Til forskel fra Bornholm, Sjælland og en del af Fyn, hvor jeg har kunnet læse mig til, at det har regnet og været gråvejr en stor del af dagen, så har solen skinnet fra en skyfri himmel her i Jylland og vi har haft en rigtig sommerdag. Derfor blev vores oprindelige aftensmad også konverteret til en omgang grillmad og mens kulene blev varme, fik vi lidt forskellige snacks, som vi nød til et glas vin. Faktisk gik det lidt galt med de snacks, for det endte med at vi fik spist lidt for meget, og derfor nøjedes med at grille et par gode pølser fra slagteren. Vi kunne nemlig ikke spise bøfferne, så de er kommet i køleskabet til i morgen.
Abrikoser med lufttørret skinke og salvie er fuldstændig fantastisk lækre som en lille snack eller appetizer. Fremgangsmåden minder meget om dadler med lufttørret skinke, men de er knap så søde og så kommer der lige et salvieblad under hver skive skinke, som er med til at krydre dem lidt. Jeg brugte ananassalvie, da det var det jeg faldt over i haven, men man kan selvfølgelig også bruge almindelig salvie. Jeg kunne også godt forestille mig, at det ville smage godt med frisk rosmarin, men man skal selvfølgelig være opmærksom på, at rosmarin smager ret kraftigt igennem, så det skal bruges lidt forsigtigt.
Udover en pladefuld chokolademuffins til aftenstheen – det er jo fredag, så bagte jeg også et foccaciabrød med rosmarin og havsalt, som vi spiste til abrikoserne sammen med nogle skønne kæmpeoliven, så det er måske ikke så mærkeligt, at vi ikke kunne spise vores bøffer til aftensmad.
Jeg bruger altid den samme opskrift på focaccia og varierer lidt i fyldet og toppingen, fx ved at bruge grofthakkede oliven, soltørrede eller friske tomater, men grundopskriften på dejen ligger altså her.
Tørrede abrikoser med lufttørret skinke og salvie.
8 stk.
8 store, saftige tørrede abrikoser
4 skiver lufttørret skinke
8 salvieblade
Skinken halveres på langs, så man får 8 stykker. På hvert stykke lægges en abrikos og et salvieblad og skinken pakkes rundt om. Bag skinkepakkerne ved 200 grader i ca. 10 minutter. Herefter vendes pakkerne og bages yderligere 5 minutter på den anden side, så de er sprøde og gyldne hele vejen rundt.
Server de små skinke-abrikos pakker lune som en snack eller appetizer.
Malou – Det var også min egen tanke – det minder så meget om, men er så dejligt anerledes og knap så sødt og "julet":-) En lækker sommervariant:-)
Orv, dejlig variant af de 'sædvanlige' dadler. Uh, lækkert det hele 🙂