Her efter sommerferien er vi blevet enige om, at skrue lidt ned for hyggeblusset og i stedet komme tilbage til den gode og relativt sunde hverdag vi normalt lever. Altså den med knap så mange snacks, is, kager og kulørte drinks på menuen. Men derfor er det jo stadigvæk rart med lidt godt til en kop te om aftenen, så i går lavede jeg en portion af disse her fantastiske carrot cake bites til os.

Med en titel som kommende sundhedsprofessionel hængende over hovedet, er jeg nok prædisponeret for at interessere mig for den slags “sundt slik”, som ikke indeholder tilsat sukker. Men opskriften fangede lige så meget min interesse, fordi det lød så vildt, at man ved at mikse revne gulerødder, mandler, dadler, abrikoser og lidt krydderier kunne fremtrylle kugler med en smag, der til forveksling minder om gulerodskage. Og så kan kuglerne jo også serveres for glutenallergikere.

Ikke desto mindre holder det stik og jeg må nok indrømme, at jeg er solgt til de her små lækkerbiskner. Ingen tvivl om, at de adskillige gange vil komme til at gøre det ud for det søde indslag efter aftensmaden eller i madpakken her henover efteråret.

>> Se også min opskrift på hjemmelavede romkugler uden tilsat sukker og gluten lige her. 

Jeg brugte min Bamix til at rive gulerødderne og blende mandlerne, inden jeg smed det hele i foodprocessoren. Alternativt kan man rive gulerødderne på et helt almindeligt rivejern og blende mandlerne i en minihakker eller måske i stedet bruge mandelmel. Man skal dog være opmærksom på ikke at bruge en hel deciliter mandelmel, idet mandler jo fylder lidt mere end mandelmel.

Jeg er ikke helt sikker på, om man kan samle massen i en blender fremfor en foodprocessor. Jeg er i tvivl om, hvorvidt blenderen er stærk nok til at samle ingredienserne, men måske kan man køre det i en minihakker af et par omgange, hvis ikke man har en foodprocessor. Ellers er der jo mulighed for, at alliere sig med en der har en foodprocessor imod at dele udbyttet – men så er det måske en god idé at lave dobbelt portion.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Carrot cake bites

Samlet tid20 min
Antal: 20 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

 • 6 store friske dadler (klippet i mindre stykker)
 • 5 store tørrede abrikoser (klippet i mindre stykker)
 • dl revet gulerod
 • 1 dl mandler (andre former for nødder kan også bruges)
 • 1 tsk stødt kanel
 • 1/4 tsk vaniljepulver
 • 1/4 tsk stødt ingefær
 • 1/4 tsk stødt nellike
 • 1 spsk citronsaft
 • kokosmel til pynt

Fremgangsmåde

 • Læg dadler og abrikoser i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække, så de bliver lidt blødere.
 • Imens rives guleroden og mandlerne blendes fint i en food processor – så bliver de nemmere at blende sammen med de øvrige ingredienser til sidst.
 • Kom gulerod, mandelmel, dadler, abrikoser, krydderier og citronsaft i foodprocessoren og blend til en formbar masse.
 • Tril massen til kugler, vend dem i kokosmel og opbevar dem herefter på køl i en lufttæt beholder. De kan holde sig i en uges tid.

Noter

I stedet for at blende hele mandler, kan man anvende mandelmel. Vær dog opmærksom på, at der ikke skal bruges en hel deciliter mandelmel, idet hele mandler fylder mere end mandelmel. Man må prøve sig lidt frem med mængden, til den færdige masse har en passende, formbar konsistens.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)