Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Tacosalat i sprød tortillakurv.

3 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Mexicansk mad, Oksekød, Opskrifter, Salater - Alle mine bedste salater
Gå direkte til opskriften

Aftensmaden forleden blev et mexicansk festfyrværkeri af farver. Vi fik en skøn tacosalat, men ikke på den traditionelle måde. Jeg havde nemlig fået den ide, at man måtte kunne bage en tortillapandekage sprød i ovnen og bruge den som serveringsskål til salaten og ganske rigtigt. Det lykkedes faktisk ud over alle forventninger.

Sprød tortillakurv til tacosalat.

Jeg arrangerede først den bløde tortillapandekage i en dyb tallerken – husk tallerkenen skal kunne tåle varme fra ovnen. Da jeg havde lavet nogle pæne folder i pandekagen, satte jeg en lille ildfast ramekin ned i midten, for at holde pandekagens form og så røg det hele i ovnen. Pandekagen var faktisk blevet både lækker og sprød i kanterne, da jeg fjernede de to skåle efter den første tur i ovnen. Men der hvor den dybe tallerken og ramekinen havde beskyttet den, var den stadig blød. Derfor blev den sat i ovnen et par minutter mere.

Så var der til gengæld heller ikke mere at komme efter og resultatet blev en lækker og knasende skål til vores aftensmad. Så meget bedre og sundere end en håndfuld tortillachips. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver en tortillaskål til vores salat.

Morten var ret begejstret for den sprøde skål, og vi var begge enige om, at det kan man godt være bekendt at servere, hvis man får gæster til en omgang mexicansk mad. Alene farvespillet i salaten, kan jo sætte de fleste i feststemning.

5 fra 2 stemmer

Tacosalat i tortillakurv

Samlet tid25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 tortillapandekager
  • 1 spsk olie
  • 450 gr hakket oksekød
  • 1 brev taco spicemix

Desuden

  • 1 icebergsalat (skåret i tynde strimler)
  • 1 peberfrugt (hakket)
  • 0,5 agurk (skåret i tern)
  • 100 gr små tomater (halverede)
  • 1 ds majs
  • 2 stk avocado (skrællede og skåret i både)
  • 1 glas salsa (jeg bruger medium styrke)
  • 2 dl creme fraiche (eller creme fraiche dressing)

Fremgangsmåde

  • Placer tortillapandekagerne i 4 dybe tallerkener, der kan tåle ovnvarme. Tortillaerne skal helst få lidt folder, så ligger de rigtigt. Placer en lille ovnfast skål oveni tortillaen, så folderne holdes på plads.
  • Bag tortillaerne ved 190 °C (varmluft) i 5-7 minutter, til pandekagerne er sprøde i kanterne. Kniber det med pladsen, så nøjes med at bage 2 af gangen.
  • Tag tortillaerne ud af ovnen og fjern den øverste skål. Bag herefter tortillaerne i yderligere 5 minutter, så de bliver helt sprøde og lækre.
  • Lad tortillaskålene afkøle let, imens fyldet forberedes.
  • Opvarm olien i en gryde og brun oksekødet heri. Tilsæt tacokrydderi og følg anvisningen på pakken.
  • Fyld de sprøde tacoskåle med krydret oksekød, strimlet salat, peberfrugt, agurk, majs, tomat og avocado i både. Pynt med salsa og creme fraiche eller dressing på toppen.
  • Server straks de sprøde skåle, så fyldet ikke gør dem bløde.
 

Noter til opskriften.

 
I stedet for avocado kan man servere en klat guacamole til tacosalaten. Revet ost eller oliven smager også godt til.
 
Subscribe
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Elsebeth
10 år siden

Den ser nemlig så smuk ud, den salat, og den vil altid være min yndlingssalat. Jeg putter altid sorte bønner i (fra lager i fryseren), eller hva’ med refried beans lavet på pintobønner. Jeg laver altid en stor portion og fryser ned i mindre bøtter. Det overrasker mig, at du ikke behøvede at pensle tortillaerne med olie for at få dem sprøde. Det er en god idé – de oliestegte mætter overraskende meget. Jeg plejer at stege de helt store tortillaer i olie og servere salaten herpå. I USA kan man købe dobbelte kurve-jern a la krustadejern, men det er noget smadderværk at stege i olie – især bagefeter 🙁
På en amarikansk blog så jeg engang, at de blev penslet med olie og bagt uden på en omvendt skål – Jaja, jeg ved det, ikke en Margretheskål 🙂

Elsebeth
10 år siden

Man kan også bage fire på bagsiden af en muffinplade og bruge en størrelse plade, der passer med størrelsen på tortillaerne – så får de de fineste fire “vinger”, og bunden bliver bagt samtidig, fordi der ikke er en skål i midten. Det må da være nummer ét 🙂