vi sad rigtigt og hyggede os, imens vi spiste de lækre kager, beundrede solen gå ned i søen og i det hele taget bare nød den helt fantastiske, lune sommeraften med så varme temperaturer, at vi kunne have både bare arme og ben.
Jeg portionsanrettede mazarinerne i 2 små tærteforme med en diameter på 10 cm eller deromkring og så fik vi hver en lille kage. Man kan selvfølgelig bruge andre slags forme, så længe de bare er ovnfaste, eller man kan vælge at bage én stor kage i stedet, men da vi kun var Morten og mig, syntes jeg det var hyggeligt, med 2 små mazariner. Af samme grund er nedenstående opskrift ikke til nogen specielt stor portion – jeg vil skyde på, at der er kage til 2-3 personer, men er man flere, så er det jo nemt lige at gange opskriften op til en passende mængde.
Fredagen skal for mit vedkommende bruges på at køre Morten i lufthavnen og så skal jeg spise hos mine forældre, som jeg i øvrigt også skal bruge weekenden sammen med. Det bliver lidt for ensomt for mig, at sidde alene i vores hus en hel weekend, så Villy og jeg smutter over vejen til mine forældre og hygger igennem. Vejret skulle jo blive helt fantastisk, så jeg tror, at der står masser af solbadning, udendørshygge, boglæsning, grillmad, iskaffe og generelt bare weekendhygge på programmet.
Rigtig god solskinsweekend til alle som kommer her forbi.
Små rabarbermazariner.
2 stk.
75 gr marcipan, plukket i mindre stykker
75 gr sukker
50 gr blødt smør
1 æg
25 gr hvedemel
½ tsk vanillepulver eller 1 tsk vanillesukker
1-2 rabarberstængler, skåret i små stykker
Kom marcipan, sukker, smør, æg, hvedemel og vanillepulver i en skål og rør det sammen til en cremet masse. Smør 2 portionstærteforme (ca. 10 cm i diameter) med lidt smør og fordel mazarinmassen heri. Tryk små rabarberstykker ud i mazarinmassen og bag herefter de små mazariner ved 200 grader i 20-25 minutter til overfladen er gylden. Serveres lune med creme fraiche, flødeskum eller vanilleis.
Note. Rabarberne kan udskiftes med andre former for frugt, fx jordbær, blommer, hindbær, æbler, pærer, stikkelsbær eller lignende.
Tak, Anne! Det er lige sagen med sådan et par rabarbermazariner, da de fleste af mine rabarber er lidt bette i det endnu. Måske jeg skulle springe med mandelflager på toppen – de skader sikkert ikke. Jens Peter har ellers allerede fundet indtil flere opskrifter frem, så det er heldigt, at jeg har købt fire nye planter. Der skal jo være mange rabarber til at lave rabarberkompot med polynesisk vanilje – den er der også stor efterspørgsel på fra USA. Både her og der er den den foretrukne til æbleskiver, som jeg fra barnsben var vant til, at man spiste hele året. Og der er absolut ingen grund til at lave om på en god tradition.
Elsebeth – Nej mandelflager skader helt sikkert ikke og du har helt ret i, at mazariner er virkelig smarte, så længe rabarberne er små og nye, da der ikke skal bruges så mange 😀 Så kan man jo altid bruge løs senere på året, når de rigtigt har vokset sig store 😀