Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Urbania Street Food – Fredericia…

0 kommentarer
Inspiration

Antallet af street food markeder bare vokser og vokser i de her år. En lang række større byer kan således efterhånden prale af et street food marked med alt hvad hjertet kan begære af lækkerier fra diverse gadekøkkener verden over, samt et gedigent udvalg af drikkevarer til at skylle lækkerierne ned med.

I Fredericia finder man det hyggelige Urbania Street Food, som Morten og jeg i særlig grad har kastet vores kærlighed på, når det kommer til street food markeder her i Trekantsområdet. Vi har efterhånden besøgt markedet adskillige gange og nu er jeg simpelthen nødt til at tippe Jer om det. Det kan selvfølgelig godt være, at I ikke bor lige i nærheden, men nu er tippet i hvert fald givet videre, og så har I jo mulighed for at kigge indenfor, hvis I kommer til Fredericia eller omegn.

Og lige præcis Fredericia kørte Morten og jeg til forleden dag, hvor vi havde bestemt os at nyde en lækker frokost. Det var en dejlig solskinsdag og i virkeligheden kunne vi nok godt have siddet udenfor og nydt det skønne vejr, men det blæste også lidt, så vi blev enige om at sidde i læ indendøre. Dog var der andre mere hårdføre vikinger end os, som sad udenfor og spiste og på varme sommerdage kunne jeg sagtens forestille mig, at der kan være kamp om pladserne i den hyggelige, brostensbelagte gård foran Urbania.

Urbania street food er ikke kæmpe stort, men meget meget hyggeligt og dejligt velbesøgt og på trods af størrelsen, hvis man eksempelvis sammenligner med Aarhus Street Food, så er her et fint udvalg og noget for enhver smag.

Der er både mulighed for at få burgere og fritter, thaimad, flæskestegssandwiches/spareribs, pandekager (madpandekager og dessertpandekager), og mellemøstlig mad. Til maden kan man nyde cocktails eller et væld af forskellige øl fra den særdeles veludstyrede bar og man kan også slutte måltidet af med en god kop kaffe fra kaffebaren. Mangler her noget, så skulle det måske være en bod med danske livretter. De danske klassikere og “mormor-mad” er jo populært som aldrig før og jeg er ret sikker på, at både stegt flæsk med persillesauce, boller i karry og tarteletter ville gå som varmt brød.

Jeg havde lyst til falafler og/eller hummus og fandt hurtigt hen til Otto’s Anatolian Food, hvor jeg i første omgang blev budt på et væld af smagsprøver og fik en hyggelig snak med de 2 glade herrer bag disken. Det inspirerede åbenbart Morten så meget, at vi begge endte med mad fra Otto’s. Jeg fik brød med hummus, masser af salat, tomater, rødløg, falafler og hvidløgsdressing og Morten fik brød med harissa, salat, tomater, rødløg og 2 valgfrie spyd i stedet for falafler (69 kr/stk). Desuden delte vi en portion nystegte, sprøde pommes frites af søde kartofler med en chili dip til (30 kr). Jeg ELSKER søde kartoffel fritter.

Desuden fik Morten en cola og jeg fik en flaske vand, hvilket vi betalte 45 kr for alt i alt og her må jeg altså tildele Urbania et ekstra point for drikkevarer til rimelige priser. Jeg ved godt, at der er gode penge at tjene på drikkevarer i café- og restaurationsbranchen, men jeg bliver altid en smule paf, når en sodavand koster næsten det samme som min mad.

Der var ret meget mad i de brød og jeg måtte faktisk levne en smule. Morten kunne lige med nød og næppe spise det sidste af mit brød, så her er altså virkelig tale om “value for money”. Vi sad lidt og overvejede, hvorvidt der var plads til dessert eller ej, men besluttede så, at det var der. Jeg fik derfor en kop varm kakao med flødeskum (25 kr) og Morten fik en dessertpandekage med vaniljeis, chokoladesauce og oreos (60 kr) og så kunne vi ganske enkelt ikke klemme mere ned.

Vi snakkede lidt om, hvorvidt vi skulle spille et af de mange brætspil, som står til fri afbenyttelse, men besluttede os for, at vi nok i virkeligheden havde bedre af lidt frisk luft. Vi endte derfor med at gå en tur ved havnen og den nyetablerede kanalby i det dejlige solskinsvejr, inden vi satte kursen tilbage mod Vejle.

Note. Indlægget er IKKE sponsoreret og jeg har ikke modtaget penge eller anden form for betaling for at skrive denne anmeldelse af Urbania Street Food i Fredericia. Jeg havde bare lyst til at tippe Jer om det hyggelige street food marked.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer